Μυστήριο εξακολουθεί να "τυλίγει" τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, με τις Αρχές να προσπαθούν να εντοπίσουν τόσο το κίνητρο, όσο και την καραμπίνα του θύματος, ενώ ο προφυλακιστέος κρεοπώλης συνεχίζει να κρατά το στόμα του κλειστό.

Οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το κίνητρο του εγκλήματος, ενώ συνεχίζουν να αναζητούν και την καραμπίνα του θύματος.

"Τον σκότωσε και τον πήρε τηλέφωνο"

Την ίδια ώρα, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών έχουν μπει τα δύο κινητά του θύματος, του 50χρονου κρεοπώλη και ενός ακόμα ατόμου από την παρέα του Μεσολογγίου.

Από την άρση απορρήτου λοιπόν, που έγινε στο κινητό του κρεοπώλη, προέκυψε ένα σημαντικό εύρημα, το οποίο δίνει νέα τροπή στην υπόθεση. Ειδικότερα, ο 50χρονος, σύμφωνα με το Star και την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης του Μπάμπη, δηλαδή στις 5 Ιανουαρίου, και ενώ όλοι τον αναζητούσαν, πραγματοποίησε τρεις κλήσεις, από τις 3:30 το μεσημέρι έως τις 3:40.

Η μία ήταν προς λάθος νούμερο, καθώς είχε βάλει ένα επιπλέον ψηφίο και οι άλλες δύο ήταν προς… τον ίδιο τον Μπάμπη.

Τα σενάρια για την κίνηση αυτή είναι δύο: Είτε ο κρεοπώλης πραγματοποίησε τις κλήσεις προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις Αρχές δείχνοντας ενδιαφέρον για τον 31χρονο, είτε επειδή ήθελε να επιβεβαιώσει ότι το κινητό του Μπάμπη είχε απενεργοποιηθεί.

Τονίζεται, πάντως, ότι η συσκευή που είχε το θύμα δεν μπορούσε να απενεργοποιηθεί πατώντας απλά ένα κουμπί, αλλά μόνο με αναγνώριση προσώπου (face id).


Τα διαγραμμένα μηνύματα και οι αναφορές σε αρχαιότητες και λαθρανασκαφές

Εκτός από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, σημαντικά στοιχεία για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της δολοφονίας συντελούν και τα μηνύματα του κατηγορούμενου. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν καταφέρει να ανακτήσουν αρκετά διαγραμμένα μηνύματα και συνομιλίες τόσο από το κινητό του, όσο και από το κινητό ενός ακόμα προσώπου της παρέας του Μπάμπη, του οποίου η εμπλοκή του στην υπόθεση ερευνάται.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές ανέκτησαν μηνύματα από το κινητό του 50χρονου, στα οποία υπάρχουν αναφορές για αρχαία αντικείμενα και τρόπους διάθεσής τους προς πώληση, ενώ από το κινητό του ατόμου, που ανήκει στην ευρύτερη παρέα του Μεσολογγίου, ανακτήθηκαν διεγραμμένες συνομιλίες με τον κρεοπώλη για αρχαιότητες και παράνομες ανασκαφές.

Μάλιστα, σύμφωνα με το STAR, οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι ακούγοντας τις συγκεκριμένες συνομιλίες, ενώ τους έκανε εντύπωση πώς ένα άτομο τόσο νεαρό σε ηλικία συναναστρεφόταν με έναν 50χρονο και ασχολούνταν με παράνομες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου 20 ημέρες είχε γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου του 50χρονου κρεοπώλη. Εκεί εντοπίστηκαν κάποιες ύποπτες συναλλαγές με ποσά που δεν δικαιολογούνταν. Τότε ξεκίνησε μία έρευνα των αστυνομικών, καθώς φάνηκαν να προκύπτουν ενδείξεις για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, το οποίο δρα στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος Μπάμπης Κούτσικος πυροβολήθηκε μία φορά και από κοντινή απόσταση από δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο. Όπως έχει γίνει γνωστό, τα συγκεκριμένου τύπου όπλα χρησιμοποιούνται στο κυνήγι αγριογούρουνου.

Όπως φέρεται να αναφέρει ο ιατροδικαστής στην έκθεσή του, ο 31χρονος Μπάμπης δέχτηκε τα σκάγια του όπλου από μπροστά και ψηλά αριστερά στο στήθος, κοντά στην πλάτη.

Μεσολόγγι: Πού έχει μπλοκάρει η ιατροδικαστική έρευνα για τη δολοφονία του Μπάμπη

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες των "Παραπολιτικών", υπάρχουν ζητήματα αναφορικά με την πρόοδο της ιατροδικαστικής εξέτασης, καθώς, ούτε τα δείγματα για τις τοξικολογικές έχουν μεταφερθεί σε εργαστήρια, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την ανεύρεση της σορού του 31χρονου. Αυτό συμβαίνει, διότι η συνεργασία των ιατροδικαστικών υπηρεσιών της Περιφέρειας με τα ειδικά εργαστήρια έχει διακοπεί προ πολλού, με αποτέλεσμα τα δείγματα για εξετάσεις απ' όλες τις υποθέσεις που ερευνούν οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες, πλην Αθήνας και Πειραιώς, να κρατούνται στα ψυγεία.

Ήδη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα ψυγεία της ιατροδικαστικής Ναυπλίου έχουν γεμίσει και δεν μπορούν να διαχειριστούν άλλα δείγματα και σε συνδυασμό με την προσωρινή έλλειψη του νεκροτόμου, τα περιστατικά μεταφέρονται σε άλλες ιατροδικαστικές της Πελοποννήσου.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η ιατροδικαστική Πατρών να μην έχει αποστείλει την ιατροδικαστική έκθεση στην ανακρίτρια Μεσολογγίου που διερευνά τις συνθήκες θανάτου του άτυχου Μπάμπη.