Το κουβάρι της υπόθεσης προσπαθούν να ξετυλίξουν οι Αρχές στη δολοφονία του Χρήστου Γυαλιά στη Μάνδρα, επικεντρώνοντας την έρευνα στον ευρύτερο επαγγελματικό και κοινωνικό περίγυρο του επιχειρηματία, προκειμένου να βρουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και στη σύλληψη των δολοφόνων του.

Την ίδια ώρα, η έρευνα στο σπίτι του, αποκαλύπτει και νέα ευρήματα. Εκτός από τα πέντε αδήλωτα όπλα, πιστόλια και περίστροφα που βρέθηκαν, σύμφωνα με το in.gr, εντοπίστηκαν και δεκάδες αρχαία αντικείμενα, τα οποία ερευνώνται αν είναι δηλωμένα.

Ο επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του και σε μικρή απόσταση από το σπίτι του, έπαιρνε μέτρα για την ασφάλειά του, καθώς είχε πέσει θύμα ληστείας πριν από περίπου 3 χρόνια. Το πολυτελές σπίτι του μοιάζει με φρούριο με κάμερες παντού. Γι’ αυτό οι εκτελεστές του φρόντισαν να του στήσουν ενέδρα θανάτου στη διαδρομή. 

Ο 60χρονος που ασχολείτο με το εμπόριο κρεάτων κι είχε κατάστημα στην περιοχή της Μαγούλας, φαίνεται να είχε διενέξεις και οικονομικές διαφορές μεγάλων χρηματικών ποσών με άλλους επιχειρηματίες ορισμένες από τις οποίες είχαν φτάσει μέχρι και τις δικαστικές αίθουσες.

Η αστυνομία στρέφεται σε προσωπικές και επαγγελματικές διαμάχες του 59χρονου θύματος. Γι’ αυτό και το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποίησαν έλεγχο στο σπίτι του θύματος, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού μήπως έτσι δοθούν πολύτιμες απαντήσεις στα ερωτήματα των Aρχών.

Πάντως το ενδεχόμενο πίσω από το φονικό να βρίσκεται κάποιο άτομο με το οποίο ο Χρήστος Γιαλιάς να είχε συνεργαστεί στο άμεσο παρελθόν δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και οι έρευνες εστιάζουν κυρίως στο ευρύτερο περιβάλλον του επιχειρηματία.