Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, ο οποίος αγνοείται από τις 4 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι νωρίς χθες το βράδυ, Τετάρτη 17/01, ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος θεωρείται ο νούμερο ένα ύποπτος για την εξαφάνιση του Μπάμπη, κλήθηκε στην Ασφάλεια προκειμένου να δώσει για τρίτη φορά κατάθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει νέα στοιχεία για την υπόθεση και ο 50χρονος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και να απαντήσει σε σοβαρά ερωτήματα που έχουν προκύψει.


Μήνυση από την οικογένεια

Παράλληλα, η μητέρα και οι δύο αδερφές του Μπάμπη Κούτσικου κατέθεσαν μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά αγνώστων δραστών και για ψευδή κατάθεση κατά του 50χρονου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, στο «κάδρο» των ερευνών μπαίνουν πλέον και νέα πρόσωπα.

Πρόκειται για έναν φίλο του κρεοπώλη με τον οποίο αντάλλαξαν μηνύματα το επίμαχο χρονικό διάστημα, πριν και μετά την εξαφάνιση του 31χρονου.


Γιώργος Καλλιακμάνης: "Μπορεί το πτώμα να βρίσκεται κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας"

«Φαίνεται να επικοινωνούν και πριν και μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη, φαίνεται ότι έχουν σβηστεί κάποια στοιχεία», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Η Αστυνομία πήρε το τηλέφωνο αυτού του ανθρώπου, το έχει δώσει στη ΔΕΕ (Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών), να δούμε τι θα βγει και από εκεί, τι λέγανε καταρχήν και γιατί προσπάθησαν να αποκρύψουν κάποια στοιχεία. Να δούμε ποιος είναι ο ρόλος του και αν εμπλέκεται κάπου. Ίσως αυτός ο άνθρωπος να γνωρίζει κάτι. Αν θέλετε την άποψή μου, το πού είναι ο Μπάμπης, το γνωρίζει σίγουρα ένα άτομο μόνο. Μπορεί το πτώμα να βρίσκεται κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας, δηλαδή να έχουν περάσει από το σημείο πολλές φορές ή κοντά εκεί στο σημείο που βρίσκεται, οι αστυνομικοί. Είναι δύσκολο αυτήν την περιοχή να την ψάξεις, να βρεις κάτι, αν κάποιος το έχει αποκρύψει με επιμελή τρόπο, είτε μέσα στο νερό είτε στο χώμα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο», πρόσθεσε.

*Διαβάστε εδώ: Μεσολόγγι: Κοντά στη λύση του γρίφου με την εξαφάνιση του Μπάμπη - Σε τελικό στάδιο οι έρευνες - Και δεύτερος ύποπτος

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη: «Αν εμπλέκεται τρίτο πρόσωπο σε μια εγκληματική ενέργεια και στην απόκρυψη ενός πτώματος, τότε πρέπει να υπάρχει και κάτι άλλο. Αν υπάρχει τρίτο πρόσωπο, λογικά κάτι θα τον έδενε με την υπόθεση».

«Πιστεύω ότι είναι επαρκή τα στοιχεία σε περίπτωση που του πάρουν ανωμοτί κατάθεση και στείλουν τη δικογραφία στον εισαγγελέα μαζί με τον ίδιο πρωινές ώρες, ο εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη και κατόπιν η υπόθεση να πάει στον ανακριτή, ο οποίος θα αποφασίσει για ένταλμα σύλληψης ή όχι. (…) Τα στοιχεία είναι επαρκή», επισήμανε.


Αδελφή Μπάμπη Κούτσικου:
Δύο εβδομάδες κάνουμε υποθέσεις

«Καταθέσαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για ό,τι συνέβη στον αδερφό μας και κατά αυτού του ανθρώπου για ψευδή κατάθεση», λέει, από την πλευρά της, αναφερόμενη στον κρεοπώλη, η αδερφή του 31χρονου κυνηγού, Χριστίνα.

«Δεν προσπάθησα να έρθω σε επικοινωνία μαζί του αλλά ούτε και αυτός για να μάθει κάτι για τον φίλο του. Αγωνία δεν είχε από την πρώτη ημέρα που χάθηκε ο Μπάμπης, οπότε τώρα, ύστερα από 15 ημέρες σχεδόν, γιατί να υπάρχει αγωνία».

