H κόρη του πρώην καπετάνιου που έχασε τη ζωή στο μακελειό που συνέβη τη Δευτέρα(12/2) το πρωί σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα όπου τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους ο δράστης, έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς, μιλά στο Mega και μεταξύ άλλων, αναφέρει: 

«Ήταν στον πρώτο όροφο, δεν ξέρω τι έχει γίνει. Βγήκα χθες από το νοσοκομείο και τώρα έγινε αυτό. Όλο αυτό. (σ.σ Ξέρω) Ότι μόνο ένας αυτοκτόνησε, ένας Αιγύπτιος. Είναι τρεις νεκροί, εκ των οποίων ο ένας είναι ο πατέρας μου. Κατευθύνομαι προς το σπίτι. (σ.σ Ο πατέρας μου) Πήγε να αφοπλίσει για να μην σκοτωθεί κανείς και τους σκότωσε όλους. Είναι η αστυνομία μέσα, δεν μπορούσα να μπω. Είμαστε σε κατάσταση που πάμε σπίτι, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη μητέρα μου. Πραγματικά είμαστε όλοι σε πολύ άσχημη κατάσταση».




Το χρονικό του μακελειού στη Γλυφάδα


«Ήρθα για να ξεκαθαρίσουμε», φέρεται να είπε σε υπάλληλο της ναυτιλιακής εταιρίας ο 73χρονος Αιγύπτιος που εργαζόταν μέχρι πρότινος ως επιστάτης σε σπίτι της οικογένειας Καρνέση στους Πεταλιούς Ευβοίας.

Ο άνθρωπος που αιματοκύλησε τα πολυτελή γραφεία της εταιρίας στην οδό Φλέμινγκ στη Γλυφάδα, πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ την ιδιοκτήτρια Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό της και διαχειριστής της εταιρείας Αντώνη Βλασσάκη καθώς και τον πρώην καπετάνιο και νυν ανώτερο στέλεχος της εταιρίας, Ηλία Κουκουλάρη.

Ο τελευταίος μάλιστα, ήταν ο μόνος που προσπάθησε να αφοπλίσει τον 73χρονο Άρη, αλλά βλέποντας πως δεν μπορεί να τα καταφέρει, προσπάθησε να διαφύγει με αποτέλεσμα σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων, να τον πυροβολήσει πισώπλατα και να τον «ξαπλώσει».

Ο 73χρονος, όπως είχαν γράψει από νωρίς τα «Παραπολιτικά», είχε μπει από το υπόγειο γκαράζ της εταιρίας, φτάνοντας εκεί με το αυτοκίνητο του, μάρκας NISSAN. Χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο που δεν είχε παραδώσει μετά την απόλυση του, μπήκε στο γκαράζ και εκεί ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν εργαζόμενο. Τον ρώτησε «τι κάνεις εσύ εδώ;» με τον δράστη να του απαντά «ήρθα να λύσουμε τα προβλήματα μας, ήρθα για να ξεκαθαρίσουμε».


Ο επιστάτης, ανέβηκε στον ημιώροφο όπου εντόπισε τον Αντώνη Βλασσάκη, τον οποίο πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ. Ο Ηλίας Κουκουλάρης, προσπάθησε μάταια να τον ακινητοποιήσει με αποτέλεσμα ο δράστης να τον σκοτώσει στον ίδιο όροφο, λίγα μέτρα μακριά.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz3349adk435)

Στην συνέχεια κρατώντας την καραμπίνα στα χέρια του, ο δράστης, ανέβηκε σε άλλο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο της Μαρίας Καρνέση. Η ίδια, φαίνεται ότι είχε καταλάβει πως κάτι συμβαίνει και είχε προλάβει να κλειδώσει την πόρτα. Ο 73χρονος, πυροβόλησε την κλειδαριά παραβιάζοντας έτσι την πόρτα και μέσα στο γραφείο βρήκε την γυναίκα για την οποία επί χρόνια εργαζόταν. Την σκότωσε και αυτή εν ψυχρώ και στην συνέχεια ο δράστης, περιφερόταν στο κτίριο.

Δύο εργαζόμενες, προσπάθησαν να αποφύγουν τα χειρότερα και κλειδώθηκαν σε τουαλέτα. Τις εντόπισαν οι αστυνομικοί και τις οδήγησαν στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ. Όπως διαπιστώθηκε, δεν έφεραν τραύματα αλλά το στρες και το σοκ δεν τις άφηναν να συνέλθουν.

Οι αστυνομικοί που ήδη είχαν φτάσει στο κτίριο είδαν τους εργαζόμενους να τρέχουν αλλόφρονες να βγουν από τις εγκαταστάσεις. Μόλις έμαθαν τι συνέβαινε κάλεσαν το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνοντας για την σοβαρότητα της κατάστασης. Η ομάδα της ΕΚΑΜ που έφτασε έκανε έφοδο και τότε, ο δράστης κατέβηκε στο υπόγειο και εκεί, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Οι τέσσερις σοροί μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο όπου οι ιατροδικαστές θα διαπιστώσουν τα τραύματα που φέρουν τα θύματα. Οι αστυνομικοί μέχρι και αυτή την ώρα, λαμβάνουν καταθέσεις από τους δεκάδες εργαζόμενους, άνω των 70, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο κτίριο σχετικά με τις συνθήκες του δολοφονικού αμόκ του 73χρονου.

Ταυτόχρονα, υπάρχει επικοινωνία με τους συγγενείς της ιδιοκτήτριας της εταιρίας προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα αίτια που όπλισαν το χέρι του 73χρονου Άρη.