Νέες εξελίξεις έρχονται στο «φως» για την υπόθεση του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, καθώς συντάχθηκε σε βάρους του πόρισμα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτης. Μάλιστα, οι ελεγκτές εντόπισαν μία περίεργη κίνηση σε έναν από τους 4  τραπεζικούς λογαριασμούς που αποκαλύφθηκε ότι έχει ο Πολυχρονόπουλος, σύμφωνα με το Mega.

Πριν δεσμευτούν οι λογαριασμοί του Πολυχρονόπουλου, φέρεται να πήρε τις 60.000 ευρώ, από τις 90.000 που έκανε ανάληψη, και, μέσω paypal, τα χρήματα αυτά να παίχτηκαν σε τυχερά παιχνίδια.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του ισχυρίζεται πως ο Πολυχρονόπουλος δεν είναι εθισμένος στον τζόγο, ενώ επιμένει πως όσα χρήματα έχουν δοθεί για τον «Άλλο Άνθρωπο» έχουν πάει στη φιλανθρωπική δράση και όχι σε τυχερά παιχνίδια.

Ο κ. Πολυχρονόπουλος, σύμφωνα με το Mega, λάμβανε δωρεές και μέσω Paypal. Συγκεκριμένα, έπαιρνε χρήματα για τον «Άλλο Άνθρωπο» με μετρητά, ή με paypal, και με ταχυδρομική επιταγή, μέσω ΕΛΤΑ.

Ο Άλλος Άνθρωπος: Οι δωρεές μέσω Paypal και η εταιρεία φάντασμα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φαίνεται να λαμβάνει χρήματα με τους εξής τρόπους: μετρητά, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, μέσω paypal και με ταχυδρομική επιταγή μέσω EΛΤΑ. Ο λογαριασμός Paypal για τις δωρεές στον «Άλλο Άνθρωπο» φαίνεται να είναι συνδεδεμένος με λογαριασμούς αμερικάνικων τραπεζών.

Στη λεωφόρο Συγγρού είναι η έδρα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Φίλοι του Άλλου Ανθρώπου» που ξεκίνησε τη διαδρομή της με τον διακριτικό τίτλο «Ανθρώπινες εκφράσεις» και σχετίζεται με τον «Άλλο Άνθρωπο» αφού στη διοίκηση της μετέχουν πρόσωπα συγγενικά του Πολυχρονόπουλου.

Σκοποί της είναι η διάσωση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη και η διάδοση των γραμμάτων και των τεχνών, η δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης, η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εν γένει δράσης που διέπεται από φιλανθρωπικά συναισθήματα, όπως και την προώθηση της αλληλέγγυας και ανταλλακτικής οικονομίας και της οικολογίας.

Σε αυτή τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ενεργό ρόλο φέρονται να έχουν η μητέρα και η αδερφή του Πολυχρονόπουλου, καθώς και ο Παύλος Τζίτζης, ο οποίος είναι ο άντρας της αδερφής του Πολυχρονόπουλου και, όπως λέει, δεν έχει ιδέα για το πώς έχει αναμειχθεί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cytuikp1kn1d)

Αίσθηση στο καταστατικό προκαλεί η αναφορά στις σχέσεις που μπορεί να αναπτύξει η πρωτοβουλία με φορείς ακόμα και χωρίς νομική μορφή.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως μπορεί να συμβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στην εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας. Ενδεικτικά, να διαμεσολαβεί για την παροχή τροφίμων μεταξύ οποιουδήποτε φορέα (με ή χωρίς νομική προσωπικότητα) ή / και φυσικού προσώπου που παράγει, διανέμει, πωλεί ή/και διαθέτει εν γένει τρόφιμα, και οποιωνδήποτε φιλανθρωπικών οργανώσεων (με ή χωρίς νομική προσωπικότητα) ή/και ιδρυμάτων ή / και αυτοτελώς αστέγων και απόρων ή / και άλλων προσώπων που πεινούν, υποσιτίζονται ή που έχουν ανάγκη.

Πληροφορίες του «Live News» θα σημειώσουν πως η εταιρεία δεν έχει κάνει ποτέ φορολογική δήλωση ούτε εισοδήματος – ούτε ΦΠΑ και τους βαραίνει πρόστιμο 89.000 ευρώ.

Το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι μόλις 150€, από 50€ που έβαλαν τα 3 μέλη ενώ προβλέπεται και η συγκέντρωση χρηματικών κεφαλαίων από χορηγίες επιδοτήσεις του Ελληνικού Κράτους, της Ε.Ε καθώς και από τις δραστηριότητες και τη γενικότερη λειτουργία της εταιρείας.

Στα βιβλία της εταιρείας, λοιπόν, οι Αρχές περιμένουν να δουν να αποτυπώνονται όλες οι δοσοληψίες που ίσως να βοηθήσουν να σχηματιστεί το παζλ των οικονομικών δοσοληψιών.

Ήθελε να αγοράσει οικόπεδο

Η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου αποκάλυψε επίσης πως ο Κώστας Πολυχρονόπουλος σκόπευε να αγοράσει οικόπεδο στο χωριό του, όπως είπε κάτοικος της Ροβιατάς Ηλείας.

«Επειδή δεν είχε εδώ πέρα περιουσία ήθελε να βρει ένα χωραφάκι εδώ πέρα, από ότι έλεγε μήπως έφτιαχνε κάποιο λυόμενο αλλά ήθελε κάτι σε φθηνό δεν ήθελε ακριβό, γύρω στα 10 χιλιάρικα, κάπου εκεί. Να έχει ένα σπίτι στην Ροβιάτα, του άρεσαν τα ζώα, να έχει τις κότες του έλεγε, να έρθει εδώ κάποια στιγμή», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν έδειχνε ότι έχει άνεση οικονομική και θα του έλεγες ότι βρήκα ένα με 15, σου είχε πει μέχρι ένα πλαφόν με ως 10 χιλιάρικα. Δεν σου είχε πει παραπάνω, που σημαίνει αυτό ότι δεν είχε μεγάλη ευχέρεια χρημάτων. Επειδή ξέρει δηλαδή ότι οι τιμές εδώ πλέον, εδώ είναι 1,5 – 2 χιλιάδες το στρέμμα σου λέει να έχω 5 στρέμματα εκεί, να φτιάξω ένα σπίτι».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyttybzmzr7l)

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν ανέφερε πως το ήθελε για τον «Άλλο Άνθρωπο» ή για δική του χρήση, απαντά: «Ναι, για δική του, για δική του. Να έρχεται δηλαδή στο χωριό, που του άρεσε το χωριό μας και να έχει ένα τροχόσπιτο σε ένα χωραφάκι να μένει γιατί τον φιλοξενούσαν εδώ πολλοί φίλοι που τον ήξεραν και τον φιλοξενούσαν».