Παραταγμένα έξω από τη ΔΕΘ, όπου διοργανώνεται η 30;h Διεθνής Έκθεση «Αgrotica», εξακολουθούν να βρίσκονται εκατοντάδες τρακτέρ, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα και να ενισχύσουν τα μπλόκα, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης και καταγγέλλοντας τις συνολικές πολιτικές της Ε.Ε., οι οποίες, σύμφωνα με τους ίδιους, απειλούν το μέλλον τους. Μάλιστα, όπως λένε, μπορεί να έρθουν ακόμα και στην Αθήνα και στην Ακρόπολη.


Αγρότης: Πουλάω τον αρακά 43 λεπτά και αγοράζω 3,85 ευρώ τα 850 γρ. στα σούπερ μάρκετ 

Εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις αγρότη από την επαρχία Λαγκαδά για την τιμή του αρακά από τον παραγωγό προς τις εταιρείες και για το πόσο καταλήγει να κοστίζει το προϊόν στα ράφια του σούπερ μάρκετ.

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών που είναι σε εξέλιξη στη ΔΕΘ, ο αντιπρόεδρος του αγροκτηνοτροφικού συνεταιρισμού Λαγκαδικίων κ. Αλμπάνης μίλησε στον ΑΝΤ1 και δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία σύμβαση για να πουλήσεις το λαχανικό στην εταιρεία, ένα κιλό αρακά 43 λεπτά. Και όταν στο σούπερ μάρκετ βλέπω τα 850 γραμμάρια 3,85 (ευρώ), πιστεύω ότι και εγώ είμαι μαζί με το σύνολο. Έχει ένα πλύσιμο και ένα πάγωμα».

Οι αγρότες μίλησαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και τόνισαν ότι ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο και φθηνότερο ρεύμα και να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.