Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος διαπίστωσε ο ιατροδικαστής ότι οδήγησε νωρίς σήμερα τα ξημερώματα στον θάνατο το ηλικίας 15 μηνών αγοράκι στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Πτολεμαϊδας “Μποδοσάκειο”. Η αιτία της λοίμωξης δεν έχει καταστεί ακόμη γνωστή, αλλά πιθανότατα πρόκειται για επιπλοκές της γρίπης Α, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 23:00 χθες (2-1-2024) το βράδυ, το παιδί μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό στην Παιδιατρική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπου και παρά τις συνεχείς προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε τέσσερις ώρες αργότερα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του parapolitika.gr, οι γιατροί είχαν ήδη διασωληνώσει το άτυχο αγοράκι, ενώ η κλινική του εικόνα ήταν πολύ άσχημη, ήδη από την στιγμή της μεταφοράς του στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι τον φετινό χειμώνα τα περισσότερα κρούσματα οφείλονται στη γρίπη τύπου Α(Η1Ν1), Α(Η3Ν2) και τύπου Β, γεγονός που εξηγεί και τη βαρύτητα και τις επιπλοκές που παρατηρούνται σε αρκετά περιστατικά.

Η γρίπη τις περισσότερες φορές είναι, όπως και οι υπόλοιπες ιώσεις, αυτοπεριοριζόμενη νόσος και οι ασθενείς αναρρώνουν χωρίς επιπλοκές και χωρίς ειδική θεραπεία. Χορηγούνται αντιπυρετικά (όχι ασπιρίνη), άφθονα υγρά για να αποφευχθεί η αφυδάτωση του παιδιού με τον υψηλό πυρετό, εξασφαλίζοντας ένα ήρεμο περιβάλλον χωρίς ρύπους (καπνό τσιγάρου και τζάκι) και χωρίς πολύ υψηλή θερμοκρασία.

Οι γονείς την εποχή της γρίπης θα πρέπει έγκαιρα να ζητούν εκτίμηση των παιδιών από τον παιδίατρο. Κάποια παιδιά πιθανόν να χρειαστούν νοσηλεία, επειδή θα εμφανίσουν βαρύτερη εικόνα ή επιπλοκές (όπως πνευμονία).

Ο παιδίατρος θα αποφασίσει ποιο παιδί με γρίπη θα λάβει, σύμφωνα με τις υπάρχουσες οδηγίες, ειδική αντιική αγωγή.