Την μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο κατά την οποία σκοτώθηκε ένας 29χρονος αστυνομικός κατέγραψε βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Ειδικότερα, το βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη στην Εθνική Οδό στον Ασπρόπυργο, το οποίο κατέληξε σε τραγωδία καθώς έχασε τη ζωή του ένας 29χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ.

Στο βίντεο διακρίνεται ένα αυτοκίνητο να κινείται στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου με ιλιγγιώδη ταχύτητα και από πίσω να το ακολουθεί ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Το στιγμιότυπο είναι από την καταδίωξη που έγινε τα ξημερώματα, λίγο πριν συμβεί το δυστύχημα. 

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Σοκαριστικές εικόνες από τον τόπο του δυστυχήματος με έναν νεκρό 29χρονο αστυνομικό και έναν διασωληνωμένο

 Το χρονικό της μοιραίας καταδίωξης

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα. Τότε ξεκίνησε η καταδίωξη των ύποπτων οχημάτων από περιπολικό της ΕΛΑΣ και μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ. Η καταδίωξη ξεκίνησε από τη Νίκαια, ωστόσο στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο οι αστυνομικοί έχασαν επαφή με το δεύτερο όχημα. Το πρώτο όμως  (το οποίο εκλάπη από την οδό Ματρόζου στη Νίκαια) πραγματοποίησε απότομα αλλαγή κατεύθυνσης. Το αποτέλεσμα ήταν ο οδηγός του περιπολικού θέλοντας να αποφύγει το καταδιωκόμενο όχημα να πατήσει απότομα φρένο. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας της ομάδας ΔΙΑΣ η οποία ακολουθούσε το περιπολικό δεν πρόλαβε να φρενάρει με αποτέλεσμα να πέσει στο περιπολικό. Οι αστυνομικοί εκσφενδονίστηκαν στον αέρα και τραυματίστηκαν.

Νεκρός 29χρονος αστυνομικός, διασωληνωμένος ο δεύτερος

Οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα, μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, όπου ο ένας δυστυχώς κατέληξε. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δεύτερος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε.

Μία σύλληψη, αναζητούνται άλλα τρία άτομα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να συλλάβει ένα άτομο που επέβαινε στο ύποπτο όχημα, ενώ για αρκετή ώρα λόγω του τροχαίου δυστυχήματος τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου παρέμεινε κλειστό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Αρχές αναζητούν άλλα τρία άτομα που επέβαιναν στα ύποπτα οχήματα που καταδίωκε η ΕΛ.ΑΣ.

Όσον αφορά τον άνδρα που ήδη συνελήφθη, πρόκειται για έναν 20χρονο Ρομά.