Με πληγή που αιμορραγεί ακατάσχετα παρομοιάζουν άνθρωποι του περιβάλλοντος της 29χρονης μητέρας από τη Λαμία τα όσα έχουν βιώσει η ίδια και τα τέσσερα παιδιά της από τον σύντροφό της, τον 24χρονο Ρομά Σάββα Χ. Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά την εσπευσμένη μεταφορά του τετράχρονου Ραφαήλ στο Παίδων (πρώτα διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, έπειτα στο Θριάσιο), όπου διαπιστώθηκε πως το παιδί είχε χτυπηθεί αλύπητα. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του «Αγλαΐα Κυριακού», ο μικρός Ραφαήλ έχει υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ δεν είναι σαφές πώς ακριβώς προκλήθηκαν οι τραυματισμοί.

Από τα όσα έχει περιγράψει η μητέρα, η οποία είναι και έγκυος, ο 24χρονος φέρεται να χτυπούσε το νήπιο τινάζοντάς το στον αέρα και συνθλίβοντάς το στο πάτωμα του σπιτιού τους, σε καταυλισμό στον Βλυχό Μεγάρων.

Μέγαρα: Με εγκαύματα σε όλο του το σώμα ο μικρός Ραφήλ

Παράλληλα η μητέρα ισχυρίζεται πως ο 24χρονος το κλοτσούσε με μανία στο κεφάλι! Από την αξονική εγκεφάλου του άτυχου Ραφαήλ διαπιστώθηκε πως υπάρχει υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά στο κεφαλάκι του, όπως και εγκεφαλικό οίδημα. Παρά την αγωγή που του χορηγήθηκε, το οίδημα δεν είχε -μέχρι χθες- υποχωρήσει. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το μικρό παιδί έχει εγκαύματα σε πολλά σημεία του σώματός του. Όταν η γυναίκα κλήθηκε να δώσει απαντήσεις, ισχυρίστηκε πως όταν ρώτησε τον σύντροφό της τι συνέβη στο παιδί, εκείνος τόνισε πως τα αδελφάκια του το έριξαν μέσα σε μια λεκάνη με βραστό νερό! Η 29χρονη δεν τον πίστεψε και ισχυρίζεται πως ο δράστης και αυτής της επίθεσης είναι και πάλι ο σύντροφός της!

Ο τετράχρονος Ραφαήλ, όμως, δεν είναι το μοναδικό άτυχο μέλος της οικογένειας. Όπως αναφέρουν πηγές, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή μεταφοράς των τριών αδελφιών του τετράχρονου στο Παίδων, προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί για την ασφάλειά τους. Ωστόσο, οι γιατροί διαπίστωσαν πως ένα από τα τρία αυτά παιδιά (8, 10 και 11) είναι και αυτό τραυματισμένο. Ένα από τα παιδάκια, το 8χρονο, έχει σπασμένο χέρι και δεν αποκλείεται και αυτό το παιδί να έχει δεχτεί μανιασμένη επίθεση από τον 24χρονο Σάββα Χ.! Οι γιατροί το μετέφεραν στο χειρουργείο προκειμένου να αποκαταστήσουν και αυτή τη ζημιά.

"Ιδιαίτερα επικίνδυνος άνθρωπος" ο 24χρονος Ρομά

Μέχρι και χθες το βράδυ ο 24χρονος, ο οποίος καταζητείται από τις Αρχές, δεν είχε εντοπιστεί. Μαρτυρίες αναφέρουν πως λόγω του ιδιαίτερου καθεστώτος υπό το οποίο σύναψε σχέση με την 29χρονη είναι πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο να υπάρχουν άλλοι Ρομά που τον καλύπτουν. Σημειώνουμε πως πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 24χρονος «κλέφτηκε» με την 29χρονη, την οποία «άρπαξε» από καταυλισμό της Λαμίας. Το τελευταίο διάστημα θεωρητικά ζούσαν σε αντίστοιχη τοποθεσία στον Βλυχό Μεγάρων, ωστόσο παραμένει θολό το ακριβές «μονοπάτι» που ακολουθούσαν τους τελευταίους μήνες. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στην «ON time» πως δεν αποκλείεται να ξεκίνησε μπαράζ μετακινήσεων το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, όταν η 29χρονη προχώρησε σε επίσημη καταγγελία σε Α.Τ. της Λαμίας για ενδοοικογενειακή βία. Αυτό το «κρυφτούλι» φέρεται να προκάλεσε δυσχέρειες στην παρακολούθηση των παιδιών από τους φορείς της Πρόνοιας και κοινωνικούς λειτουργούς. Οι ίδιες πηγές, πάντως, αναφέρουν πως πρόκειται για έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο άνθρωπο, αν και δεν έχει γίνει σαφές αν υπάρχει ιστορικό καταγεγραμμένων παραβατικών περιστατικών.

Πλήρως ενδεικτικό των διαθέσεων του 24χρονου είναι το περιστατικό που απορρέει από τις μαρτυρίες της 29χρονης. Η γυναίκα ισχυρίζεται πως ο σύντροφός της τής είχε πει σε ανύποπτο χρόνο πως «δεν θα ησυχάσω ποτέ με αυτά...», εννοώντας τα παιδιά της. Σαν να ήθελε, δηλαδή, να ξεγράψει το παρελθόν της και να «γράψει» από πάνω του το δικό του «σημάδι»!

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime