Ενώπιων της ανακρίτριας βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο 18χρονος που σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του στο διαμέρισμά τους, στη Νέα Σμύρνη, μπροστά στα μάτια της μητέρας και της γιαγιάς τους, την ίδια ώρα που στενοί συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο νέο.

Υπενθυμίζεται πως ο 18χρονος, ζήτησε τις προηγούμενες ημέρες και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία.

Διαβάστε ακόμα: Νέα Σμύρνη: "Τόλη μου, δεν το ήθελα, σύνελθε" - Ενώπιον της ανακρίτριας σήμερα ο 18χρονος αδελφοκτόνος - Τι κατέθεσαν η γιαγιά και ο πατέρας

Από τις καταθέσεις προκύπτει ότι τα δύο αδέλφια μάλωσαν για ασήμαντη αφορμή. Ο 16χρονος είχε πάρει μια μπλούζα του μεγάλου του αδερφού, χωρίς να τον ρωτήσει. Τότε ο 18χρονος κυνήγησε τον 16χρονο μέσα στο σπίτι και τον κάρφωσε με ένα ψαλίδι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο στήθος. Ο τραυματίας έφηβος διακομίστηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τα δύο αγόρια τσακώθηκαν σοβαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περασμένο καλοκαίρι τα δύο αδέλφια είχαν τσακωθεί πάλι και ο 16χρονος είχε βγάλει σιδερογροθιά, ενώ ο 18χρονος μαχαίρι.

Αδελφοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Τι ανέφερε στην κατάθεσή του ο 18χρονος

Ο 18χρονος, στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, περιέγραψε πώς ξεκίνησαν όλα: «Ετοιμάζαμε βαλίτσες για να φύγουμε ταξίδι στο εξωτερικό. Μάλωσα με τον αδερφό για μία μπλούζα, μου έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και εγώ επειδή είχα το αριστερό μου χέρι σε γύψο, πήρα ένα ψαλίδι και τον χτύπησα μια φορά στα πλευρά του. Το έκανα πάνω στον καβγά, για να αμυνθώ. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να πάθει κάτι ο αδερφός μου. Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν ατύχημα».

Αδελφοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στον 16χρονο

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι την ίδια ώρα, σε κλίμα οδύνης, στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης τελέστηκε η κηδεία του 16χρονου, με στενούς συγγενείς και φίλους να λένε το τελευταίο «αντίο».

Με λουλούδια και δάκρυα στα μάτια, όσοι βρέθηκαν εκεί τον αποχαιρέτησαν.

Φίλοι του 16χρονου δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως η «ψυχή της παρέας», όπως τον αποκαλούσαν, έφυγε με αυτόν τον τόσο άδικο τρόπο από τη ζωή.

«Έδειχνε πάντα σεβασμό για όλους μας, πάντα μας έκανε να γελάμε. Εγώ περιμένω να μας πάρει ή ο Τόλης ή κάποιος γνωστός του να μας πει ‘παιδιά τι είναι αυτά που κάνετε; Ο Τόλης ζει’», λένε οι φίλοι του.

«Ήταν ένα πολύ καλό παιδί, εγώ τον έζησα 4 χρόνια σαν φίλο, σαν αδελφό, κάναμε και διακοπές μαζί» σημείωσε ένας ακόμη φίλος του.