Στα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, αναφέρθηκε ο δικηγόρος του, Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (03/02) στο MEGA.

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας, «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, και δύο συγγενικά του πρόσωπα μπαίνουν στο «στόχαστρο» ποινικής προκαταρκτικής έρευνας με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συνέργειας στη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Διαβάστε ακόμα: “O Άλλος Άνθρωπος”: Εισαγγελική έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατά του Κωνσταντίνου Πολυχρονοπούλου και των συγγενών του

Ο δικηγόρος του Κώστα Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής, μίλησε στο «Χαμογέλα Και Πάλι!» και όπως είπε: «Διενεργείται μία έρευνα αλλά δεν έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Μέχρι στιγμής ακούμε μόνο για φορολογικές παραβάσεις. Μιλώντας γενικά όταν ξεκινά μία έρευνα μπορεί να προκύψουν και άλλα παραπτώματα. Ειδικά, όμως, εδώ υπάρχει μία ιδιαιτερότητα. Η κουζίνα ‘’Ο Άλλος Άνθρωπος’’ έχει κάνει περίπου 1.000 δράσεις. Δεν υπήρχε η δυνατότητα να βγαίνουν για όλες τις δράσεις από ένας ερανικός λογαριασμός. Οι καταθέσεις που έχουν γίνει είναι μικρά χρηματικά ποσά αλλά εκείνο που ενδεχομένως θα πρέπει να δούμε είναι να φύγει η ‘’λάσπη’’, και ο κιτρινισμός στο ότι χρήματα που κατατέθηκαν χρησιμοποιήθηκαν αλλού. Γι’ αυτό λέω να περιμένουμε».


Δικηγόρος Πολυχρονόπουλου: Ζει, κοιμάται και κάνει μπάνιο στον «Άλλο Άνθρωπο»

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να ελεγχθεί η δράση. Νομικά είναι περιορισμένη η δυνατότητα μου να αναφερθώ σε στοιχεία δικογραφίας. Γενικά μιλώντας, όταν εξετάζουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει να περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία. Έχουμε μόνο μία διάταξη που λέει πως υπάρχουν υπόνοιες ή ενδείξεις. Οι ενδείξεις δεν αρκούν  για να καταδικάσουν κάποιον ούτε για λιθοβοληθεί κάποιος. Η διακίνηση τέτοιων φωτογραφιών δεν επιτρέπεται. Όταν επικαλούμεθα ένα παράνομο αποδεικτικό μέσο δημιουργούμε ένα κακό προηγούμενο. Η αποτύπωση μία στιγμιαίας εμφανίσεως δεν αποδεικνύει κάτι. Δεν υπάρχει καμία επίσημη κατάθεση. Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν είναι εθισμένος στον τζόγο. Ο Πολυχρονόπουλος ζει, κοιμάται και κάνει μπάνιο στον ‘’Άλλο Άνθρωπο’’. Ακόμα και εάν έπαιζε τυχερά παιχνίδια, δεν ήταν χρήματα των δωρεών».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvag3b6tixd)

Με πληροφορίες από MEGA