«Θέτουμε κόκκινη γραμμή το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και τη μείωση στην τιμή της κιλοβατώρας (kWh) στα 7 λεπτά, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ερωτηθείς ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές των αγροτών.

«Αν δεν ικανοποιηθούμε. θα γυρίσουμε στα μπλόκα μας, οι γενικές συνελεύσεις είναι αυτές που θα αποφασίσουν ποια μορφή θα πάρει η κλιμάκωση», σημείωσε ακόμη.

Ο Σωκράτης Αλειφτήρας  στους Θανάση Φουσκίδη  & Στέλλα Γκαντώνα

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Σωκράτη Αλειφτήρα στα Παραπολιτικά 90,1

Σ.ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ: Έχει κλειστεί η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στις 12 η ώρα το μεσημέρι, έχει ζητήσει μια αντιπροσωπεία ο κ. Μητσοτάκης 10 ατόμων, προσπαθούμε να πάμε τουλάχιστον 15 ώστε να είναι πιο αντιπροσωπευτικό το δείγμα των αγροτών, είμαστε σε διαβούλευση με τον κ. Μπρατάκο.

Ερωτηθείς ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές τους:

Σ.ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ: Θέτουμε κόκκινη γραμμή το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και τη μείωση στην τιμή της κιλοβατώρας στα 7 λεπτά όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΗΜ: Αν δεν σας δώσει αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, θα επιστρέψετε στα μπλόκα;

Σ.ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ: Ναι, αν δεν ικανοποιηθούμε, θα γυρίσουμε.

Σ.ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ: Αν δεν ικανοποιηθούμε, θα γυρίσουμε στα μπλόκα μας, οι γενικές συνελεύσεις είναι αυτές που θα αποφασίσουν ποια μορφή θα πάρει η κλιμάκωση. Κλιμάκωση δεν είναι μόνο το κλείσιμο των εθνικών οδών, υπάρχουν ένα σωρό μορφές κλιμάκωσης, τις οποίες τις έχουμε στο μυαλό μας και αν χρειαστεί μέσω γενικών συνελεύσεων θα τις αποφασίσουμε.