Τέσσερις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της ένοπλης επίθεσης το πρωί σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα. Αυτοκτόνησε ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στη ναυτιλιακή λίγο μετά τις 10:15 το πρωί της Δευτέρας. Έφοδο στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας European Product Carriers LTD στη Γλυφάδα πραγματοποίησαν τα ΕΚΑΜ προκειμένου να συλλάβουν τον άνδρα που εισέβαλε στο κτίριο και άρχισε να πυροβολεί.

Μιλώντας στα parapolitika.gr, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης ανέφερε ότι ο δράστης είχε προβλήματα με την εταιρεία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αφορμή ήταν ότι είχε θέματα εργασιακά, προφανώς με κάποιον από τους ιδιοκτήτες και μπήκε με ένα πιστόλι μέσα στην εταιρεία και άρχιζε να πυροβολεί ανεξέλεγκτα.

Όπως αναφέρει, οι νεκροί είναι 4 συνολικά και αφορούν: 1 διευθυντικό στέλεχος, έναν υπάλληλο, μία από τους ιδιοκτήτες και τον ίδιο που φαίνεται ότι αυτοκτόνησε.

«Θεωρώ ότι αυτό με τα όπλα που υπάρχουν ανεξέλεγκτα παντού αποτελεί ένα στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία, τα όπλα πρέπει να μαζευτούν», δήλωσε στα parapolitika.gr, εκφράζοντας την επιθυμία του «ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη να μπορέσει και σε αυτόν τον τομέα να ανταπεξέλθει όπως πρέπει».

Ποιος είναι ο δράστης 



Πρόκειται για πρώην εργαζόμενο της ναυτιλιακής εταιρείας ηλικίας 70 ετών Αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος για λόγους προσωπικών και οικονομικών διαφορών, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εισέβαλε στα γραφεία.

Νεκροί είναι και τρεις εργαζόμενοι στη ναυτιλιακή, δύο άνδρες και μία γυναίκα. Ο ένας εκ των νεκρών είναι ο διευθυντής της εταιρείας. Εκφράζονται φόβοι για περισσότερους νεκρούς.

Ο δράστης βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου, ενώ δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα με την οποία έκανε την επίθεση.