Για ενδεχόμενη εμπλοκή τρίτου προσώπου στην υπόθεση, είπε: «Χθες, απ' ό,τι άκουσα από την τηλεόραση, ονομάτιζαν ένα άτομο που εμείς εδώ καταλαβαίνουμε ποιον εννοούσαν. Αυτός ο άνθρωπος με πήρε και μου είπε "Χριστίνα, τα έχουν μπερδέψει, δεν είμαι εγώ, είναι ένας άλλος" που και από αυτόν έχουν πάρει κινητό. Αυτό μου είπε. Τώρα περιμένω να δω αν θα έρθει η στιγμή που θα πάρω εγώ στα χέρια μου τη δικογραφία ώστε να ξέρω ποιο άτομο ήταν εκεί πέρα. Δεν ξέρω τι ισχύει και τι δεν ισχύει. Θέλω να πάρω στα χέρια μου όλα όσα έχει μαζέψει η Ασφάλεια, για να δω ποιος μου λέει ψέματα, ποιος ήταν εκεί, δεν μπορώ να κάνω και εγώ υποθέσεις».

«Γενικά ο Μπάμπης βοηθούσε κόσμο πάντα. Κάποια "γιατί" έχω κι εγώ γιατί δεν ήξερα τίποτα και ίσως αν ήξερα να είχα προλάβει αυτήν την κατάσταση που ζούμε τώρα. Το είχε πει στη μητέρα μου ότι είχε δανείσει χρήματα και της είπε να μην το πει στα κορίτσια. (…) Η μητέρα μου τον έχει δει δύο φορές στα τόσα χρόνια που κάνει παρέα ο αδερφός μου (σ.σ.: τον κρεοπώλη), αυτό που μου είπε είναι ότι τον τελευταίο καιρό του έλεγε και αυτός ότι "θα σ' τα δώσω" και "θα σ' τα δώσω" και όποτε τον έπαιρνε τηλέφωνο τα πρωινά που ήταν η μητέρα μου μπροστά, δεν ήθελε ποτέ να του μιλάει από το τηλέφωνο, του έλεγε "πέρνα από το μαγαζί να τα πούμε". Αυτές ήταν οι κουβέντες τις τελευταίες ημέρες προτού χαθεί», είπε η αδελφή του αγνοούμενου Μπάμπη.

«Έχουμε κουραστεί. Τώρα σχεδόν δύο εβδομάδες κάνουμε υποθέσεις. (…) Ο αδερφός μου αγνοείται. Μπορεί αυτήν τη στιγμή να κείτεται το σώμα του κάπου. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει οποιοσδήποτε και να λέει άσχημα λόγια γι' αυτόν. (…) Εμένα με ενδιαφέρει αυτός ο άνθρωπος που έχει κάνει κάτι στον Μπάμπη να πει πού είναι το σώμα του. (…) Για εμένα προσωπικά το να τον έχει σκοτώσει ένα άτομο το αποκλείω, μόνο αν τον έχει ρίξει πισώπλατα. Οπότε ή έχει γίνει πισώπλατα ή υπήρχε και άλλο άτομο εκεί πέρα», πρόσθεσε.




Γιώργος Τσούκαλης: Μπορεί να βγει ένταλμα σύλληψης

Τοποθετούμενος για το θέμα, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «MEGA Καλημέρα», ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης σημείωσε: «Η νύχτα αυτή έχει μεταλλάξει τη συμπληρωματική κατάθεση σε ένα ένταλμα, μάλλον, που θα ακολουθήσει, για πρόσωπο που είναι στο κάδρο, αλλά ενδεχομένως και για πρόσωπα. Ο 36χρονος, το στίγμα του οποίου βρίσκεται στην ίδια περιοχή, μιλάνε στο τηλέφωνο, έχουν σβήσει τις συνομιλίες και δεν καταλαβαίνω, αφού είναι στο ίδιο σημείο περίπου, μήπως λοιπόν έγιναν αυτά τα μηνύματα για κάποιους λόγους αποπροσανατολισμού; Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι κάθε μέρα ο 50χρονος επιχειρηματίας, από τη μία αντίφαση στην άλλη, οδηγεί τις Αρχές στο να έχουμε αυτήν τη χθεσινή "προσαγωγή" για μια συμπληρωματική κατάθεση και τα ψέματά του είναι αλλεπάλληλα. Ακόμα και στο ποιος έκανε το τηλέφωνο για να συναντηθούν (σ.σ.: με τον Μπάμπη) λέει ψέματα. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει σεβαστεί τίποτα».

