Στα βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει 2 δράστες με μοτοσικλέτα που πέρασαν και άφησαν την τσάντα με τη βόμβα στο σημείο απέναντι από το υπουργείο Εργασίας στρέφει την προσοχή της η Αντιτρομοκρατική, την ώρα που αναμένει τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια για τα συστατικά της βόμβας, αλλά και την προκήρυξη.
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει βίντεο από κάμερες ασφαλείας της Σταδίου που έχει αποτυπώσει τις κινήσεις των βομβιστών πριν και μετά το χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας τη νύχτα της Παρασκευής. Τα έμπειρα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να χαρτογραφήσουν στοιχεία της διαδρομής από την οποία διέφυγαν οι δράστες, σε μια προσπάθεια να φτάσουν στα ίχνη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο άτομα και το πιο πιθανό είναι ότι υπάρχει και ομάδα υποστήριξης. Σήμερα οι αρχές θα έχουν και περισσότερο βιντεοληπτικό υλικό, καθώς ανοίγουν τα καταστήματα και θα υπάρχει πρόσβαση στις κάμερες ασφαλείεας.

Αστυνομία και αντιτρομοκρατική στρέφουν τις έρευνες σε μέλη ανενεργών τρομοκρατικών οργανώσεων, εκτός φυλακής, που στρατολογούν νέο κόσμο.

Διαβάστε ακόμα: Βόμβα στο Υπουργείο Εργασίας: Η έρευνα για το λάθος των υπόπτων - Ποιοι κρύβονται πίσω από τις πρωτοεμφανιζόμενες οργανώσεις

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyx0cm149455)

Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: Τα στοιχεία που αναμένει η ΕΛ.ΑΣ. - Η σύνδεση με το χτύπημα σην έδρα των ΜΑΤ

Οι αρχές αναμένουν και τα αποτελέσματα από τα χημικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστώσουν τη σύνθεση της βόμβας και αν αυτή παρουσιάζει κοινά στοιχεία με άλλες και κυρίως με τη βόμβα που δεν έσκασε έξω από τα ΜΑΤ στου Γουδή πριν από ενάμιση μήνα, αν και μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχει βρεθεί κάποιο κοινό στοιχείο.

Σε εκείνη τη βόμβα είχαν βρεθεί και ορφανά αποτυπώματα. Αν και θεωρείται απίθανο να έχει βρεθεί κάτι αντίστοιχο στη βόμβα στο υπουργείο Εργασίας, καθώς αυτή έσκασε και δεν βρέθηκαν υπολείμματα παρά ένα ένα κομμάτι πλαστικό, τα υπολείμματα και άλλα στοιχεία έχουν όλα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Στην περίπτωση που εκτός από τη ζελατινοδυναμίτιδα εντοπιστεί και ποσότητα C4, τότε θα υπάρχει ένα κοινό στοιχείο, καθώς πρόκειται για την εκρηκτική ύλη που εντοπίστηκε στη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην έδρα των ΜΑΤ.

Σημαντικά στοιχεία αναμένεται να προκύψουν και από την προκήρυξη των δραστών που αναμένεται. Στοιχεία θα εξαχθούν από το ύφος της και θα εξεταστεί αν θυμίζουν εκείνες άλλων οργανώσεων σε παλαιότερα χτυπήματα.

Σημαντικό, μετά τα στοιχεία που θα ληφθούν από τις κεραίες κινητής, είναι και το στίγμα για το σημείο από το οποίο έγιναν τα δύο τηλεφωνήματα και αν υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία με το τηλεφώνημα που είχε γίνει για το χτύπημα που ετοίμαζαν στα ΜΑΤ. Τότε το τηλεφώνημα είχε γίνει από την περιοχή της Ιεράς Οδού.


Η αυτοαποκαλούμενη «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» -  Φόβοι για νέο χτύπημα  

Όσο για το ποιοι κρύβονται πίσω από την αυτοαποκαλούμενη «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», η οποία ανέλαβε την ευθύνη πριν ακόμη από το χτύπημα, σε μια κίνηση σπάνια, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι μπορεί να βρίσκονται από πίσω παλιοί γνώριμοι των Αρχών που «μεταλαμπαδεύoυν» τις γνώσεις τους σε έναν νέο εκτελεστικό βραχίονα. Δεν αποκλείουν να υπάρχει μια κοινή δεξαμενή ατόμων από την οποία ξεπηδούν κάποιες οργανώσεις. Υπενθυμίζεται ότι, στο χτύπημα στα ΜΑΤ με τη βόμβα που δεν εξερράγη, την ευθύνη είχε αναλάβει η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη». Τα διαφορετικά ονόματα ενδεχομένως να είναι μια κίνηση για να δείξουν μαζικότητα στην αναβίωση της νεοτρομοκρατίας ή ακόμη και να αποπροσανατολίσουν. Δεν αποκλείεται, βέβαια, να θέλουν απλώς να διαχωρίσουν τη δράση τους από εκείνο το εγχείρημα βομβιστικής ενέργειας που απέτυχε.

Η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις, μοιάζει να θέλει να πάρει τη «σκυτάλη» από εκεί που την είχε αφήσει μια άλλη τρομοκρατική επωνυμία, η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», η οποία το 2016 είχε βάλει βόμβα επίσης στο υπουργείο Εργασίας, την οποία πρόλαβε να εξουδετερώσει η ΕΛ.ΑΣ.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyx2c7r6dpih)


Χρυσοχοΐδης: Θα κάνουμε τα πάντα για να οδηγηθούν οι δράστες στη Δικαιοσύνη

«Τα έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Δεν πρέπει να τα ξαναζήσουμε. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να επαναληφθεί αυτό που γίνεται κάθε φορά, οι δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και να τιμωρούνται. Έτσι γίνεται στη δημοκρατία», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτή την υπόθεση (της τρομοκρατίας) να αναβιώσει, δεν θα το επιτρέψουμε».