Εμβρόντητη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου τις εξελίξεις γύρω από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με την υπόθεση της 15χρονης που -κατά πληροφορίες- έπεσε θύμα βιασμού από τουλάχιστον 12 άνδρες μέσα στα τελευταία δύο χρόνια. Όπως κατέγραψε και στο χθεσινό φύλλο η «ONtime», για την υπόθεση αυτή έχει προκύψει μονάχα μία σύλληψη δυνάμει εντάλματος.


Ρέθυμνο: Η σύλληψη για την υπόθεση της 15χρονης και το φυσίγγι

Πρόκειται για έναν 38χρονο πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να εξέδιδε το συγκεκριμένο κορίτσι. Νεότερες πληροφορίες της «ONtime» αναφέρουν πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν εξώθηση του κοριτσιού στην πορνεία, καθώς και ότι ο 38χρονος δεν έχει παίξει ρόλο «Μίχου», όπως περιγράφεται στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Μάλιστα, η σύλληψή του έγινε με περιπετειώδη τρόπο από τις αστυνομικές Αρχές, στις 22 Ιανουαρίου, όταν επιχειρήθηκε έρευνα στο σπίτι του.

Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκε από αστυνομικούς φυσίγγι κυνηγετικής καραμπίνας, γεγονός που κίνησε και άλλες υποψίες στις Αρχές. Ο 38χρονος συνελήφθη με την κατηγορία του αυτόφωρου αδικήματος της παράβασης του νόμου περί όπλων, ενώ λόγω της αναφοράς του ονόματός του στα «κατάστιχα» της αστυνομικής έρευνας για την υπόθεση της 15χρονης οι ανακριτικές Αρχές εξέδωσαν ένταλμα για τη σύλληψή του. Όλα τα παραπάνω σαφώς διαμορφώνουν την εικόνα για το πώς εξελίσσεται η έρευνα για τους υπόλοιπους έντεκα που κατηγορούνται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyy0pl9xkl9d)


Το σημείωμα του πατέρα

Έντονα, πάντως, είναι τα ερωτήματα αναφορικά με την παράλληλη ιστορία του χαμού του πατέρα της 15χρονης. Ο 50χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του την 1η Φεβρουαρίου, έχοντας δίπλα του μία ανοιγμένη φιάλη υγραερίου. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να κάνουν λόγο για εμπλοκή του στην υπόθεση της κόρης του, ωστόσο υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν το αντίθετο.

Τελευταίες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές μιλούν για έναν άνθρωπο ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Πληροφορίες της «ONtime» αναφέρουν πως στις 29 Ιανουαρίου, όταν η σύζυγος του 50χρονου κατήγγειλε την εξαφάνισή του, εφιστούσε την προσοχή των αστυνομικών, τονίζοντάς τους πως ο σύζυγός της λάμβανε ρυθμιστική ψυχιατρική αγωγή και έπρεπε να βρεθεί σύντομα, καθότι υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του. Τα παραπάνω ώθησαν τους αστυνομικούς να ζητήσουν την έκδοση Missing Alert, ώστε να ανοίξει η «βεντάλια» των πιθανών πληροφοριοδοτών για την τύχη του 50χρονου.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyxw25gzl7ld)


Όλα τα παραπάνω δίνουν εξηγήσεις αναφορικά με το σημείωμα που άφησε ο 50χρονος, αφότου πήρε την απόφαση να θέσει τέλος στη ζωή του. Πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος παρουσίασαν περιφραστικά το περιεχόμενο του σημειώματος, με τον αδικοχαμένο άνδρα να φέρεται να έγραψε πως «έμαθα τα γεγονότα για την κόρη μου και δεν μπορώ να το αντέξω».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να συμπλήρωσε: «Ευχαριστώ την Αστυνομία για ό,τι έκανε, σας παρακαλώ, μην πάρετε το παιδί από τη μαμά του. Ψάξτε το κινητό της κόρης μου για να μάθετε την αλήθεια». Σημειώνουμε πως στις 22 Ιανουαρίου η Ασφάλεια Ρεθύμνου προχώρησε σε έρευνα και στο σπίτι της οικογένειας. Ο 50χρονος εξαφανίστηκε μία εβδομάδα μετά, με τη σύζυγό του, με την οποία έμεναν μαζί, να δηλώνει την επόμενη ημέρα την εξαφάνισή του.

Δημοσιεύθηκε στην «OΝtime»