Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης τέσσερις μήνες μετά τις μεγάλες πυρκαγιές. Εκεί, όπου σε εκδήλωση προς τιμήν όλων όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή εκκένωση του νοσοκομείου κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, εμφανίστηκε και η Μαρίνα μαζί με την μικρή Ελπίδα.

Πρόκειται για το κοριτσάκι που γεννήθηκε τη νύχτα της εκκένωσης μέσα στο ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά της μητέρας της στο νοσοκομείο Διδυμότειχου. Η μητέρα της στο τέλος της εκδήλωσης παρέλαβε ένα αναμνηστικό δώρο από τον υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε ακόμα: Μάριος Θεμιστοκλέους: Θα ανακοινωθούν άμεσα οικονομικά κίνητρα για τις άγονες μονάδες Υγείας

Μάλιστα, η στιγμή απαθανατίστηκε και ο κ. Θεμιστοκλέους φωτογραφήθηκε με την μικρή και την μητέρα του.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έλαβαν τιμητική διάκριση ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους που συντόνισε την παραδειγματική αυτή επιχείρηση και βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη από την πρώτη στιγμή, ο Διοικητής της 4ης Υ.Πε. Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο Διοικητής του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Ρούφος, καθώς όλοι όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Η ανάρτηση του Μάριου Θεμιστοκλέους

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μάλιστα, έκανε και σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αυτή τη στιγμή θα την θυμάμαι για πάντα. Σήμερα με την Μαρίνα, η οποία γέννησε το βράδυ της εκκένωσης του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης από την καταστροφική πυρκαγιά, αγκαλιά με την κόρη της, την Ελπίδα!

Με τον Διοικητή της 4ης Υ.Πε. Tsalikakis G. Dimitrios, τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου και τον Διοικητή του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλη Ρούφο και βέβαια τους γιατρούς και τους νοσηλευτές έγινε μία υποδειγματική επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου.

Και έτσι προστατεύτηκαν άνθρωποι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα, ασθενείς, και κάπως έτσι γεννήθηκε η μικρή μας Ελπίδα.

Γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα».

Αυτή τη στιγμή θα την θυμάμαι για πάντα. Σήμερα με την Μαρίνα, η οποία γέννησε το βράδυ της εκκένωσης του νοσοκομείου...

Δημοσιεύτηκε από Marios Themistocleous στις Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023