«Εμείς δεν ζητιανεύουμε, εμείς δεν επαιτούμε, απαιτούμε όμως τη ζωή μας πίσω» σημείωσε ο Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Διαβάστε ακόμα: Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες: Συνεδριάζουν στη Νίκαια - Έτοιμη για διάλογο, αλλά με ανοιχτούς δρόμους η κυβέρνηση

«Η πρότασή μας σαν μπλόκο Ε65 είναι για κλιμάκωση του αγώνα. Η πρότασή μας θα είναι για πολύωρους αποκλεισμούς εθνικών οδών» σημείωσε ακόμη.

Παράλληλα, ερωτηθείς αν θα ζητήσουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, σημείωσε: «Η συνάντηση θα γίνει όταν και η κυβέρνηση θα είναι στο σημείο που θα μας πει ότι ‘’θέλω να λύσουμε κάποια πράγματα’’, εκεί ναι θα συζητήσουμε».

O Κώστας Τζέλας  στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή "Μπρα Ντε Φερ " 6-02-2024

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Κώστα Τζέλλα στα Παραπολιτικά 90,1:

Κ.ΤΖΕΛΛΑΣ: Η πρότασή μας σαν μπλόκο Ε65 είναι για κλιμάκωση του αγώνα. Η πρότασή μας θα είναι για πολύωρους αποκλεισμούς εθνικών οδών.

Κ.ΤΖΕΛΛΑΣ: Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω γιατί είμαστε άνεργοι αγρότες, άνεργοι κτηνοτρόφοι, άνεργοι μελισσοκόμοι και ή θα σηκωθούμε να φύγουμε από τα χωριά μας και θα γίνουμε μετανάστες είτε εσωτερικού είτε εξωτερικού ή θα δώσουμε τη μάχη στο δρόμο δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν μπορούμε να κάνουμε έκπτωση στη ζωή μας. Υπάρχουν δυο επιλογές ή φεύγουμε ή καθόμαστε και πολεμάμε εδώ και παλεύουμε εδώ και στο δρόμο για να μπορούμε να έχουμε τα χωριά μας ζωντανά.Για το επίδομα ενοικίου:

Κ.ΤΖΕΛΛΑΣ: Έχουν συμπληρωθεί πέντε μήνες και δεν έχει πάρει ο κόσμος ακόμα επίδομα ενοικίου. Ο δήμαρχος Παλαμά είπε ότι έχει πάρει επιδότηση ενοικίου μόνο το 4 με 5%.

Ερωτηθείς αν έχουν καταθέσει όλοι οι πληγέντες αγρότες τις αιτήσεις τους για να πάρουν τις αποζημιώσεις:

Κ.ΤΖΕΛΛΑΣ: Στο 50% των συναδέλφων μας που έχουν καταθέσει για μηχανήματα, εξοπλισμό και χωράφια κλπ δεν έχουν περάσει ακόμα τα κλιμάκια για να κάνουν την αυτοψία που μας είπαν ότι πρώτα θα περνάει το κλιμάκιο και μετά θα κάνετε το φάκελο άρα η ευθύνη δεν είναι των αγροτών. Από την άλλη εμείς πρέπει να πάρουμε τιμολόγια χωρίς να έχουμε χρήματα για να φτιάξουμε κάποια μηχανήματα. Καταλαβαίνετε ότι χωρίς εισόδημα δεν είναι εύκολο να τα φτιάξουμε, μηχανήματα και εξοπλισμό που τα έχουμε φτιάξει σε βάθος 10-15 ετών.

Ερωτηθείς αν θα ζητήσουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό:

Κ.ΤΖΕΛΛΑΣ: Για να γίνει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ή με κλιμάκιο της κυβέρνησης θα πρέπει να υπάρχουν περιθώρια να διορθωθούν κάποια πράγματα διαφορετικά όταν βγαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και λεει «ως εδώ ήμασταν» δεν έχει κανένα νόημα. Εμείς δεν ζητιανεύουμε, εμείς δεν επαιτούμε απαιτούμε όμως τη ζωή μας πίσω. Η συνάντηση θα γίνει όταν και η κυβέρνηση θα είναι στο σημείο που θα μας πει ότι «θέλω να λύσουμε κάποια πράγματα» εκεί ναι θα συζητήσουμε.