Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε ο 18χρονος Φώτης, το αγόρι που ομολόγησε πως σκότωσε τον ίδιο του τον αδελφό με ένα ψαλίδι μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη, μόνο και μόνο επειδή του πήρε μια μπλούζα χωρίς να τον ρωτήσει.

Ο 18χρονο, κρατείται στη ΓΑΔΑ στον 7ο όροφο και προετοιμάζει την απολογία του η οποία έχει οριστεί για το πρωί της Παρασκευής.


Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: Άλλες 10 περιπτώσεις όπου κλήθηκε να επέμβει η Αστυνομία για διαπληκτισμούς με τον αδελφοκτόνο

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αδελφοκτονίας έχουν προβληματιστεί από τη στάση των κρατικών υπηρεσιών όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφού δεν ήταν μία και δύο φορές, αλλά δέκα οι περιπτώσεις που κλήθηκε να επέμβει η Αστυνομία για διαπληκτισμούς, διαμάχες, ακόμη και περιστατικά κλοπών. Τελευταίο περιστατικό, μάλιστα, ήταν η κλοπή παπουτσιών με θύμα ένοικο του 2ου ορόφου, ο οποίος είδε μέσα από τις κάμερες ασφαλείας που είχε εγκαταστήσει πως δράστης ήταν ο νεαρός αδελφοκτόνος.

Για την υπόθεση είχε ενημερωθεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Τα αδέρφια είχαν παρατήσει το σχολείο από την εποχή της πανδημίας, ενώ το καλοκαίρι που πέρασε, έξω από την πολυκατοικία τους, αστυνομικοί τούς ακινητοποίησαν την ώρα συμπλοκής που είχαν με τον έναν να έχει στο χέρι του μαχαίρι και τον άλλον σιδηρογροθιά.

Διαβάστε ακόμα: Αδερφοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Η μητέρα επιμένει ότι ήταν ατύχημα - "Παραπάτησε και χτύπησε"


Το παρελθόν του 18χρονου δράστη της αδελφοκτονίας στη Νέα Σμύρνη

Παρ’ όλα αυτά, ουδέποτε η Πρόνοια ή οι εισαγγελικές Αρχές δεν είχαν ζητήσει την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του 18χρονου, ενός αγοριού για το οποίο οι γονείς του, προτού ακόμη χωρίσουν, αποφάσισαν να μετακομίσουν από τη Νέα Σμύρνη στην Κέρκυρα, προκειμένου το παιδί να αλλάξει περιβάλλον και να βοηθηθεί.

Μέσα σε δύο χρόνια, όμως, η οικογένεια γύρισε κακήν κακώς στη Νέα Σμύρνη, αφού η κατάσταση του αδελφοκτόνου όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά χειροτέρεψε. Οι γονείς χώρισαν μη μπορώντας να διαχειριστούν τη συμπεριφορά του αγοριού, με τον νεαρό να βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς του, στην οδό Σταδίου στη Νέα Σμύρνη, εκεί όπου το βράδυ της Τρίτης με ένα ψαλίδι επιτέθηκε στον αδελφό του χτυπώντας τον με μανία σε διάφορα σημεία του σώματός του. Την Αστυνομία δεν κάλεσε η οικογένειά του αλλά ένοικος της πολυκατοικίας που άκουσε τις φωνές.


«Πήρε την μπλούζα χωρίς να με ρωτήσει»

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν τον 16χρονο σε μια λίμνη αίματος. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου προσπάθησε να τον κρατήσει στη ζωή κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ, ο ανήλικος όμως δεν ανταποκρινόταν. Μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί απλώς διέγνωσαν τον θάνατό του. Όλα έγιναν για μία μπλούζα ανέφερε ο 18χρονος.

«Πήρε την μπλούζα χωρίς να με ρωτήσει. Του είχα πει να μην πειράζει τα πράγματά μου. Δεν κατάλαβα πώς έφτασα σε αυτό το σημείο», φέρεται να είπε ανάμεσα στα υπόλοιπα στους αστυνομικούς ο 18χρονος.

Η μητέρα, η γιαγιά και η φίλη του δράστη, που ήταν στο σπίτι την ώρα του φονικού, αρχικά δεν ήθελαν να αποκαλύψουν την αλήθεια. Μέχρι που έπεσαν σε αντιφάσεις και αναγκάστηκαν να πουν τι ακριβώς είχε συμβεί.

Ο 18χρονος αναμένεται να δώσει την Παρασκευή τις εξηγήσεις του ενώπιον του ανακριτή Αθηνών, ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει εάν πρέπει να νοσηλευτεί σε ίδρυμα.