Τα αποτελέσματα της άρσης του απορρήτου της επικοινωνίας για μια σειρά υπόπτων για σχέση με τα δύο τρομοκρατικά χτυπήματα στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί και στο κέντρο της Αθήνας με στόχο το Υπουργείο Εργασίας διερευνούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Οι αστυνομικοί αναζητούν ένα μόνο λάθος που μπορεί να έκαναν οι τρομοκράτες στις δύο αυτές επιθέσεις, ώστε να μπορέσουν να φτάσουν στο επόμενο επίπεδο τις έρευνές τους. Πρόκειται για δύο διαφορετικές επιθέσεις, που ανέλαβαν την ευθύνη δύο πρωτοεμφανιζόμενες οργανώσεις, ωστόσο οι Αρχές θεωρούν πως τα άτομα είναι τα ίδια. Όπως εξάλλου κοινή είναι και η γιάφκα τους, η οποία αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο για τις Αρχές, πού μπορεί να βρίσκεται αλλά και από πού προμηθεύτηκαν τις εκρηκτικές ύλες με τις οποίες κατασκευάστηκαν οι ωρολογιακοί μηχανισμοί.

Διαβάστε ακόμα: Η τρομοκρατία επιστρέφει: "Πιθανόν να υπάρχει κοινό οργανωτικό κέντρο για τις επιθέσεις σε ΜΑΤ και Σταδίου"

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο μηχανισμοί δεν φέρουν κοινά στοιχεία ως προς την εκρηκτική ύλη. Περαιτέρω απαντήσεις τυχόν κοινά χαρακτηριστικά θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες, μόλις ολοκληρωθούν οι αναλύσεις στα εργαστήρια.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η ανάλυση των υλικών από τις κάμερες που βρήκαν οι αστυνομικοί τόσο στην οδό Σταδίου όσο και από άλλα μικρά στενά ή άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας, προκειμένου να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο των τρομοκρατών, πώς έφτασαν στο Υπουργείο Εργασίας και πώς διέφυγαν.

Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία θα χρειαστεί αρκετές ημέρες έως ότου ολοκληρωθεί. Μέχρι στιγμής, πάντως, οι αστυνομικοί έχουν την φιγούρα του ανθρώπου που τοποθέτησε την τσάντα με τον μηχανισμό απέναντι από το υπουργείο, στα κάγκελα της τράπεζας Alpha. Όχι όμως άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μόνο τον σωματότυπο, από τον οποίο μια πρώτη εκτίμηση δείχνει πως πρόκειται για άνδρα νεαρής ηλικίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywwgluc6wgx)

Βόμβα στο Υπουργείο Εργασίας: Ο Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να αφήσει ανεξέλεγκτη τη δράση των τρομοκρατών 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χθες, σε δηλώσεις του, ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να αφήσει ανεξέλεγκτη τη δράση των τρομοκρατών και πως πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Άλλωστε, ο ίδιος έχει συνδέσει το όνομά του με την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» και άλλων μικρότερων ομάδων. Οι επαφές του με ξένες υπηρεσίες στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο παρελθόν απέφεραν αποτελέσματα, το ίδιο ευελπιστεί και τώρα, για την άμεση σύλληψη των τρομοκρατών.

Το περιστατικό που συνέβη το ίδιο βράδυ, λίγο πριν από την έκρηξη του μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, στην οδό Κωλέττη στα Εξάρχεια, κάθε άλλο παρά τυχαίο χαρακτηρίζεται από τις Αρχές, οι οποίες το ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή. Συγκεκριμένα, άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και μόλις πήγε το πυροσβεστικό για να σβήσει τη φωτιά, δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων με πέτρες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών. Λίγα λεπτά αργότερα, εξερράγη η βόμβα. Πιθανόν να σχετίζεται με την προσπάθεια δημιουργίας επεισοδίου για να υπάρξει διασπορά δυνάμεων, λένε οι αστυνομικοί που ερευνούν με προσοχή το περιστατικό.

Το ζητούμενο πάντως για τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής είναι να βρεθεί το δρομολόγιο των τρομοκρατών. Με ποιον τρόπο πήγαν δηλαδή στο Υπουργείο Εργασίας, πώς διέφυγαν και προς τα πού. Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα δώσουν οι αναλύσεις των οπτικών υλικών, ενώ οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει να «ξεψαχνίζουν» τα κινητά τηλέφωνα υπόπτων, που πιθανολογείται πως κινούνται στο αποκαλούμενο «αντάρτικο πόλης» και είναι γνωστοί για τις επαφές τους με πρόσωπα που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες.