Μέσα στην εβδομάδα η ανακρίτρια Μεσολογγίου αναμένεται να καλέσει εκ νέου τον 50χρονο κρεοπώλη Μ.Ρ. για διευκρινίσεις σε ζητήματα που ανέκυψαν τις τελευταίες ημέρες μετά την ανεύρεση της σορού του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι. Όλοι, ειδικά η οικογένεια του 31χρονου, ελπίζουν ο κατηγορούμενος να αποφασίσει αυτή τη φορά να μιλήσει για όλα και για όλους ώστε να χυθεί άπλετο φως στο στυγερό έγκλημα.
Διαβάστε ακόμα: Μεσολόγγι: "Τουλάχιστον ακόµα ένα πρόσωπο στη δολοφονία", λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Κούτσικου


Μεσολόγγι: "Θα σε θάψω χωρίς παπά"

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψαν φίλοι του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας, ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση, ενώ δέκα ημέρες πριν από τη δολοφονία του Μπάμπη φέρεται να είπε στον ύπνο του «θα σε θάψω χωρίς παπά».

Κοινός φίλος του κρεοπώλη και του θύματος, ο οποίος ήταν και αυτός που τους έφερε σε επαφή, περιέγραψε στις Αρχές ένα περιστατικό που, σύμφωνα με τα Παραπολιτικά και το Star, συνέβη λίγες ημέρες πριν από την εξαφάνιση του 31χρονου. «Κάποια στιγμή στο σπίτι μου, δέκα ημέρες πριν από την εξαφάνιση του Μπάμπη, στον ύπνο του ο κρεοπώλης είπε "θα σε θάψω χωρίς παπά". Το άκουσα και εγώ και ο πατέρας μου. Την ημέρα της εξαφάνισης του Μπάμπη ο κρεοπώλης ήταν ψύχραιμος και ψυχρός. Του είπαμε να πάμε να βοηθήσουμε για να βρούμε τον Μπάμπη και μας είπε "πάτε και θα έρθω και εγώ". Τον είδα αρκετά ψυχρό και, επειδή τον ξέρω αρκετά χρόνια, μου έκανε εντύπωση η στάση του», φέρεται να είπε ο 30χρονος.


Οι έρευνες για το κύκλωμα τοκογλυφίας

Παράλληλα με την υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου τρέχει έρευνα για κύκλωμα τοκογλυφίας, που ανέκυψε με την εξαφάνιση του 31χρονου, υπόθεση για την οποία αναμένονται εξελίξεις σύντομα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της «Aπογευματινής», ο 51χρονος έγκλειστος των φυλακών βρίσκεται σε επαφές με πρόσωπο που θα του παράσχει συμβουλές, μια και έχει αντιληφθεί πλέον για τα καλά πως η ζωή στη φυλακή κάθε άλλο παρά εύκολη είναι.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεσολογγίου συνεχίζουν τις έρευνες, καθώς δεν έχουν πειστεί ότι κίνητρο της δολοφονίας είναι μόνο τα 17.000 ευρώ, τα χρήματα δηλαδή που φέρεται να χρωστούσε ο κατηγορούμενος στον άτυχο Μπάμπη. Οι αστυνομικοί αναμένουν το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ειδικά της έρευνας για υπολείμματα γενετικού υλικού στα νύχια και τα ρούχα του θύματος, ώστε να προχωρήσουν σε νέο κύκλο καταθέσεων από υπόπτους.


Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο "αντίο" στον Μπάμπη Κούτσικο

Στο μεταξύ, το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς και φίλοι το μεσημέρι του Σαββάτου στον 31χρονο Μπάμπη Κούτσικο στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Μεσολόγγι.

Εκατοντάδες άτομα παρευρέθησαν στην εκκλησία, μεταξύ των οποίων και πολλοί κάτοικοι της περιοχής, που δεν γνώριζαν τον Μπάμπη, αλλά συγκλονίστηκαν από την εξαφάνιση του 31χρονου και το θρίλερ της δολοφονίας του από τον 50χρονο κρεοπώλη που ήδη έχει προφυλακιστεί.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα του, Γεωργία, και οι αδελφές του, Μαρία και Χριστίνα, ενώ ο πατέρας του παρευρέθη και αυτός, περιστοιχισμένος από τέσσερις φίλους του.