Στο νοσοκομείο με έγκαυμα στον οισοφάγο νοσηλεύεται από τις 9 Ιανουαρίου ο «Έλληνας Mr Crypto» Βαγγέλης Τσάπας. Όπως διαγνώστηκε, είχε πιει χλωρίνη και ακουαφόρτε, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα στον οισοφάγο. Νωρίτερα, είχε ανεβάσει ένα μήνυμα στο WhatsApp όπου έγραφε ότι θέλει να αυτοκτονήσει.

Την ίδια μέρα, η αστυνομία τον αναζητούσε στον Χολαργό, χωρίς να τον εντοπίσει. Ο πρώην πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού και δημιουργός του πρώτου ελληνικού κρυπτονομίσματος είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς τον Νοέμβριο του 2021 και η αστυνομία ερευνούσε την υπόθεση. Σε βίντεο που τράβηξε ο ίδιος ισχυριζόταν ότι εκβιάζεται από αδίστακτους τοκογλύφους και «ανθρώπους του νόμου», κάνοντας λόγο ακόμη και για αυτοκτονία. Μάλιστα, και η Hellenic Coin είχε ανακοινώσει την παύση του Έλληνα επιχειρηματία από τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Βαγγέλης Τσάπας: Ο «Έλληνας Mr Crypto» φέρεται να χρωστούσε μεγάλα χρηματικά ποσά ακόμη και στον πρωθυπουργό του Κατάρ

Το όνομα του Βαγγέλη Τσάπα απασχόλησε αρνητικά τη δημοσιότητα στα μέσα Νοεμβρίου του 2021 και αφού τον αναζητούσαν όσοι είχαν επενδύσει στο κρυπτονόμισμά του. Η αξία του νομίσματος είχε μηδενιστεί, οι επενδυτές ένιωθαν πως είχαν εξαπατηθεί και απαιτούσαν από τον Τσάπα να τους επιστρέψει άμεσα τα χρήματά τους. Παράλληλα, ο «Έλληνας Mr Crypto» φέρεται να χρωστούσε μεγάλα χρηματικά ποσά ακόμη και στον πρωθυπουργό του Κατάρ Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θάνι, αφού εταιρεία συμφερόντων του Βαγγέλη Τσάπα συμμετείχε στη διαχείριση της τεράστιας θαλαμηγού του εμίρη. Ο επιχειρηματίας φέρεται να πήρε χρήματα από εταιρεία του Καταριανού κροίσου για το mega yacht, που βρισκόταν στη μαρίνα της Ζέας. Ο Βαγγέλης Τσάπας, όμως, άφησε απλήρωτο το πλήρωμα και οι ναυτικοί τον αναζητούσαν για εξηγήσεις. Η μισθοδοσία του πληρώματος του σκάφους έφτανε τα 200.000 ευρώ το μήνα.

Διαβάστε ακόμα: Απίστευτη απάτη στη Σάμο: Επιτήδειοι εξαπάτησαν 72χρονο με το πρόσχημα επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα - Του άρπαξαν 60.000 ευρώ

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κατόπιν εσωτερικού λογιστικού ελέγχου στο ταμείο της ΚΑΕ Ιωνικός αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε ένα ανεξήγητο έλλειμμα 215.800 ευρώ. Πρώην στενή συνεργάτιδα του Βαγγέλη Τσάπα, η οποία για ένα διάστημα διετέλεσε και πρόεδρος του Ιωνικού, υποστήριξε μέσω εξώδικης διαμαρτυρίας ότι «κατόπιν δικής του εντολής» προχώρησε σε ανάληψη των χρημάτων από την τράπεζα και του τα παρέδωσε.

Την περασμένη Τρίτη, ο Βαγγέλης Τσάπας επανήλθε στέλνοντας μέσω της εφαρμογής WhatsApp επτά βίντεο. Ο επιχειρηματίας βιντεοσκόπησε τον εαυτό του καθώς οδηγούσε, αναφερόμενος σε μια σειρά από θέματα που τον έφεραν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, από τον Ιωνικό και το κρυπτονόμισμα, μέχρι το ζήτημα που ανέκυψε με τη διαχείριση του σκάφους του πρωθυπουργού του Κατάρ.

Στο τελευταίο βίντεό του ο Βαγγέλης Τσάπας υπονόησε ότι είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή του, κάτι που είχε επιχειρήσει να κάνει και στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 «χωρίς επιτυχία», όπως χαρακτηριστικά είπε. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι έπεσε θύμα αδίστακτων τοκογλύφων κι εκβιαστών.

Δημοσιεύθηκε στην On time.