Μετά από διακοπή ενάμιση μήνα, λόγω της αποχής των δικηγόρων, συνεχίστηκε τελικά σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Η κατηγορούμενη συνέχισε την απολογία της ενώπιον δικαστών και ενόρκων, αναφερόμενη αυτή τη φορά στα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο της πρωτότοκης κόρης της και αμφισβητώντας έντονα τα όσα κατέθεσαν στο δικαστήριο οι ιατροί. «Όταν είδα το παιδί… είπα γιατί με άφησες μόνη μου; Γιατί κι εσύ; Τι γινόταν;» είπε με λυγμούς και συμπλήρωσε με κλαίγοντας: «Ορκίστηκα εκείνη την ώρα ότι θα το βρω τι έχει γίνει. Εγω δεν έχω καμία σχέση. Ούτε τις κεταμίνες ξέρω, ούτε τίποτα. Είναι πιο τίμιο να παραδεχτείς ένα λάθος παρα να φτιάχνεις ιστορίες. Δεν άκουσα από κανέναν γιατρο ή από νοσηλευτή ένα «ίσως». Όλοι τους κατηγορηματικοί. Ούτε ένα «ίσως». Πολλή υπερβολή. Πόσο άλλο;».

Πισπιρίγκου: Πώς έπαθε ανακοπή η Τζωρτζίνα, αφού έχει βηματοδότη;


Η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίστηκε και κατηγορηματική ότι ενημέρωσε για το επεισόδιο της Τζωρτζίνας.«Όταν πήγα στη στάση των νοσηλευτών της είπα κάνει επεισόδιο. Αυτά που είπε «τα ψυχανεμίστηκα εγώ, από μόνη μου πήρα την πρωτοβουλία» δεν καταλαβαίνω γιατί τα είπε. Για να φτάσω στους νοσηλευτές πάει να πει πως κάτι ζητούσε το παιδί μου» είπε η κατηγορούμενη και συνέχισε περιγράφοντας όσα συνέβησαν μέσα στο δωμάτιο όπου οι γιατροί επιχειρούσαν να κάνουν ανάνηψη στο παιδί. «Είδα έξω από το τζάμι του θαλάμου της ότι έκαναν μαλάξεις στο παιδί. Η πρώτη κλήση που έκανα ήταν στο Μάνο που βρισκόταν στο ΚΤΕΛ. Έλεγα μέσα μου τι συμβαίνει επιτέλους; Θυμάμαι κάποια στιγμή βγήκε ο κ. Τζιούβας και μου λέει «η Τζωρτζίνα δε θα τα καταφέρει». Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να του πω ότι βρίσκεται λίγη ώρα μέσα γιατί την προηγούμενη φορά επανήλθε μετά από μια ώρα. Του λέω «πως έπαθε ανακοπή αφού έχει βηματοδότη;». Μου είπε πως δεν το ήξερε και μπήκε μέσα να συνεχίσει. Πήρα τον καρδιολόγο Παπαγιαννη να του πω πως γίνεται να έπαθε ανακοπή με βηματοδότη και του είπα να μιλήσει με το γιατρό εκεί. Έδωσα το κινητό μου στο κ. Τζιούβα να μιλήσει με τον Παπαγιάννη. Εγώ βγήκα έξω και μετά από ώρα είπα στη νοσοκόμα να μου φέρει το κινητό έξω» είπε η κατηγορούμενη.

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι σε κάποια στιγμή άκουσε την κραυγή του παιδιού της και πήρε τον Μάνο Δασκαλάκη να του πει «μην αγχώνεσαι την άκουσα». Όπως είπε όμως, λίγο αργότερα μια νοσοκόμα την ενημέρωσα πως το παιδί διασωληνώθηκε. «Γίνεται πανικός, ανοιγοκλείνουν πόρτες, χαμός. Ο Τζιούβας ζήτησε να με πάνε σε ένα γραφείο. Μου είπε πως η Τζωρτζίνα δεν τα κατάφερε. Λέω «Πως; Γιατι; Είχε βηματοδότη!». Μου είπε πως δεν ξέρει και θα με ενημερώσουν».Η 35χρονη αναφέρθηκε σε απειλές που έχει δεχτεί όλο το αυτό το διάστημα, σε επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι της, ενώ κατέθεσε στο δικαστήριο και μήνυμα που της έστειλε η ηθοποιός της σειράς του Mega «Ναυάγιο», Γιολάντα Μπαλαούρα στο οποίο της έγραφε: «Άντε κρεμάσου σιχαμένη να ξεβρωμίσει ο τόπος!».

