Για όγδοη ημέρα, σε υψηλούς τόνους και με ξεσπάσματα της κατηγορούμενης, συνεχίστηκε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με την εισαγγελέα της έδρας και μία σύνεδρο να της υποβάλουν ερωτήσεις. Τελευταία ερώτηση που υπέβαλε η εισαγγελέας στη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν εάν έχει μετανιώσει για κάτι.

Εισαγγελέας : Έχετε μετανιώσει για κάτι;

Κατηγορούμενη : Ναι. Δεν έδωσα στο παιδί μου όση αγάπη και βαρύτητα ήθελα γιατί δεν ήξερα ότι θα φύγει από τη ζωή. Έδωσα σε άλλα πράγματα.

Εισαγγελέας : Μόνο για αυτό;

Κατηγορούμενη : Ναι.


Η εισαγγελέας υπέβαλε ερωτήσεις στην κατηγορούμενη σχετικά με την συμπεριφορά της κατά τη διάρκεια της ασθένειας της Τζωρτζίνας, τις επαφές που είχε με τους γιατρούς της και κυρίως τον Ανδρέα Ηλιάδη, επικεφαλής της ΜΕΘ του Ρίο αλλά τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη και τα μηνύματα που έχουν ανταλλάξει.

«Θα μπορούσα κι εγώ να φτιάξω μία ιστορία και να πω ότι όπως λένε ψέματα για όλα αυτά οι γιατροί, να πω ότι λένε ψέματα και για συμπεριφορά μου. Να πω ότι δεν ισχύουν όλα αυτά που λένε και ότι εγώ ούρλιαζα κλπ. Εγώ θέλω να βρεθεί αλήθεια, τι έχει συμβεί με παιδί μου όχι επειδή ήμουν εγώ η εύκολη λύση να κατηγορηθώ εγώ» είπε η κατηγορούμενη, θέλοντας να καταδείξει ότι εκείνη λέει την αλήθεια.


Πισπιρίγκου: Ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε επιληψία


Σήμερα η κατηγορούμενη επανέλαβε στην απολογία τους ότι θεωρεί τελικά πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε επιληψία. «Θεωρώ ότι ήταν επιληπτική κρίση ο θάνατος του, παιδιού μου» τόνισε η κατηγορούμενη, προσθέτοντας πως θεωρεί ότι ήταν και παρατεταμένη.

Εισαγγελέας : Ποιο νεκροτομικό εύρημα το επιβεβαιώνει;

Κατηγορούμενη : Εάν δεν κάνω λάθος και ο Μπουζιάνης είπε πως δεν εντοπίζεται η επιληψία.

Εισαγγελέας : Υπάρχει στη δικογραφία εξέταση (εγκεφαλογράφος) που έχει κάνει κ. Ηλιάδης και δεν δείχνει επιληπτική δραστηριότητα.


Κατηγορούμενη : Δεν γνωρίζω εάν η εξέταση είναι του παιδιού μου.

Το Βίντεο με το επεισόδιο της Τζωρτζίνας - Η απάντηση της Πισπιρίγκου


Η εισαγγελέας στάθηκε ιδιαίτερα στο βίντεο που έχει καταγράψει η Τζωρτζίνα με ένα επεισόδιο της μικρής.


«Έβαλα μάσκα όταν είδα να πέφτει το οξυγόνο» απάντησε η κατηγορούμενη στις επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέως σχετικά με βίντεο από επεισόδιο της Τζωρτζίνας, στο οποίο φαίνεται ότι έκανε 30-40 δευτερόλεπτα να βάλει μάσκα.

Εισαγγελέας : Όταν πέφτει κάτω από 90 το οξυγόνο δεν την έχετε βάλει..

Κατηγορούμενη : Την βάζω.

Εισαγγελέας : Απλά την τοποθετείτε. Δεν ακούγεται ροή οξυγόνου.

Κατηγορούμενη: Ακούγεται, είναι στο 2.

Όταν είδα ότι αργούσαν την έβαλα. Ήταν αντανακλαστικό, είχα δει τι έκαναν τις προηγούμενες φορές.


Οι ερωτήσεις από την εισαγγελέα για τη σχέση της Πισπιρίγκου με τον Δασκαλάκη


Η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από την εισαγγελέα για τη σχέση της με τον Μ. Δασκαλάκη.

Εισαγγελέας : Πριν την ανακοπή της Τζωρτζίνας υπήρχε μία κρίση στη σχέση σας με τον κ. Δασκαλάκη, πως αποκαταστάθηκε;

Κατηγορούμενη : Ήρθε ο κ. Δασκαλάκης σπίτι και μου είπε ότι θέλει να είναι μαζί μου.

