Το πολεμικό ναυτικό του Ιράν κατέλαβε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Ομάν, με έναν Έλληνα δόκιμο πλοίαρχο να βρίσκεται μεταξύ του πληρώματος.

Το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για την κατάληψη του ελληνόκτητου τάνκερ «Saint Nicholas» τα ξημερώματα, με 19 μέλη πλήρωμα, μεταξύ των οποίων κι ένας Έλληνας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Πρόκειται για έναν εικοσάχρονο δόκιμο πλοίαρχο. Μέχρι στιγμής δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του η εταιρεία, όπως και με το υπόλοιπο πλήρωμα, καθώς έχει διακοπεί η επικοινωνία τουλάχιστον από τις 6:30 το πρωί, ενώ έχει κλείσει το σύστημα μετάδοσης θέσης του πλοίου από το πρωί.

Διαβάστε σχετικά: Κόλπος του Ομάν: Kατάληψη δεξαμενόπλοιου ελληνικών συμφερόντων - Επιβεβαιώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας

Το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν ανακοίνωσε τη σύλληψη του δεξαμενόπλοιου στον κόλπο του Ομάν

Το ναυτικό του Ιράν ανακοίνωσε τη σύλληψη αμερικανικού τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν, κατόπιν δικαστικής εντολής, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά Μέσα Ενημέρωσης επικαλούμενα ανακοίνωση του ιρανικού στρατού.

Το πλοίο είχε φορτώσει 145.000 τόνους αργού πετρελαίου στο λιμάνι της Βασόρα στο Ιράκ και κατευθυνόταν προς την αλιεία της Τουρκίας, ναυλωμένο από τουρκική εταιρεία, μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.

Όπως έγινε γνωστό μέσα από διεθνή ΜΜΕ νωρίτερα την Πέμπτη, το τάνκερ βρισκόταν υπό κατάληψη από ενόπλους στον Κόλπο του Ομάν. Οι ένοπλοι που ανέβηκαν επάνω φορούσαν μάσκες, μαύρες στολές στρατιωτικού τύπου, ακινητοποίησαν το πλήρωμα και έκλεισαν τους δέκτες του πλοίου.

Οι Βρετανοί λένε ότι παρακολουθούν την κατάσταση, ενώ αναλόγως κινούνται και οι ελληνικές Αρχές στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, να παρακολουθεί, προσπαθώντας να επικοινωνήσουν μέσω της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η οποία δηλώνει ότι έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση του γεγονότος.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ: