Νέα επεισόδια έρχονται να προστεθούν στο ήδη σκοτεινό σίριαλ της «εξαφάνισης» του επιχειρηματία Βαγγέλη Τσάπα, που εδώ και 10 ημέρες αγνοούνται τα ίχνη του. Το θρίλερ του παράγοντα του Ιωνικού ξεκίνησε στις 8 Νοεμβρίου, όταν οι στενοί του συνεργάτες προσπαθούσαν μάταια να επικοινωνήσουν μαζί του ή με κάποιο μέλος της οικογένειάς του. Μία ημέρα αργότερα, η είδηση έκανε το γύρο του Διαδικτύου, με το περιβάλλον του να κάνει λόγο για εξαφάνιση του Νικαιώτη επιχειρηματία, κάτι που ανάγκασε τον ίδιο να εμφανιστεί και να δηλώσει πως τον απασχολούσε κάποιο προσωπικό του θέμα και ήταν θέμα χρόνου να επιστρέψει. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει σημεία ζωής, με τις φήμες να οργιάζουν και να κάνουν λόγο για «ερωτικό ζήτημα» που τον απασχολεί, την ώρα που κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Βαγγέλης Τσάπας, πριν χαθεί μυστηριωδώς, είχε σηκώσει χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Ιωνικού. Το θρίλερ συνεχίζεται πλέον με την πρόθεση της προέδρου του Ιωνικού, Χριστίνας Σκέντζιου, να παραιτηθεί από τη θέση της προέδρου της ΚΑΕ, κάτι που φαίνεται πιθανό να σχετίζεται με την «εξαφάνιση» του επιχειρηματία. Ο Βαγγέλης Τσάπας, «ισχυρός άνδρας» της ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού, είναι εκείνος που δημιούργησε το πρώτο ελληνικό κρυπτονόμισμα, το Hellenic Coin (HCN), και ως εκ τούτου διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επενδυτών που τον έχουν εμπιστευθεί.

Σύμφωνα με το «ΘΕΜΑ της Κυριακής», ο επιχειρηματίας διαβεβαίωσε σε επικοινωνία του με την εφημερίδα ότι το όλο θέμα σύντομα θα θεωρηθεί λήξαν, καθώς, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, ευοδώθηκαν οι προσπάθειες για την επισφράγιση ενός μεγάλου deal για το κρυπτονόμισμα. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα κυκλοφόρησαν φήμες ότι η στενή του συνεργάτιδα στην ομάδα μπάσκετ του Ιωνικού, Χριστίνα Σκέντζιου, την οποία ο ίδιος είχε χρίσει πρόεδρο της ΚΑΕ, ετοιμάζεται να παραιτηθεί, καθώς βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση λόγω των τελευταίων εξελίξεων. Αυτές οι φήμες επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα και από το νομικό σύμβουλο της κυρίας Σκέντζιου, η οποία, πρέπει να σημειωθεί, υπέγραφε σχεδόν σε όλα τα επίσημα έγγραφα της ομάδας. Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιογράφος το 2020 είχε κάνει το μεγάλο βήμα και από το Γραφείο Τύπου ομάδων μπάσκετ που διηύθυνε, έγινε η μοναδική γυναίκα γενική διευθύντρια σε ανδρική ομάδα μπάσκετ στην Α1 στην Ευρώπη, στην ομάδα του Ιωνικού Νικαίας Affidea.

Σύμφωνα με το protothema.gr, o δικηγόρος της ΚΑΕ Ιωνικός Νίκος Πετράτος, με αφορμή τις φήμες που ήθελαν να λείπουν 200.000 ευρώ από το ταμείο της ομάδας, ανέφερε ότι αν πράγματι λείπουν αυτά τα χρήματα, αυτό θα φανεί στην εκκαθάριση στο τέλος του μήνα. Επεσήμανε, δε, ότι ο Ιωνικός δεν χρηματοδοτείται με κεφάλαια του Βαγγέλη Τσάπα, αλλά είναι αυτοχρηματοδοτούμενος. Από το περιβάλλον της προέδρου της ΚΑΕ είχε διαψευστεί η πληροφορία ότι η ίδια, αμέσως μετά την «εξαφάνιση» του Βαγγέλη Τσάπα, κατέφυγε σε Αστυνομικό Τμήμα για να καταθέσει μήνυση εναντίον του. Άλλες πληροφορίες τη θέλουν αναστατωμένη, καθώς θεωρεί ότι το «μεγάλο αφεντικό» του Ιωνικού απλώς τη χρησιμοποίησε για να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό του. Πάντως, το ελληνικό κρυπτονόμισμα φέρεται να έχει χάσει τις τελευταίες ημέρες το 70% της αξίας του, με τους επενδυτές να είναι πολύ ανήσυχοι.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time