«Μια συμπληρωματική κατάθεση είναι 1-2 ωρών. Από εκεί και πέρα, για να κρατηθεί όλη τη νύχτα σημαίνει ότι μεταλλάσσεται η "προσωρινή προσαγωγή" σε, ενδεχομένως, ένα ένταλμα, διότι όλη αυτή η ανάκριση έγινε υπό την εποπτεία του εισαγγελέα. Δεν θα είναι καθόλου παράξενο για εμένα αν, πηγαίνοντας στον εισαγγελέα, ζητηθεί η κράτησή του», συμπλήρωσε.

«Στο ότι θα βρεθεί η άκρη είμαι αισιόδοξος, φοβάμαι όμως επειδή πρόκειται για ένα σκληρό άτομο το οποίο στην περιοχή του Μεσολογγίου, ακόμα και στις συζύγους που είχε, ήταν κακοποιητικός. Ένας άνθρωπος ο οποίος με πολλή άνεση λέει κάπνισα το τσιγάρο μου και δεν θυμάμαι, ενώ είχε την πρόνοια να θυμάται ότι πρέπει να πάρει χαρτί κουζίνας για το σπίτι του, είχε την πρόνοια να λέει ψέματα. Μαζί με την άρση του απορρήτου, με τα στίγματα και με όλες αυτές τις αντιφάσεις και τα ψέματα, οι Αρχές έχουν ένα πολύ καλό υλικό για να μπορούν να δέσουν αυτήν την κατάσταση και πιστεύω ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες», πρόσθεσε.

«Οι ραγδαίες εξελίξεις ίσως σημαίνει την άσκηση ποινικής δίωξης, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Και ελέγχεται ο ρόλος του τρίτου προσώπου. Δεν ξέρω αν εμπλέκεται ουσιαστικά στην υπόθεση, δηλαδή αν ο κρεοπώλης αφαίρεσε τη ζωή του Μπάμπη, φαίνεται ότι στην πράξη ίσως δεν συμμετείχε το συγκεκριμένο άτομο που φαίνεται ότι μίλησε πριν και μετά ο κρεοπώλης», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Στο «MEGA Καλημέρα» μίλησε και η αδερφή του Μπάμπη Χριστίνα.

«Δύο εβδομάδες τώρα απ' όλους γίνονται υποθέσεις ακόμα και από μας. Εύχομαι να λυθεί αυτό το μυστήριο και να σταματήσουμε να κάνουμε υποθέσεις γιατί δεν οδηγεί πουθενά αυτό το πράγμα. Μόνο ο Μπάμπης το ξέρει και όποιος άλλος εμπλέκεται. Κάποια στιγμή λογικά, πιστεύω, και η Ασφάλεια είναι κοντά και ξέρει τα πάντα, ότι θα βγουν στην επιφάνεια ώστε να λυθούν και όλες αυτές οι απορίες. Γίνονται υποθέσεις και ακούγονται μομφές προς τον αδερφό μου που αυτήν τη στιγμή είναι αγνοούμενος. Αυτό είναι αδιανόητο. Και να συμβαίνει κάτι άσχημο, ας βγει να το πει η Ασφάλεια με στοιχεία. Το να βγαίνει ο καθένας και να κάνει υποθέσεις ή να λέει άσχημα λόγια για τον αδερφό μου, θα έπρεπε να ντρέπεται», ανέφερε.

«Η μητέρα μου είναι όπως κάθε μητέρα που θα έχανε τον γιο της και δεν ξέρει πού βρίσκεται. Θέλω όποιος γνωρίζει, να βγει να πει πού είναι ο Μπάμπης, γιατί εμάς ως οικογένεια δεν μας αρκεί απλά να κατηγορηθεί ένας άνθρωπος, θέλουμε να βρούμε τον Μπάμπη», επισήμανε.