Εξελίξεις που μπορεί να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν σχετικά με την υπόθεση άγριας κακοποίησης του 8χρονου χάσκι στην Αράχωβα γνωστού ως Όλιβερ. 

«Ξέρουμε ποιος είναι. Εάν δε συλληφθεί θα πω δημόσια το όνομά του με όποιο κόστος», είπε μιλώντας χθες (20/12) στο  Focus Fm η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων, Μάρθα Πουλτίδου. Εξαπέλυσε, δε, μύδρους σε βάρος της αστυνομίας, λέγοντας πως «προφανώς υπήρχαν μάρτυρες» και τόνισε πως υπάρχει συγκάλυψη: «Έχει κατατεθεί το όνομά του στην αστυνομία η οποία "κοιμάται όρθια”. Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Το ξέρουν άπαντες και η αστυνομία δεν κάνει τίποτα», είπε, τονίζοντας, δε, ως προς το λόγο που δεν έχει υπάρξει κάποια ενέργεια εκ μέρους των Αρχών πως αυτό οφείλεται στο ότι ο εν λόγω άνθρωπος έχει «γερό δόντι», σύμφωνα με την κα Πουλτίδου.

Διαβάστε ακόμη: Αράχωβα: "Ξέρουμε ποιος είναι - Eάν δε συλληφθεί, θα πω το όνομά του"

Η ίδια δε προαναγγέλλει και μια ανατροπή όλων όσων έχουν γίνει γνωστά αναφορικά με τα αίτια της φρικτής ενέργειας σε βάρος του χάσκι στην Αράχωβα, λέγοντας πως το έγκλημα «δεν είναι σεξουαλικό» και προσθέτοντας με νόημα: «Κάτι άλλο υπάρχει το οποίο θα αποκαλυφθεί μόλις συλληφθεί ο άνθρωπος. Αν αρχίσουμε να βγάζουμε τέτοια στοιχεία στη δημοσιότητα θα κρυφτεί».


Η διχογνωμία για τα αίτια θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα


Υπενθυμίζεται πως όλο το προηγούμενο διάστημα από τη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας η υπόθεση της κακοποίησης του χάσκι στην Αράχωβα, υπάρχουν διχογνωμίες και μία όχι σαφής εικόνα ως προς το τι οδήγησε τον Όλιβερ στον θάνατο.

Τα έμπειρα στελέχη της ασφάλειας, μέσα από συλλογή βίντεο και μαρτυριών κατέληγαν, δια στόματος και της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ έκλιναν πως «το υλικό που έχει η αστυνομία στα χέρια της δεν δείχνουν άνθρωπο να κινείται γύρω από τον Όλιβερ πριν και μετά την κακοποίησή του».  Όμως, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που προέρχονται από τις Αρχές, μολονότι αρχικά υπήρχε η εκτίμηση πως το χάσκι στην Αράχωβα έπεσε θύμα αγέλης σκύλων, τελικά έχει ταυτοποιηθεί ένα πρόσωπο ως ο κακοποιητής του σκύλου, με την κα Πουλτίδου να απαντά μιλώντας προ ημερών στο MEGA πως ο άνθρωπος που δείχνουν οι αρχές "δεν είναι ο υπεύθυνος".

Διαβάστε ακόμη: Αράχωβα: "Ο δράστης της κακοποίησης του Όλιβερ είναι επιφανές πρόσωπο"

H κτηνίατρος που πρώτη εξέτασε τον Όλιβερ, πάντως, δεν άλλαξε την άποψή της και επιμένει ότι εμπλέκεται κάποιος άνθρωπος στην κακοποίηση του άτυχου ζώου.

Η Κλεονίκη Τόλα, κτηνίατρος υπογράμμισε: «Το ότι δεν θέλω να χρησιμοποιήσω δημόσια την λέξη σεξουαλική κακοποίηση, βιασμός, δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει κάτι ή αναιρώ τα δεδομένα μου. Παραμένω σταθερή, σε όσα από την αρχή έχω πει στην κατάθεσή μου. Αποκλείω ότι ο σκύλος έχει εμπλακεί σε καβγά με άλλα ζώα και αυτή είναι η αιτία τραυματισμού του. Υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας σε αυτό το περιστατικό».

Την ίδια στιγμή, καθηγητής Κτηνιατρικής, ο οποίος έχει προσληφθεί ως τεχνικός σύμβουλος από την πλευρά των φιλοζωικών οργανώσεων, επιβεβαιώνει την αρχική γνωμάτευση της κας Τόλα που εξέτασε τον Όλιβερ, ότι δηλαδή υπήρχε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο και όχι δαγκωματιές από αγέλη σκύλων ή άλλων ζώων.