Η δολοφονία του 59χρονου επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα το απόγευμα της Τετάρτης (7/2/2024) έχει συγκλονίσει εξαιτίας της αγριότητάς της. Η απανθρακωμένη σορός του Γιαλιά βρέθηκε από την Πυροσβεστική και στη συνέχεια έσπευσε η Αστυνομία, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για δολοφονική ενέργεια.

Διαβάστε επίσης: Πρώην σύντροφος Χρήστου Γιαλιά: "Δεν μου είχε πει ποτέ ότι φοβάται για τη ζωή του"

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», μίλησε στο Live News του MEGA για τις εξελίξεις της υπόθεσης.

Υπόνοιες από αλβανικά ΜΜΕ για τη δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα

Όπως επεσήμανε ο αστυνομικός συντάκτης, σύμφωνα με αλβανικά Μέσα υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για εμπορία κρεάτων του επιχειρηματία στην Αλβανία. Παράλληλα, αφήνονται υπόνοιες για παράνομες δραστηριότητες, κυρίως στο εμπόριο τσιγάρων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz0n97wskkg9)

Την ίδια ώρα, Μέσα στην Αλβανία αναφέρουν ότι ο Χρήστος Γιαλιάς πιθανότατα να γνώριζε έναν 60χρονο αλβανικής καταγωγής, οποίος δολοφονήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2023 στο Παλαιό Φάληρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η υπόθεση του 60χρονου αλλοδαπού είναι σκιώδης, καθώς δέχθηκε πυροβολισμούς από αγνώστους καθώς έβγαινε από το σπίτι του και οι Αρχές δεν έχουν οδηγηθεί ακόμα στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

Ωστόσο, από την έρευνα των ελληνικών Αρχών για τη δολοφονία του Παλαιού Φαλήρου δεν προέκυψε σχέση με τον επιχειρηματία από τη Μάνδρα.

Επίσης έχει προκύψει, όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης, ότι το θύμα είχε συνέχεια και στην προσωπική του φρουρά άτομα αλλοδαπούς, με καταγωγή κυρίως από την Αλβανία ή τα Βαλκάνια.

Το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου των «Νέων» και του «Βήματος» επισήμανε ότι είχαν βρεθεί κάποια όπλα στο σπίτι του Χρήστου Γιαλιά, ενώ είχε συλληφθεί με παράνομα όπλα και το 2011, με τον ίδιο να λέει χαρακτηριστικά «εγώ έχω τα όπλα γιατί πηγαίνω να κάνω πληρωμές».

Καταλήγοντας ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι οι Αρχές εξετάζουν αν είχαν υπάρξει διενέξεις του επιχειρηματία από τη Μάνδρα που δεν έχουν γίνει γνωστές.