Έχοντας βάψει τα χέρια του με το αίμα της 41χρονης εγκύου συντρόφου του, Γεωργίας Μουράτη, ο 39χρονος φερόμενος ως μακελάρης από την Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης  έπαιζε θέατρο και έβγαινε χωρίς ντροπή στα κανάλια, παριστάνοντας τον απελπισμένο σύντροφο που επιζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια, μία τακτική που ακολούθησαν και άλλοι δολοφόνοι στο παρελθόν.

Αν και ο 34χρονος συνεργός του έχει ομολογήσει, παραθέτοντας φρικιαστικές λεπτομέρειες από το φονικό και υποδεικνύοντας ακόμα και το σημείο όπου πετάχτηκε το πτώμα, ο 39χρονος Άκης εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή του.

Την ίδια ώρα, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης σοκάρει, αφού, όπως αναφέρει, η Γεωργία Μουράτη δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα από κουζινομάχαιρο, κυρίως στον λαιμό και πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία!

Η δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε χθες το πρωί στην εισαγγελέα, η οποία άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα (ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης, ληστεία, όλα κατά συναυτουργία) και δύο πλημμελήματα (παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία).

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον 4ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.


Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε προανακριτικά ο 34χρονος φίλος -ο οποίος προσήχθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, καθώς βρέθηκαν αποτυπώματα στο σπίτι όπου έγινε το έγκλημα-, οι δυο τους προσπάθησαν να σκηνοθετήσουν μία ψεύτικη ληστεία σε βάρος της Γεωργίας ώστε να την ακινητοποιήσουν και στη συνέχεια να πάνε στο πατρικό της σπίτι, από όπου θα αφαιρούσαν από τους γονείς της 8.000 ευρώ. Όπως είπε, δέχθηκε να σκηνοθετήσει τη ληστεία γιατί θα έπαιρνε μερίδιο από τα χρήματα, αλλά αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη στυγερή δολοφονία.

Ο άντρας, που είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, κατέθεσε ότι βρισκόταν μέσα στο σπίτι του 39χρονου με τα φώτα σβηστά και αφού είχαν συνεννοηθεί, όταν λίγο πριν από τις 11.00 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς έφτασε το ζευγάρι. Μάλιστα βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει την άτυχη 41χρονη λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία της να περπατάει με τον 39χρονο χέρι χέρι στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στις 22.40.

Όταν μπήκαν στο σπίτι, ο 34χρονος επιτέθηκε στην άτυχη γυναίκα σέρνοντάς τη στην κρεβατοκάμαρα, όπου την έδεσε με χειροπέδες και της έκλεισε τα μάτια και το στόμα με κολλητική ταινία. Στη συνέχεια περιέγραψε την αγριότητα με την οποία ο 39χρονος Άκης την πέταξε στο κρεβάτι και την κατακρεούργησε. Αμέσως άρχισε ένας αγώνας δρόμου για να εξαφανίσουν το πτώμα και τα ίχνη τους. Έτσι, έχωσαν το σώμα της σε ένα μπαούλο και το μετέφεραν με το αυτοκίνητο του 34χρονου στα Βασιλικά του Δήμου Θέρμης, όπου το πέταξαν σε θάμνους. Η πορεία τους καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, το υλικό των οποίων εξετάστηκε από τις Αρχές. Μετά άρχισαν να πετούν σε κάδους απορριμμάτων αντικείμενα και ένα στρώμα.

Παρ’ όλα αυτά, ο 39χρονος έκανε τον ανήξερο όταν εξετάστηκε από τους αστυνομικούς, ισχυριζόμενος ότι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς κοιμήθηκε με τη Γεωργία και την επομένη εκείνη έφυγε δίχως να του έχει πει πού θα πήγαινε, παίρνοντας τάχα 5.000 ευρώ από τις οικονομίες τους. Επίσης, σε μία προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τις Αρχές, έστειλε δύο SMS από το κινητό της Γεωργίας, ένα προς τη μητέρα της και ένα προς τον ίδιο.


Η περίεργη προσωπικότητα του 39χρονου συντρόφου της Γεωργίας

Στο μεταξύ, σοκαρισμένη δήλωσε η πρώην σύζυγος του 39χρονου, η οποία ωστόσο είπε πως περίμενε ότι θα έκανε κακό και πως «θα φτάσει σε αυτό το σημείο» εξαιτίας των αντιδράσεών του, ενώ τόνισε πως είχε την τάση να εκμεταλλεύεται τις συντρόφους του οικονομικά και να φτάνει ακόμα και σε σημείο να τις κλέβει. «Ήξερα πως αυτός την έφαγε. Δεν υπολογίζει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα που απέκτησε με τον 39χρονο δύο παιδιά και τον είχε καταγγείλει για ξυλοδαρμό.

Την ίδια ώρα, απαρηγόρητη είναι η 13χρονη κόρη της Γεωργίας, την οποία απέκτησε από άλλον άντρα, ενώ οι φίλοι της ανέφεραν με νόημα: «Ξέραμε ότι θα ζήσουμε μια επανάληψη της υπόθεσης Δάνου - Κικής (σ.σ. Μουρατίδη - Κούσογλου)».

Από την πλευρά της, η μητέρα του 39χρονου δήλωσε συντετριμμένη και πως ο γιος της θα τη βρει απέναντί του, ενώ η αδελφή του ανέφερε ότι δεν περίμενε κάτι τέτοιο.

Πάντως, η περίεργη προσωπικότητα του 39χρονου φάνηκε και από διάφορες αναρτήσεις του στο Facebook. Συγκεκριμένα, την περίοδο με τις θεομηνίες που σφυροκοπούσαν τη Θεσσαλία είχε ανεβάσει διάφορα «ψεκασμένα» ποστ με ασυνάρτητες προτάσεις, όπως ότι η καταστροφή συνδεόταν μεταξύ άλλων με τις νέες ταυτότητες!

Αναφορικά με την υπόθεση μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης: «Θα φανεί αν ήταν οικονομικοί οι λόγοι ή αν ήταν αυτό το συνηθισμένο “φεύγω και σε αφήνω”. Ωχριά μπροστά του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, γιατί είχε φτιάξει ένα σενάριο, μέχρι χθες έλεγε “εγώ θα βρω τον δολοφόνο της συντρόφου μου που να χαθεί ο κόσμος”…».


«Πήρα χάπι, δεν… θυμάμαι τίποτα»

Εμμένει στην αθωότητά του ο 39χρονος σύντροφος της άτυχης Γεωργίας Μουράτη, κατηγορώντας ταυτόχρονα τις Αρχές ότι προσπαθούν να τον εμπλέξουν στην υπόθεση άδικα.

Κατά την προανακριτική απολογία του ισχυρίστηκε ότι τη μοιραία νύχτα επέστρεψε στο σπίτι του και πήρε ένα υπνωτικό για να κοιμηθεί, κάτι που συνήθιζε να κάνει, καθώς υποφέρει από αϋπνίες.

Υποστήριξε λοιπόν ότι, καθώς κοιμόταν πολύ βαριά λόγω του χαπιού, ο 34χρονος φίλος του βρήκε ευκαιρία να «γλιστρήσει» στο διαμέρισμα μαζί με έναν συνεργό του και να σκοτώσουν τη 41χρονη.

«Δεν είχα σκοπό να κάνω κακό στη Γεωργία», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ενώ τους ίδιους ισχυρισμούς θα προβάλει και ενώπιον του ανακριτή, το κατώφλι του οποίου θα περάσει σήμερα.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή