«Δεν έχω καμία συμμετοχή, ήμουν στο σπίτι και κοιμόμουν. Τα έκανε όλα ο φίλος μου», ισχυρίζεται ο 39χρονος Άκης, που κατηγορείται μαζί με τον 34χρονο φίλο του για τη δολοφονία της συντρόφου του Γεωργίας Μουράτη στη Θεσσαλονίκη, η οποία ήταν τριών μηνών έγκυος.

«Απείλησε ότι αν δεν τον ακολουθήσω, θα πάθω ό,τι έπαθε η Γεωργία», φέρεται να υποστήριξε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο φερόμενος ως συνεργός έχει οριακό δείκτη νοημοσύνης και αντιμετωπίζει ψυχοαναπτυξιακά προβλήματα.

«Το μοιραίο βράδυ εγώ φίμωσα και έδεσα τη Γεωργία. Ο 39χρονος μου είπε να φύγω και να παραμείνω στο αμάξι. Μετά ήρθε και μου είπε πως η Γεωργία είναι νεκρή», περιέγραψε στη συνέχεια ο 34χρονος. Ο φίλος του Άκη παραδέχεται τη συμμετοχή του ως έναν βαθμό (και στη μεταφορά του μπαούλου), όχι όμως τη στιγμή της δολοφονίας. Κίνητρο ήταν η ληστεία που είχαν προσχεδιάσει.

«Ξεκίνησε με τη διαβεβαίωση του 39χρονου ότι η γυναίκα δεν θα πάθει τίποτα. Στη συνέχεια, μόλις του ανακοινώθηκε από τον πρώτο κατηγορούμενο ότι η γυναίκα είναι νεκρή, ήθελε να σταματήσει αυτή την πράξη και να πάει στην Αστυνομία, αλλά ο πρώτος κατηγορούμενος του ανακοίνωσε ότι θα πάθει και αυτός τα ίδια, αν δεν τον ακολουθήσει, και τον απείλησε», ανέφερε ο δικηγόρος του, Γιώργος Παρηγόρης. Σύμφωνα με τον κ. Παρηγόρη, ο εντολέας του παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Αστυνομία για να καταθέσει, ενώ ανέφερε ότι ο 34χρονος πάσχει από ψυχοαναπτυξιακές διαταραχές, βάσει των οποίων έχει αδυναμία να πει ψέματα, και έχει ιατρικό ιστορικό.

Ο δικηγόρος του 39χρονου Όθωνας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος αρνείται την εμπλοκή του στην ανθρωποκτονία, υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία συμμετοχή και ότι δεν γνώριζε για τον θάνατό της. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της διακοπής κύησης, της ληστείας (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Οι δύο άνδρες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από την ανακρίτρια για να απολογηθούν το Σάββατο.

Διαβάστε ακόμα: Γυναικοκτονία εγκύου στη Θεσσαλονίκη: Καρέ καρέ πώς δολοφονήθηκε η 41χρονη Γεωργία - Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα


Πλούσιο ποινικό παρελθόν

Στο μεταξύ, εις βάρος του 39χρονου υπάρχουν συνολικά 45 δικογραφίες για διάφορες υποθέσεις, μεταξύ αυτών για ξυλοδαρμούς, ενδοοικογενειακή βία και κατηγορία για βιασμό της αδελφής του. Η καταγγελία έγινε πριν από το καλοκαίρι και πριν από λίγες ημέρες τού ασκήθηκε ποινική δίωξη και για βιασμό με απειλή όπλου και για γενετήσιες πράξεις σε βάρος της αδελφής του, δικογραφία που βρίσκεται στον ανακριτή.

Ο 39χρονος Άκης ήταν γνωστός στις Αρχές για το βίαιο παρελθόν του, καθώς έχει συλληφθεί και καταδικαστεί αρκετές φορές για τον ξυλοδαρμό της αδελφής του, ενώ εις βάρος του έχουν γίνει καταγγελίες για κακοποίηση και από την πρώην σύζυγό του, με την οποία έχουν δύο παιδιά μαζί. Ο 39χρονος πριν από τρία χρόνια είχε ξυλοκοπήσει κατ’ εξακολούθηση την αδελφή του, η οποία μάλιστα νοσηλεύτηκε με κακώσεις στο κεφάλι και το σώμα. Σύμφωνα με την καταγγελία της, όλα έγιναν επειδή σταμάτησε να του δίνει χρήματα.


Τα στοιχεία που τον "δένουν"

Ο 39χρονος μπορεί να αρνείται τη δολοφονία, οι αστυνομικοί όμως έχουν αδιάσειστα στοιχεία στα χέρια τους, τα οποία δείχνουν τη δράση του:
  •  Η κοινή είσοδος στο διαμέρισμα και έξοδος των δραστών με το μπαούλο μέσα στο οποίο μετέφεραν το άψυχο σώμα της Γεωργίας.
  •  Το ότι ο ίδιος καθάρισε το διαμέρισμα μετά το έγκλημα, πέταξε τα ρούχα της Γεωργίας και τα σεντόνια με το DNA της 41χρονης σε κάδους στην Καλαμαριά, ενώ άλλαξε ακόμη και το στρώμα του κρεβατιού.
  •  Από την πρώτη στιγμή ο σύντροφος της Γεωργίας προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των Αρχών, ισχυριζόμενος πως η γυναίκα, που ήταν τριών μηνών έγκυος και μητέρα ενός 13χρονου κοριτσιού από τον πρώτο της γάμο, έστειλε μήνυμα στον ίδιο μόλις χάθηκαν τα ίχνη της, ότι (δήθεν) πήρε μαζί της 5.000 ευρώ από το κοινό τους ταμείο, αλλά και στη μητέρα της.
  •  Οι δράστες του εγκλήματος σχεδίαζαν να σκηνοθετήσουν ληστεία στο σπίτι, γιατί νόμιζαν ότι η 41χρονη είχε κρυμμένα κάποια χρήματα στο πατρικό της. Σκόπευαν να πάρουν τα κλειδιά του πατρικού της, να την πιέσουν να τους πει πού βρίσκονται τα χρήματα, περίπου 7.000-8.000 ευρώ, για να πάνε να τα πάρουν. Μάλιστα, εκείνη την ημέρα, λόγω Πρωτοχρονιάς, έλειπαν από το σπίτι οι γονείς της και ο αδελφός της.
  •  Ο 39χρονος πήγε και πήρε τη Γεωργία από τη δουλειά της γα να γυρίσουν μαζί στο σπίτι. Εκεί τους περίμενε ο 34χρονος. Με το που μπήκαν στο σπίτι, οι δύο άνδρες όρμησαν στη Γεωργία και της έκλεισαν τα μάτια και το στόμα με ταινία, ενώ ο 39χρονος την έριξε στο κρεβάτι μπρούμυτα και της έβαλε χειροπέδες. Στη συνέχεια έδιωξε τον φίλο του και του είπε να περιμένει στο αυτοκίνητο, ενώ εκείνος άρχισε να φωνάζει, έτσι ώστε να φανεί ότι έχουν πέσει θύματα ληστών. Στη συνέχεια ο 39χρονος κατέβηκε και ενημέρωσε τον φίλο του ότι η Γεωργία ήταν νεκρή. Μαζί πήγαν στο σπίτι της πρώην συζύγου του 39χρονου, μπήκαν στην αποθήκη, πήραν ένα μεγάλο ξύλινο κουτί, όπου έβαλαν μέσα τη σορό της άτυχης γυναίκας και την πέταξαν σε ερημική περιοχή της Χαλκιδικής.
Δημοσιεύθηκε στην Ontime