Εισαγγελέας : Γύρισε εξαιτίας του παιδιού;

Κατηγορούμενη : Μετά από αυτό έγινε.

Εισαγγελέας : Γιατί δεν του είπατε δε σε θέλω τώρα όπως του γράφετε στα μηνύματα;

Κατηγορούμενη : Του είπα ότι εάν θέλεις να επιστρέψεις να είναι συνειδητή απόφαση.

Εισαγγελέας Πότε έγινε συζήτηση για διακοπή εγκυμοσύνης;

Κατηγορούμενη : Εμείς μεταβήκαμε στο Ωνάσειο για εξετάσεις, επιστρέψαμε στην Πάτρα και την επόμενη μεθεπόμενη ημέρα συναντηθήκαμε με τον γενετιστή.

"Μίλησα με τον Μάνο για τη διακοπή της τέταρτης εγκυμοσύνης, η Τζωρτζίνα ήθελε όλη την προσοχή"



Η 35χρονη κατηγορούμενη είπε σήμερα πως δεν ήθελε να διακόψει την τέταρτη εγκυμοσύνη της ωστόσο ήταν μία απόφαση που πάρθηκε μετά από συζήτηση που είχε με τον εν διαστάσει σήμερα σύζυγο της.

Εισαγγελέας : Θέλατε να το κρατήσετε το παιδί αυτό;

Κατηγορούμενη : Ναι…Ήμασταν μέσα στην ένταση και ήμουν μπερδεμένη. Μετά είχα ανακοινώσει ήδη στην Τζωρτζίνα ότι θα αποκτήσει αδελφάκι.

Εισαγγελέας : Ποιος σας έπεισε να πάρετε το χάρτι;

Κατηγορούμενη : Μίλησα με το Μάνο και το συζητήσαμε και είπαμε ότι ήταν το καλύτερο γιατί η Τζωρτζίνα ήταν πλέον παιδί με ειδικές ανάγκες και ήθελε όλη την προσοχή.

Εισαγγελέας : Τελικά για ποιο από τα δύο πήρατε το χάπι της άμβλωσης, γιατί το παιδί θα είχε γενετικό πρόβλημα ή γιατί σας έπεισε Δασκαλάκης;

Κατηγορούμενη : Και τα δύο.


Πισπιρίγκου: "Δεν πείραξα τα φάρμακα της Τζωρτζίνας"


Συνομιλία της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Ανδρέα Ηλιάδη σχετικά με τη δοσολογία των φαρμάκων που λάμβανε η Τζωρτζίνα μπήκε στο «στόχαστρο» της εισαγγελέως η οποία ρώτησε την κατηγορούμενη εάν…πείραζε τα φάρμακα της μικρής με εκείνη να το αρνείται κατηγορηματικά.

Εισαγγελέας : Τα πειράζατε τα φάρμακα της Τζωρτζίνας ή όχι;

Κατηγορούμενη : Όχι. Με τις οδηγίες του κ. Ηλιάδη.

Κατηγορούμενη : Μου διαβάζετε τα μηνύματα;

Εισαγγελέας : Τα έχουν οι συνήγοροι σας;

Κατηγορούμενη : Όταν τα διαβάσω και θα σας πω.

Πρόεδρος : Όταν το λέτε αυτό είναι μομφή για τους συνηγόρους σας.

Κατηγορούμενη : Δεν γίνεται έτσι ξαφνικά να έστειλα τα μηνύματα. Αποκλείεται να πήρα οδηγία από φαρμακοποιό.

Εισαγγελέας : Όταν τα δείτε θα καταλάβετε το έχετε πει…Αυτή είναι η συνομιλία που έχετε με τον κ. Ηλιάδη και σας λέει βιάστηκες αυτά είναι κατασταλτικά και μπορεί να κάνουν συνέργεια με μελατονινή.

Πισπιρίγκου: Μπορεί να έκανα ένα λάθος, αλλά την ανακοπή την έπαθε στα χέρια άλλων


Στη συνέχεια η κατηγορούμενη διάβασε ξανά τα μηνύματα της με τον κ. Ηλιάδη επισημαίνοντας ότι της είπε δεν πειράζει που έδωσε μεγαλύτερη δόση.

