Ο δράστης του μακελειού με τους πυροβολισμούς στη Γλυφάδα, ήταν ένας άνθρωπος εμπιστοσύνης για την οικογένεια Καρνέση. Ο ίδιος εργάζονταν τόσο στην επιχείρηση στη Γλυφάδα όσο και στην παραθεριστική κατοικία στο Τραγονήσι που βρίσκεται στους Πεταλιούς, όπου ήταν ο επιστάτης.

Διαβάστε επίσης: Πυροβολισμοί στη Γλυφάδα: Ο δράστης μπήκε με καραμπίνα στη ναυτιλιακή - Το χρονικό της επίθεσης με τους 4 νεκρούς

Η οικογένεια του είχε δείξει απόλυτη εμπιστοσύνη, αφού ο 73χρονος είχε τον έλεγχο των πάντων στο νησί, ενώ ήταν γνωστός ως Άρης, τόσο στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της οικογένειας όσο και στην επιχείρηση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz36m1ehdkax)


Ο λόγος για τον Αντέλ Αριστείδη, όπως είχε βαπτιστεί, Ελ Μπουράι, γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, που σήμερα μπήκε στη ναυτιλιακή εταιρεία και, αφού δολοφόνησε τη Μαρία Καρνέση (αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση), τον Αντώνη Βλασσάκη (σύζυγο της Δέσποινας Καρνέση και CEO της ναυτιλιακής) και τον Ηλία Κουκουλάρη (πρώην καπετάνιο και υπάλληλο), κατέβηκε στο υπόγειο της εταιρείας και αυτοκτόνησε.

Ο δράστης του μακελειού με τους πυροβολισμούς στη Γλυφάδα είχε πρόσβαση σε όλα τα σπίτια της οικογένειας Καρνέση

Ο 73χρονος ήταν για χρόνια ένα άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης της εφοπλιστικής οικογένειας. Μάλιστα, δεν ήταν μόνο εργαζόμενος, αλλά και φροντιστής των κατοικιών των μελών, ενώ είχε αναλάβει και τη φροντίδα της πιο ηλικιωμένης γυναίκας της οικογένειας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz370ymrvtpl)

Ο ίδιος είχε πρόσβαση στις πολυτελείς κατοικίες τους. Μέσα σε μία από αυτές του είχε παραχωρηθεί χώρος για να διαμένει.

Πρόσφατα, οι δύο αδελφές του ανακοίνωσαν ότι απολύεται. Ο Άρης θεώρησε άδικη την απόλυση. Κανείς όμως δεν περίμενε την αντίδρασή του. Πήγε στη ναυτιλιακή εταιρεία και, αφού σκότωσε τα «αφεντικά» του, όπως τα χαρακτήρισε, αυτοκτόνησε.

Το χρονικό της επίθεσης

«Ήρθα για να ξεκαθαρίσουμε», φέρεται να είπε σε υπάλληλο της ναυτιλιακής εταιρίας ο 73χρονος Αιγύπτιος που εργαζόταν μέχρι πρότινος ως επιστάτης σε σπίτι της οικογένειας Καρνέση στους Πεταλιούς Ευβοίας.

Ο άνθρωπος που αιματοκύλησε τα πολυτελή γραφεία της εταιρείας στην οδό Φλέμινγκ στη Γλυφάδα πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ την ιδιοκτήτρια Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό της και διαχειριστή της εταιρείας, Αντώνη Βλασσάκη, καθώς και τον πρώην καπετάνιο και νυν ανώτερο στέλεχος της εταιρίας Ηλία Κουκουλάρη.

Ο τελευταίος μάλιστα, ήταν ο μόνος που προσπάθησε να αφοπλίσει τον 73χρονο Άρη, αλλά, βλέποντας πως δεν μπορεί να τα καταφέρει, προσπάθησε να διαφύγει, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων, να τον πυροβολήσει πισώπλατα και να τον «ξαπλώσει».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz36mzy0vjbd)



Ο 73χρονος, όπως είχαν γράψει από νωρίς τα «Παραπολιτικά», είχε μπει από το υπόγειο γκαράζ της εταιρείας, φτάνοντας εκεί με το αυτοκίνητό του, μάρκας NISSAN. Χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο που δεν είχε παραδώσει μετά την απόλυση του, μπήκε στο γκαράζ και εκεί ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν εργαζόμενο. Τον ρώτησε «τι κάνεις εσύ εδώ;» με τον δράστη να του απαντά «ήρθα να λύσουμε τα προβλήματα μας, ήρθα για να ξεκαθαρίσουμε».

Ο επιστάτης, ανέβηκε στον ημιώροφο όπου εντόπισε τον Αντώνη Βλασσάκη, τον οποίο πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ. Ο Ηλίας Κουκουλάρης προσπάθησε μάταια να τον ακινητοποιήσει με αποτέλεσμα ο δράστης να τον σκοτώσει στον ίδιο όροφο, λίγα μέτρα μακριά.

Στη συνέχεια. κρατώντας την καραμπίνα στα χέρια του, ο δράστης ανέβηκε σε άλλο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο της Μαρίας Καρνέση. Η ίδια, φαίνεται ότι είχε καταλάβει πως κάτι συμβαίνει και είχε προλάβει να κλειδώσει την πόρτα. Ο 73χρονος πυροβόλησε την κλειδαριά παραβιάζοντας έτσι την πόρτα και μέσα στο γραφείο βρήκε τη γυναίκα για την οποία επί χρόνια εργαζόταν. Την σκότωσε και αυτή εν ψυχρώ και στη συνέχεια ο δράστης περιφερόταν στο κτίριο.

Δύο εργαζόμενες προσπάθησαν να αποφύγουν τα χειρότερα και κλειδώθηκαν σε τουαλέτα. Τις εντόπισαν οι αστυνομικοί και τις οδήγησαν στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ. Όπως διαπιστώθηκε, δεν έφεραν τραύματα, αλλά το στρες και το σοκ δεν τις άφηναν να συνέλθουν.

Οι αστυνομικοί που ήδη είχαν φτάσει στο κτίριο είδαν τους εργαζομένους να τρέχουν αλλόφρονες να βγουν από τις εγκαταστάσεις. Μόλις έμαθαν τι συνέβαινε κάλεσαν το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνοντας για την σοβαρότητα της κατάστασης. Η ομάδα της ΕΚΑΜ που έφτασε έκανε έφοδο και τότε, ο δράστης κατέβηκε στο υπόγειο και εκεί έδωσε τέλος στη ζωή του.

Οι τέσσερις σοροί μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο, όπου οι ιατροδικαστές θα διαπιστώσουν τα τραύματα που φέρουν τα θύματα. Οι αστυνομικοί μέχρι και αυτή την ώρα λαμβάνουν καταθέσεις από τους δεκάδες εργαζομένους, άνω των 70, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο κτίριο, σχετικά με τις συνθήκες του δολοφονικού αμόκ του 73χρονου.

Ταυτόχρονα, υπάρχει επικοινωνία με τους συγγενείς της ιδιοκτήτριας της εταιρείας, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα αίτια που όπλισαν το χέρι του 73χρονου Άρη.