Λίγα 24ωρα έμειναν μέχρι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που γιορτάζει και επίσημα ο έρωτας, με τα ανθοπωλεία στη Θεσσαλονίκη να ετοιμάζονται πυρετωδώς, ώστε να είναι πανέτοιμα.

Ειδικότερα, περισσότερα από 300.000 κόκκινα τριαντάφυλλα περιμένουν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Σύλλη, ιδιοκτήτη ανθοπωλείου και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο αριθμός των λουλουδιών είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, καθώς το αυξημένο κόστος παραγωγής, μεταφοράς και ενέργειας δεν τους επιτρέπει μεγαλύτερες παραγγελίες.

*Διαβάστε εδώ: Άγιος Βαλεντίνος: Αυτή είναι η πιο εύκολη τούρτα σοκολάτα που θα φτιάξετε για το ταίρι σας

«Είμαστε στο τελικό στάδιο προετοιμασίας, έχουμε πολλές κατασκευές και πολλών ειδών μπουκέτα για κάθε πελάτη και για όλα τα βαλάντια. Πέρυσι ήταν μια πολύ καλή γιορτή κι έχουμε ανάγκη και φέτος ο κόσμος να στηρίξει τον κόσμο των ανθοπωλείων. Ελπίζω και τα 300.000 τριαντάφυλλα να φτάσουν σε αγκαλιές ερωτευμένων», επισήμανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».


"Ο κόσμος έχει αγαπήσει τη συγκεκριμένη γιορτή"

«Τα τριαντάφυλλα φέτος θα κυμαίνονται από 3 έως 6 ευρώ και η διαφορά τους στα χρήματα θα είναι στην ποιότητα, στο ύψος και στο άνθος. Υπάρχουν ήδη προπαραγγελίες, οι οποίες αναμένουμε να κορυφωθούν αύριο. Ο κόσμος έχει αγαπήσει τη συγκεκριμένη γιορτή, διότι είναι μια πολύ ωραία μέρα για να δείξει κάποιος τα συναισθήματά του», σημείωσε ο κ. Σύλλης.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν αυτοί που θα πάρουν ένα λουλούδι για το αγαπημένο τους πρόσωπο, όμως υπάρχουν και οι φανατικοί της υπερβολής που αγοράζουν ανθοδέσμες που δεν χωρούν στην αγκαλιά του αγαπημένου τους προσώπου. Αν και συνήθως οι άνδρες είναι αυτοί που χαρίζουν λουλούδια, έχουν αρχίσει και οι γυναίκες να τα εντάσσουν στις προτιμήσεις τους. Μάλιστα, το ποσοστό των γυναικών αυξάνεται από 7-8% που ήταν, στο δέκα, όπως λένε οι ιδιοκτήτες ανθοπωλείων.

«Συνήθως οι νεαροί, οι οποίοι διεκπεραιώνουν πολλές υποχρεώσεις και δουλειές τους μέσω της τεχνολογίας, μπαίνουν τις σελίδες των ανθοπωλείων και φτιάχνουν με “κλικ” τις ανθοδέσμες τους, επιλέγοντας λουλούδια και συνοδευτικά, και πραγματοποιούν διαδικτυακά τις κρατήσεις τους. Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι παραδοσιακά θα δημιουργήσουν μαζί μ’ εμάς τις ανθοδέσμες τους, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που κάποιοι αγοράζουν δυο μπουκέτα - ένα συν ένα, όχι δώρο, μάλλον αυτοί που έχουν μεγάλη καρδιά που χωράει και… δύο αγάπες!», κατέληξε ο κ. Σύλλης.