Εισαγγελέας : Γνωρίζετε κυρία κατηγορουμένη ότι τα 20 είναι δόση για ενήλικα; Έχετε δώσει 20 ml ενώ σας έχει πει 5 και σας λέει να μην δώσετε μελατονίνη σήμερα. Δεν έχετε δηλαδή πειράξει τα φάρμακα; Δεν έχετε δώσει μεγαλύτερη δόση; Τελικά πειράξατε ή δεν την πειράξατε τη δόση; Σας λέει βιαστήκατε, σιγά-σιγά. Σας λέει έτσι είναι τα παιδιά τα εγκεφαλοπαθητικά δεν κοιμούνται τη νύχτα και του λέτε «ναι αλλά ενοχλούνται οι γείτονες». Και παρακάτω του λέτε και έχουμε πάμε στο άλλο άκρο τώρα κοιμάται 10-15 ώρες.

Κατηγορούμενη : Μπορεί να έκανα ένα λάθος αλλά δεν έπαθε το παιδί μου κάτι. Ούτε ανακοπή έπαθε, ούτε τίποτα. Μετά έπαθε στα χέρια άλλων.


Τα Μηνύματα με τον Δασκαλάκη


Σειρά ερωτήσεων υπέβαλε η εισαγγελέας στη Ρούλα Πισπιρίγκου σχετικά με τα μηνύματα που έχει ανταλλάξει με τον Μάνο Δασκαλάκη, το τελευταίο διάστημα πριν φύγει από τη ζωή η Τζωρτζίνα. Η κατηγορούμενη ενώ η μικρή νοσηλεύεται ζητάει επίμονα από τον Μάνο Δασκαλάκη να πάρει τα ρούχα του.

Εισαγγελέας : Είστε ξύπνια, ανησυχείτε και του λέτε το πότε θα πάρει τα ρούχα; Του στέλνετε μήνυμα εάν «ήθελες το καλό του παιδιού σου μην έφευγες». Τι σχέση έχει το καλό της Τζωρτζίνας με τον κ. Δασκαλάκη;

Κατηγορούμενη : Κανένα. Του λέω να σκέφτεται το καλό του παιδιού.

Εισαγγελέας : Του λέτε θα την πάρω να φύγουμε…Αυτό ήταν το καλό παιδιού σας;

Κατηγορούμενη : Είπα ποτέ εγώ πως είναι βάρος η Τζωρτζίνα; Ποτέ.

Εισαγγελέας : Του λέτε ενώ μιλάτε για παιδί σας, πότε θα πάρει ρούχα;

Κατηγορούμενη : Είπα είχα να χειριστώ πολλά ζητήματα. Ένα ήταν το παιδί και ένας ο Δασκαλάκης. Όταν το ζεις είναι διαφορετική κατάσταση. Τώρα καταλαβαίνω τα λάθη μου και τα πράγματα που έπρεπε να τα διαχειριστώ τελείως διαφορετικά με τον κ. Δασκαλάκη. Το θεωρώ ανούσιο, χαζό το κίνητρο του κ. εισαγγελέα. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Είναι λανθασμένες οι συζητήσεις συμφωνώ. Ήμασταν έντονοι χαρακτήρες και δύο. Ήταν λόγια των στιγμών. Μετά γυρνάει η σχέση μας. Έτσι ήταν πάντα η σχέση μας.

Οι επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέως για τα μηνύματα που αντάλλασσε με τον Μάνο Δασκαλάκη, προκάλεσαν τον εκνευρισμό της κατηγορούμενης, η οποία θέλησε να ξεκαθαρίσει «Εγώ ήθελα να φύγει. Λάθος μου ασχολήθηκα εκείνη την ώρα με τα ρούχα. Δεν αδιαφόρησα ποτέ για το παιδί μου, ούτε ένα λεπτό. Με ειρωνευτήκατε, εάν αυτή είναι η άποψη σας, ο χαρακομένος πατέρας και η άσπλαχνη μάνα, τι να πω;»

Το όνειρο

Η εισαγγελέας υπέβαλε ερώτηση στην κατηγορούμενη και για ένα όνειρο που έβλεπε η Τζωρτζίνα.

Εισαγγελέας : Μιλούσε στον ύπνο της σαν να λέει τη λέξη «ξέρω» η Τζωρτζίνα. Αυτή έλεγε;

Κατηγορούμενη: Έτσι μας φάνηκε.

Το Διαζύγιο με τον Μάνο Δασκαλάκη

Η εκ δεξιών σύνεδρος υπέβαλε ερωτήσεις στην κατηγορούμενη σχετικά με τα συναισθήματα της για το διαζύγιο με το Μάνο Δασκαλάκη.

