Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από τη δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας Μουράτη από τον σύντροφό της και τον φίλο του, οι οποίοι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, είχαν προσχεδιάσει το αποτρόπαιο έγκλημα.

Οι δύο κατηγορούμενοι ως δράστες -ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του-, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., αφού ακινητοποίησαν τη γυναίκα στο διαμέρισμα όπου διέμενε με τον 39χρονο, την τραυμάτισαν θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα.

Ειδικότερα, η γυναίκα φέρεται να δέχθηκε την προσχεδιασμένη επίθεση την Πρωτοχρονιά, με το που εισήλθε στο διαμέρισμα.

Οι δύο δράστες την ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού, ο σύντροφός της φέρεται να της έδεσε τα χέρια με χειροπέδες και ακολούθως να της έκλεισε το στόμα με ταινία.

*Διαβάστε εδώ: Θεσσαλονίκη: Προσχεδιασμένη ληστεία η δολοφονία της 41χρονης εγκύου - Της έδεσαν τα χέρια, τη σκότωσαν και της πήραν 80 ευρώ

Αμέσως μετά, όπως προκύπτει από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., τη μετέφεραν στο κρεβάτι του υπνοδωματίου, όπου της κατάφεραν πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι στην τραχηλική χώρα.

Στη συνέχεια, τοποθέτησαν το άψυχο σώμα της σε μπαούλο και το μετέφεραν με το αυτοκίνητο του 34χρονου σε δύσβατη δασική περιοχή ανάμεσα στη Νέα Τρίγλια και στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, όπου την εγκατέλειψαν. Κατόπιν, γύρισαν στον τόπο του εγκλήματος, όπου προσπάθησαν να καταστρέψουν τα ίχνη.

*Διαβάστε εδώ: Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Σε δύσβατο και σκοτεινό σημείο πέταξαν τη σορό της 41χρονης Γεωργίας (Εικόνες)

Η σορός της γυναίκας, η οποία βρισκόταν στον τρίτο μήνα κύησης και ήταν μητέρα ενός ανήλικου παιδιού 13 ετών από προηγούμενο γάμο, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα, κατόπιν υπόδειξης του σημείου εγκατάλειψης από τον 34χρονο.

Εις βάρος των δύο ανδρών που βρίσκονται υπό κράτηση σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης, ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία, με την οποία αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.


Ο σύντροφος της Γεωργίας Μουράτη έπαιζε θέατρο 8 μέρες

Μετά την εξιχνίαση του εγκλήματος, αυτό που προκύπτει είναι ότι ο σύντροφος της Γεωργίας Μουράτη έπαιζε θέατρο όλο αυτό το διάστημα, μη διστάζοντας να βγαίνει σε τηλεοπτικές εκπομπές για να εκφράσει την αγωνία του σχετικά με την τύχη της άτυχης 41χρονης.

Λίγες μόνο ώρες μετά το έγκλημα, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, σε μια προσπάθεια να θολώσει να νερά και να ενισχύσει το σενάριο της εξαφάνισης.

«Ξύπνησα στις 9 το πρωί. Είδα ότι μου έχει στείλει μήνυμα ότι έφτασε στο σπίτι, ότι πήρε κάποια χρήματα από το συρτάρι. Δεν μπορώ να ξέρω τον λόγο, η Γεωργία πάντα μου ζητούσε χρήματα όταν χρειαζόταν κάτι. Στα οικονομικά του σπιτιού της ήμασταν μαζί. Αργότερα αντιλήφθηκα ότι έλειπαν και κάποια προσωπικά της αντικείμενα. Δεν ενημέρωσε κανέναν, ούτε την κόρη της», υποστήριξε.

Ο ίδιος αναφερόταν σε ένα μήνυμα που είχε υποστηρίξει ότι του είχε στείλει η 41χρονη όταν εξαφανίστηκε. «Καλημέρα αγάπη μου… Έφτασα σπίτι, οπότε θα τα πούμε μετά. Να ξέρεις πως ξέρω ότι δεν δουλεύεις πλέον λόγω του ψέματος που σου ζήτησα να πεις για να είμαστε παρέα. Θέλω να σου πω κάτι: σου πήρα λεφτά από το συρτάρι… Ξέρω ότι τα χρειάζεσαι, αλλά είναι ανάγκη. Θα σου πω από κοντά. Μη μου θυμώσεις σε παρακαλώ πολύ… Σε αγαπάω», ανέφερε το μήνυμα, για το οποίο η οικογένεια της άτυχης γυναίκας εξέφρασε αμφιβολίες για το αν το έστειλε η ίδια, καθώς, όπως ανέφεραν, δεν θυμίζει τον τρόπο γραφής της.

Από την πλευρά του, ο σύντροφος της Γεωργίας, βγαίνοντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» λίγες μέρες μετά, είχε υποστηρίξει ότι ο τρόπος γραφής της Γεωργίας προς τον ίδιο ήταν διαφορετικός από εκείνον που χρησιμοποιούσε σε μηνύματα προς άλλους.


Ο 39χρονος κατήγγειλε ότι παραβιάστηκε το σπίτι του

Χθες, λίγες ώρες πριν οι Αρχές ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, ο 39χρονος κατήγγειλε ότι σε χρόνο μεταγενέστερο της επιτόπιας αστυνομικής έρευνας παραβιάστηκε το σπίτι του.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή του Star, ισχυρίστηκε πως κάποιος μπήκε μέσα στο διαμέρισμα, όπου έμενε με την αγνοούμενη και ότι ο ίδιος βρήκε μια μπλούζα της, την οποία φέρεται να φορούσε όταν εξαφανίστηκε.

Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», το Σάββατο επέστρεψε στο διαμέρισμά του μετά τις έρευνες της Αστυνομίας. Προς μεγάλη του έκπληξη, βρήκε την πόρτα ξεκλείδωτη και το φως αναμμένο, κάτι που του προξένησε μεγάλη έκπληξη, καθώς η Αστυνομία, προτού του παραδώσει τα κλειδιά, είχε κλειδώσει το διαμέρισμα και είχε σβήσει όλα τα φώτα.

«Εκτός από αυτό, στην ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας βρήκαν ένα μπλουζάκι, το οποίο φορούσε η Γεωργία μέσα από το χοντρό φούτερ, το πρωί που εξαφανίστηκε. Το μπλουζάκι αυτό δε βρισκόταν στο διαμέρισμα, κατά τη διάρκεια των ερευνών από την Αστυνομία. Επίσης, γείτονες μου είπαν πως άκουγαν θορύβους μέσα από το διαμέρισμα, σαν κάποιος να ήταν μέσα. Εύχομαι και ελπίζω να ήταν η Γεωργία, αλλιώς κάποιος έχει τα κλειδιά της», είπε ο σύντροφος της 41χρονης.