Σε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογίζονται σήμερα τα ενεργά κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο parapolitika.gr ο αναπληρωτής καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και της Επιστημονικής Επιτροπής του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος σπεύδει επίσης να διευκρινίσει ότι «είναι δύσκολο να κάνουμε μία ακριβή σχετική εκτίμηση».

Από τη δική του πλευρά, ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ, Δημήτρης Παρασκευής, δηλώνει σχετικά στο parapolitika.gr ότι «λόγω υποδήλωσης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση του συνολικού αριθμού των ενεργών κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη χώρα σήμερα». 

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Έχουμε υπερτριπλασιασμό των ασθενών με κορονοϊό και τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση»

«Έχουμε υπερτριπλασιασμό των ασθενών με κορονοϊό και τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση. Ο κορονοϊός δεν πρόκειται να φύγει, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του», τόνισε χθες στην ΕΡΤ ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Διαβάστε ακόμα: Μαγιορκίνης για κύμα ιώσεων: Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο αποκορύφωμα - Μακριά το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας των μέτρων - Τι συστήνει

Σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία, ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως «δεν θα την έλεγα δραματική. Υπάρχει μια σημαντική πίεση δηλαδή πάνω από τους χίλιους πεντακόσιους ασθενείς που είναι στο νοσοκομείο, είτε σε απλή κλίνη είτε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης είτε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είναι γύρω στους 90 οι άνθρωποι που έχουν μπει στη ΜΕΘ. Η πλειοψηφία από αυτούς είναι διασωληνωμένοι. Είναι νούμερα τα οποία είναι αρκετά χαμηλότερα από αυτά που είχαμε στην περίοδο της πανδημίας, αλλά σίγουρα δεν είναι αμελητέα. Είναι αρκετά υψηλότερα από αυτά που είχαμε για παράδειγμα το καλοκαίρι. Δεν θα την έλεγα βέβαια πάντως την κατάσταση δραματική. Είναι μια σημαντική πίεση, την οποία πρέπει να φροντίσουμε να παρακολουθήσουμε και να μειώσουμε».