Το κίνητρο που όπλισε το χέρι του 70χρονου δράστη της τριπλής δολοφονίας στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα αναζητούν οι αρχές. Ο αιγυπτιακής καταγωγής επιστάτης της οικογένειας Καρνέση εργάζονταν εκεί για τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες. Το πρωί της Δευτέρας (12/02) μπήκε αποφασισμένος στην ναυτιλιακή να σκοτώσει και να εκδικηθεί εκείνους που τον απέλυσαν.

Υπενθυμίζεται ότι θύματα του πρώην υπαλλήλου της ναυτιλιακής εταιρείας, είναι η επιχειρηματίας Μαρία Καρνέση, ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής Αντώνης Βλασσάκης που ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση κι ο πρώην καπετάνιος Ηλίας Κουκουλάρης, που εργαζόταν το τελευταίο διάστημα στο λογιστήριο της εταιρείας.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», μίλησε στο εκπομπή LIVE NEWS για την υπόθεση εστιάζοντας στο τι ήταν αυτό που πυροδότησε την δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσε ο αιγυπτιακής καταγωγής δράστης.

Διαβάστε ακόμα: Μακελειό στη Γλυφάδα: Η ανακοίνωση της οικογένειας Καρνέση - "Είμαστε συντετριμμένοι, μην συσχετίζετε το γεγονός με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση"

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη, σήμερα το πρωί ενημερώθηκε ο δράστης ότι το σπίτι στη Γλυφάδα που κατοικούσε και του είχε παραχωρηθεί ότι πρέπει να το αδειάσει. Στο άκουσμα της είδησης αυτής ο 70χρονος πήρε τα όπλα από το σπίτι της Γλυφάδας και κατευθύνθηκε στα γραφεία της εταιρείας και προκάλεσε το μακελειό.

Συνεπώς, η υπόθεση – με τα μέχρι τώρα δεδομένα – έχει ως έξης: ο 70χρονος δράστης ήταν στην «καρδιά» της οικογένειας, όπου ανάμεσα στα μέλη της υπήρξαν δικαστικές διαμάχες που επίφεραν τον διαμοιρασμό των περιουσιακών στοιχείων. Το αποτέλεσμα του διαμοιρασμού αυτού «έφερε» τον αλλοδαπό να απολύεται από το κτήμα στους Πεταλιούς – όπως αποκάλυψε νωρίτερα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος – και να προσλαμβάνεται από την πλευρά του Σπύρου Καρνέση. Όμως εν συνεχεία του ζητήθηκε να φύγει από το σπίτι στην Γλυφάδα, καθώς φαίνεται το εν λόγω σπίτι να ήταν στην κυριότητα των δύο αδελφών, Μαρίας και Δέσποινας Καρνέση.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz385sm0x0p5)

 

Γλυφάδα: Φίλος του μακελάρη αμφισβητεί ότι τους σκότωσε για να εκδικηθεί

Την ίδια ώρα, κάτοικος στο Μαρμάρι που φιλοξενούσε κατά καιρούς τον 70χρονο δράστη μίλησε στο MEGA και αποκλείει το ενδεχόμενο εκδίκησης λόγω απόλυση.

«Έχουμε μείνει εδώ πέρα, ‘’παγωτό’’ όλοι. Βοηθούσε όλο τον κόσμο, φτωχούς, οι ομάδες, το ένα το άλλο. Έβλεπε στην τηλεόραση τα περιστατικά που γίνονται κάτω εκεί στην Ράφα και από εδώ και από εκεί και έκλαιγε: ‘’κλείσε την τηλεόραση’’, έλεγε. Εμάς ο άνθρωπος αυτός ήταν αδελφός μας. Ήταν της οικογένειας μας, τον ξέρω από το 1987 που πρωτοήρθαν εδώ, να αγοράσουν τα νησιά αυτή η εταιρεία. Απολύθηκε, πήρε την αποζημίωση του και την άλλη μέρα, τον προσέλαβε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, τον ξαναπήρε στην εταιρεία. Επειδή απολύθηκε πήγε να τους εκδικηθεί; Δεν υπάρχει αυτό, ξέχασε το. Κάτι άλλο του έχουν κάνει, κάτι άλλο», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ήταν εδώ στα νησιά και δίπλα στο μεγάλο αφεντικό πολύ. Είναι τόσο καιρό αυτή η απόλυση. Είναι εδώ και κανένα χρόνο αυτή η απόλυση που έχει γίνει. Απολύθηκε από την εταιρεία που ελέγχουν αυτοί οι δύο που σκότωσε πήρε αποζημίωση και μετά τον προσλάβαν στην άλλη εταιρεία κανονικά ο καπετάν Σπύρος ο Καρνέσης πάλι, δεν είναι θέμα, το θέμα αυτό. Κάτι έχει γίνει που κάνεις δεν το ξέρει».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz37fucxqyj5)


Το χρονικό του μακελειού στη Γλυφάδα - «Ήρθα για να τους καθαρίσω όλους»

Στην Ελληνική Αστυνομία σήμανε συναγερμός στις 10:20, όταν υπήρξε τηλεφώνημα για πυροβολισμούς σε ναυτιλιακή εταιρεία στην συμβολή των οδών Αρτεμισίου 2 και Φλέμινγκ στην Γλυφάδα.

Ο δράστης εισέβαλε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από τον χώρο του πάρκινγκ. Πρώτα ανέβηκε στον ημιώροφο όπου πυροβόλησε δύο ανθρώπους και μετά σταμάτησε στον δεύτερο όροφο, όπου πυροβόλησε ένα ακόμη άτομο. Εισέβαλλε στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας φωνάζοντας «Ήρθα για να τους καθαρίσω όλους και θα αυτοκτονήσω».

Διαβάστε ακόμα: Πυροβολισμοί στη Γλυφάδα: Αυτός είναι ο 70χρονος Αιγύπτιος που σκότωσε την Καρνέση, τον γαμπρό της και έναν εργαζόμενο

Ο 70χρονος, αφού σκόρπισε τον θάνατο, έδωσε τέλος στη ζωή του στο υπόγειο του κτιρίου με την καραμπίνα, η οποία βρέθηκε δίπλα του. Στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας» έχουν μεταφερθεί προληπτικά δύο γυναίκες, που ο Αιγύπτιος είχε κλειδώσει στην τουαλέτα.

Με πληροφορίες από MEGA