Σύνεδρος : Ισχυρίστηκε ο κ. Δασκαλάκης ότι βάλατε κάποιον να τον χτυπήσει;

Κατηγορούμενη: Δεν ισχύει.

Σύνεδρος : Σας εξέπληξε ή ήταν αναμενόμενη η αποχώρηση του κ. Δασκαλάκη από το σπίτι μετά την κηδεία Τζωρτζίνας;

Κατηγορούμενη : Αναμενόμενη.

Σύνεδρος : Είχε παρθεί απόφαση ;

Κατηγορούμενη : Από εμένα ναι. Αν κι είχε φτιάξει τη συμπεριφορά του λίγο πριν τον θάνατο του παιδιού μας.

Σύνεδρος : Είστε θετική στο να προχωρήσει το διαζύγιο;

Κατηγορούμενη : Ναι. Έχει εκδικαστεί το διαζύγιο. Αναμένουμε απόφαση. Έγινε από την πλευρά του αγωγή στην οποία έλεγε ότι κλονίστηκε σχέση μας από σύλληψη μου. Είχε πει ο κ. Κούγιας στον κ. Καράμπελα να γίνει συναινετικό. Δεν ήθελε. Εγώ δεν θέλω να υπάρχει αυτή η αιτιολογία στο διαζύγιο.

Η κατηγορούμενη ρωτήθηκε και για τηλεφώνημα με δημοσιογράφο στο οποίο παρίστανε άλλο πρόσωπο.

«Όλος ο κόσμος λέει ψέματα. Ποιος λέει ψέματα ποιος λέει αλήθεια, εσείς θα το κρίνετε. Εγώ δεν έχω πει ψέματα σε κάτι που αφορά την κατηγορία ή το παιδί.Όσο αφορά τους γιατρούς λέω ότι είπαν σε συγκεκριμένα πράγματα ψέματα» είπε η κατηγορούμενη απαντώντας στην επισήμανση της συνέδρου ότι έχει παραδεχθεί στην απολογία της εκτός από το συγκεκριμένο τηλεφώνημα και άλλες φορές έχει πει ψέματα.

Λίγο αργότερα, ξέσπασε, πιεζόμενη από τις επίμονες ερωτήσεις της συνέδρου, σχετικά με όσα αναφέρουν οι γιατροί για τη συμπεριφορά της.

Κατηγορούμενη : Με ρωτάτε με πολύ ειρωνικό ύφος και μιλάτε σε μία μητέρα που κατηγορείται αυτή τη στιγμή.

Πρόεδρος : Δεν ξέρω γιατί το λέτε αυτό. Εμείς δε θα σας ρωτάμε με ειρωνεία Αυτή η επίθεση που κάνετε στη συνάδελφο είναι αδικαιολόγητη. Δεν ήταν ειρωνικό ύφος.


"Δεν γνωρίζω για κεταμίνη", είπε και πάλι η Ρούλα Πισπιρίγκου

«Δεν γνωρίζω για κεταμίνη. Δεν γνωρίζω εάν είναι θεραπευτική δόση κεταμίνης. Για αυτό έχω ζητήσει να εξεταστεί το αίμα του παιδιού μου» επανέλαβε και σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου με την έδρα να υποβάλει σειρά ερωτήσεων προκειμένου να διευκρινήσει τελικά τη θέση της υπεράσπισης για την κεταμίνη.

Κατηγορούμενη : Δεν ξέρω καν εάν δόθηκε κεταμίνη. Εγώ η ένοχη, ζητάω απεγνωσμένα να εξεταστεί το αίμα του παιδιού μου…

Σύνεδρος : Από τον κ. Τσατσάκη;

Κατηγορούμενη : Και από δημόσιο

Πρόεδρος : Ο κ. Τσατσάκης δεν αμφισβήτησε τη κεταμίνη που βρήκε ο κ.Ράικος. Αμφισβητείτε τη δόση κεταμίνης;

Κατηγορούμενη : Εγώ όταν πέφτω να κοιμηθώ αμφισβητώ εάν υπάρχει και τι υπάρχει. Εγώ δεν έχω καταλάβει, αμφισβητώ τα πάντα.

Πρόεδρος : Εμείς την κατάθεση του Τσατσάκη να την λάβουμε υπόψην ή όχι;

Κατηγορούμενη : Εγώ ως μητέρα της Τζωρτζίνας αμφιβάλω για τα πάντα

Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου συνεχίζεται και αύριο για 9η συνεδρίαση.