Ξέσπασε σε λυγμούς η Πισπιρίγκου: Όταν είδα το παιδί, είπα γιατί με άφησες μόνη μου;Η κατηγορούμενη αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα επεισόδια του παιδιού της σε διάφορα νοσοκομεία ενώ περιέγραψε λεπτό προς λεπτό το επεισόδιο που την οδήγησε στο θάνατο. «Όταν είδα το παιδί… είπα γιατί με άφησες μόνη μου; Γιατί κι εσύ; Τι γινόταν;» είπε με λυγμούς και συμπλήρωσε με κλαίγοντας: «Ορκίστηκα εκείνη την ώρα ότι θα το βρω τι έχει γίνει. Εγω δεν έχω καμία σχέση. Ούτε τις κεταμίνες ξέρω, ούτε τίποτα. Είναι πιο τίμιο να παραδεχτείς ένα λάθος παρα να φτιάχνεις ιστορίες. Δεν άκουσα από κανέναν γιατρο ή από νοσηλευτή ένα «ίσως». Όλοι τους κατηγορηματικοί. Ούτε ένα «ίσως». Πολλή υπερβολή. Πόσο άλλο;».Η κατηγορούμενη αναφέρθηκε λεπτομερώς στους χρόνους που συνέβησαν τα πράγματα επιχειρώντας να διαψεύσει τους γιατρούς: «Το 14.28 ότι ενημέρωσα τους γιατρούς είναι ψέμα. Γιατί 14.28 κάλεσα τον Μάνο και μιλήσαμε 23 δευτερόλεπτα και του είπα ότι το παιδί θα πήγαινε στην εντατική. Στις 14.29 με παίρνει ο Μάνος, 20’’. Στις 14.31 τον παίρνω εγώ και στις 14.33 έδωσα το τηλέφωνο στον Τζιούβα να μιλήσει με τον Παπαγιάννη. Και ο τζιουβας είπε ότι κατέβηκε κάτω 14.35. 5’ κλήση! Πως γίνεται αυτό; Για να σώσει τη θέση του; Είναι ντροπή αυτό το πράγμα. Στις 14.38 παίρνω τον Μάνο και στις 14.39 παίρνει ο κ. Παπαγιάννης για να μου πει ότι μίλησε με τους γιατρούς και ότι θα κοιτούσε τα σήματα του βηματοδότη. Στις 14.49 πήρα τον κ. Ηλιάδη.Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι σε κάποια στιγμή άκουσε την κραυγή του παιδιού της και πήρε τον Μανό Δασκαλάκη να του πει «μην αγχώνεσαι την άκουσα». Όπως είπε όμως, λίγο αργότερα μια νοσοκόμα την ενημέρωσα πως το παιδί διασωληνώθηκε. «Γίνεται πανικός, ανοιγοκλείνουν πόρτες, χαμός. Ο Τζιούβας ζήτησε να με πάνε σε ένα γραφείο. Μου είπε πως η Τζωρτζίνα δεν τα κατάφερε. Λέω «Πως; Γιατι; Είχε βηματοδότη!». Μου είπε πως δεν ξέρει και θα με ενημερώσουν».Μάλιστα, η κατηγορούμενη είπε πως πριν τη σύλληψη της είχε φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει στην Πάτρα. «Περνάγανε από το σπίτι και πετάγανε πράγματα. Από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω έξω. Στο Μάνο είχε δημιουργηθεί πρόβλημα στη δουλειά» τόνισε η κατηγορούμενη. Η 35χρονη αναφέρθηκε σε απειλές που έχει δεχτεί όλο το αυτό το διάστημα, σε επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι της, ενώ κατέθεσε στο δικαστήριο και μήνυμα που της έστειλε η ηθοποιός της σειράς του Mega «Ναυάγιο», Γιολάντα Μπαλαούρα στο οποίο της έγραφε: «Άντε κρεμάσου σιχαμένη να ξεβρωμίσει ο τόπος!».Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου.