«Aπό την πρώτη στιγμή καταλάβαμε ότι πρόκειται για έγκλημα», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση γυναικοκτονίας στη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημείωσε, η ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή, όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση του θύματος, κατάλαβε ότι δεν πρόκειται απλώς για μια υπόθεση αγνοουμένης, αλλά ότι κάτι κρύβεται από πίσω.

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Στη Δικαιοσύνη σήμερα οι δράστες της δολοφονίας της 41χρονης Γεωργίας - Φρίκη από τις αποκαλύψεις - Ότι κοιμόταν ισχυρίζεται ο σύντροφός της


Κωνσταντίνα Δημογλίδου: Το βιντεοληπτικό υλικό διαψεύδει τους ισχυρισμούς του συντρόφου

«Όλα έδειχναν ότι πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια κι έτσι συλλέξαμε τα στοιχεία που μας οδήγησαν σε δυο συλλήψεις και μια ομολογία. Σε ό,τι αφορά τον σύντροφο του θύματος, που αρνείται την εμπλοκή του στο έγκλημα, υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που διαψεύδει τους ισχυρισμούς του», ανέφερε στη συνέχεια η κ. Δημογλίδου.

Η κ. Δημογλίδου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι το παρελθόν του συντρόφου και οι καταδίκες του «χτύπησαν συναγερμό» από την πρώτη στιγμή στα στελέχη της Αστυνομίας που ανέλαβαν την υπόθεση, αλλά σε ό,τι αφορά το θύμα ποτέ δεν είχε υποβάλει οποιαδήποτε καταγγελία σε βάρος του συζύγου της για ενδοοικογενειακή βία.  

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας

Αν και ο 34χρονος συνεργός του συντρόφου της δολοφονηθείσας Γεωργίας Μουράτη έχει ομολογήσει, παραθέτοντας φρικιαστικές λεπτομέρειες από το φονικό και υποδεικνύοντας ακόμα και το σημείο όπου πετάχτηκε το πτώμα, ο 39χρονος Άκης εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή του.

Την ίδια ώρα, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης σοκάρει, αφού, όπως αναφέρει, η Γεωργία Μουράτη δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα από κουζινομάχαιρο, κυρίως στον λαιμό, και πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία!

Η δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε χθες το πρωί στην εισαγγελέα, η οποία άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα (ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης, ληστεία, όλα κατά συναυτουργία) και δύο πλημμελήματα (παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία).

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον 4ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε προανακριτικά ο 34χρονος φίλος -ο οποίος προσήχθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, καθώς βρέθηκαν αποτυπώματα στο σπίτι όπου έγινε το έγκλημα-, οι δυο τους προσπάθησαν να σκηνοθετήσουν μία ψεύτικη ληστεία σε βάρος της Γεωργίας, ώστε να την ακινητοποιήσουν και στη συνέχεια να πάνε στο πατρικό της σπίτι, από όπου θα αφαιρούσαν από τους γονείς της 8.000 ευρώ. Όπως είπε, δέχθηκε να σκηνοθετήσει τη ληστεία γιατί θα έπαιρνε μερίδιο από τα χρήματα, αλλά αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη στυγερή δολοφονία.

Ο άντρας, που είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, κατέθεσε ότι βρισκόταν μέσα στο σπίτι του 39χρονου με τα φώτα σβηστά και αφού είχαν συνεννοηθεί, όταν λίγο πριν από τις 11.00 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς έφτασε το ζευγάρι. Μάλιστα, βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει την άτυχη 41χρονη λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία της να περπατάει με τον 39χρονο χέρι-χέρι στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στις 22.40.

Όταν μπήκαν στο σπίτι, ο 34χρονος επιτέθηκε στην άτυχη γυναίκα σέρνοντάς τη στην κρεβατοκάμαρα, όπου την έδεσε με χειροπέδες και της έκλεισε τα μάτια και το στόμα με κολλητική ταινία. Στη συνέχεια περιέγραψε την αγριότητα με την οποία ο 39χρονος Άκης την πέταξε στο κρεβάτι και την κατακρεούργησε. Αμέσως άρχισε ένας αγώνας δρόμου για να εξαφανίσουν το πτώμα και τα ίχνη τους. Έτσι, έχωσαν το σώμα της σε ένα μπαούλο και το μετέφεραν με το αυτοκίνητο του 34χρονου στα Βασιλικά του Δήμου Θέρμης, όπου το πέταξαν σε θάμνους. Η πορεία τους καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, το υλικό των οποίων εξετάστηκε από τις Αρχές. Μετά άρχισαν να πετούν σε κάδους απορριμμάτων αντικείμενα και ένα στρώμα.

Παρ’ όλα αυτά, ο 39χρονος έκανε τον ανήξερο όταν εξετάστηκε από τους αστυνομικούς, ισχυριζόμενος ότι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς κοιμήθηκε με τη Γεωργία και την επομένη εκείνη έφυγε δίχως να του πει πού θα πήγαινε, παίρνοντας τάχα 5.000 ευρώ από τις οικονομίες τους. Επίσης, σε μία προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τις Αρχές, έστειλε δύο SMS από το κινητό της Γεωργίας, ένα προς τη μητέρα της και ένα προς τον ίδιο.