Τη συγκρατημένη αισιοδοξία τους εκφράζουν πλέον οι θεράποντες γιατροί του 14χρονου ο οποίος εκδήλωσε εγκεφαλική αιμορραγία και κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα στην πόλη της Άρτας.

Το αγόρι νοσηλεύεται πλέον διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα. Την καλή κλινική εικόνα του 14χρονου επιβεβαίωσαν προχθές οι απεικονιστικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη και έτσι η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται καλά και χωρίς επιπλοκές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γιατροί θα ξεκινήσουν τις επόμενες ώρες τη διαδικασία της μείωσης των κατασταλτικών φαρμάκων ώστε να προχωρήσουν στην αποσωλήνωση του παιδιού.

Διαβάστε ακόμα: Άρτα: Θετική η κλινική εικόνα του 14χρονου που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα


Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό στην Άρτα

Υπενθυμίζεται ότι ο 14χρονος, το πρωί της Παραμονής των Χριστουγέννων, είχε βγει να πει τα κάλαντα στην Άρτα όπου διαμένει, ωστόσο ξαφνικά κατέρρευσε. Διακομίστηκε κατεπειγόντως με ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», το οποίο εφημέρευε.

Εκεί διασωληνώθηκε αμέσως από τους αναισθησιολόγους και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου υπεβλήθη σε επέμβαση για την τοποθέτηση ενδοκρανιακής βαλβίδας για την αποσυμπίεση της περιοχής από την αιμορραγία.

Κατόπιν και προκειμένου ο 14χρονος να υποβληθεί σε λεπτή παιδονευροχειρουργική επέμβαση οι υγειονομικές Αρχές κινητοποιήθηκαν για να αεροδιακομιστεί στην Αθήνα, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Το μεσημέρι της Κυριακής απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον μαθητή από την Άρτα, που δίνει μάχη για τη ζωή του.

Η παιδονευροχειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε έπειτα από επτά ολόκληρες ώρες και κρίθηκε λίαν επιτυχής. Ο 14χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.