Σοκ προκαλεί η υπόθεση δολοφονίας του 16χρονου μαθητή στη Νέα ΣμύρνηΣτα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ένας 18χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε με ψαλίδι τον ίδιο τον αδελφό του μέσα στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος ομολόγησε πως διαπληκτίστηκε -για άλλη μία φορά- με τον αδελφό του αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ στο σπίτι τους. Πάνω στον θυμό του πήρε ένα ψαλίδι και άρχισε να το καρφώνει σε διάφορα σημεία του σώματος του 16χρονου.

Το πρωτοφανές περιστατικό αποκαλύφθηκε έπειτα από τις έρευνες των αστυνομικών, οι οποίοι κατάλαβαν πως ο θάνατος του 16χρονου δεν ήταν ούτε ατύχημα ούτε κάποια ληστρική επίθεση, ενώ εξετάζοντας τον 18χρονο διαπίστωσαν ότι υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις.

Ο αδελφοκτόνος ομολόγησε στους αστυνομικούς πως σχεδόν καθημερινά είχαν έντονες προστριβές για διάφορους λόγους, είτε απλούς είτε σοβαρούς, με τα δύο αδέλφια συχνά να πιάνονται στα χέρια και να καλούνται οι γονείς τους να τους χωρίζουν. Ο 18χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απέδωσε στην κακιά στιγμή το περιστατικό, ενώ υποστήριξε πως δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να σκοτώσει τον αδελφό του.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται σήμερα το απόγευμα να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών.

Την ώρα του αιματηρού περιστατικού στο σπίτι βρίσκονταν η μητέρα τους, η γιαγιά και η κοπέλα του 18χρονου. Όλοι τους οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα για ανάκριση και σύμφωνα με όσα κατέθεσαν τα δύο αδέλφια πιάστηκαν στα χέρια για ασήμαντη αφορμή.

Συγκεκριμένα, τσακώθηκαν για κάποια ρούχα και όταν η μητέρα μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει, ο 18χρονος άρπαξε ένα ψαλίδι και το κάρφωσε στο στήθος του αδελφού του.

Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό στη Νέα Σμύρνη

Το τραγικό περιστατικό έγινε γνωστό όταν γείτονες που άκουσαν τις φωνές ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σπίτι, που βρίσκεται στην οδό Σταδίου.

Στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς ενημερώθηκε για ένα τραυματισμένο άτομο.

Tην ώρα του περισταστικού στο σπίτι βρίσκονταν, όπως προαναφέρθηκε, πέρα από το θύμα, η μητέρα, ο 18χρονος αδελφός του με μία φίλη του και η γιαγιά του. 

Ο καβγάς κλιμακώθηκε και ο κατηγορούμενος, αφού βρήκε ένα ψαλίδι το οποίο βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρά τους, κυνήγησε τον 16χρονο αδελφό του, ο οποίος προσπάθησε να κρυφτεί στον χώρο του σαλονιού κλείνοντας την πόρτα. Ο κατηγορούμενος άνοιξε τη διαχωριστική πόρτα του σαλονιού και με τη χρήση του ψαλιδιού που είχε στην κατοχή του τραυμάτισε σοβαρά στην περιοχή του στήθους τον αδερφό του.

Περίπου στις 20:45 το βράδυ της Τρίτης, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μετέβησαν στην οικία, όπου βρήκαν τον 16χρονο αιμόφυρτο και χωρίς τις αισθήσεις του στο πάτωμα της κουζίνας, ενώ το πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Στο χώρο της κρεβατοκάμαρας βρέθηκε το αντικείμενο τέλεσης της ανθρωποκτονίας, ήτοι ένα ψαλίδι με μαύρη και κόκκινη λαβή, στην αιχμή του οποίου υπήρχε καστανέρυθρη ουσία. Ο τραυματίας έφηβος διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Για το τραγικό συμβάν σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση.

Στις Αρχές κατέθεταν μέχρι τα ξημερώματα, εκτός από τη μητέρα και τον 18χρονο αδελφό του ανηλίκου, όλοι όσοι βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα που συνέβη το περισταστικό, ενώ ο 18χρονος αδελφός του θύματος τέθηκε υπό κράτηση.

«Δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω πώς έγινε αυτό το πράγμα», δήλωσε στην ΕΡΤ κάτοικος της περιοχής που γνώριζε την οικογένεια.