Μεγάλη ανατροπή ως προς το κίνητρο που όπλισε το χέρι του 76χρονου Αιγύπτιου ώστε να δολοφονήσει εν ψυχρώ τρία άτομα φαίνεται να φέρνει η αποκάλυψη πως ο ηλικιωμένος πρώην επιστάτης της οικογένειας Καρνέση διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ ήταν μέλος διοικητικού συμβουλίου σε τουλάχιστον δύο πλοιοκτήτριες εταιρείες των εφοπλιστών.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4h79l4siyh)


Μακελειό στη Γλυφάδα: Αποκαλύψεις για τα οικονομικά του Αιγύπτιου

Τα οικονομικά του 76χρονου Αντέλ Αριστείδη ελ Μπουράι, που το πρωί της Δευτέρας αιματοκύλισε τη ναυτιλιακή εταιρεία στην οδό Φλέμινγκ στη Γλυφάδα, έχουν βάλει πλέον στο μικροσκόπιό τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση, σε μια προσπάθειά τους να εξακριβώσουν τα κίνητρα του ηλικιωμένου μακελάρη.

Και αυτό γιατί, ενώ αρχικά είχε εννοηθεί ότι όλα έγιναν επειδή μία εκ των ιδιοκτητών της ναυτιλιακής εταιρείας European Navigation, και συγκεκριμένα η Μαρία Καρνέση, τον απομάκρυνε από διαμέρισμα που του είχε παραχωρηθεί στη Γλυφάδα, αποκαλύφθηκε τελικά ότι το συγκεκριμένο σπίτι ήταν ιδιοκτησίας του αδελφού της, εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, άρα η ίδια δεν θα μπορούσε να τον διώξει από αυτό.

Ωστόσο, ερωτήματα εγείρουν οι πληροφορίες που θέλουν τον 76χρονο Άρη να είχε δεχθεί απειλές για να φύγει από το διαμέρισμα, στις οποίες άγνωστος του διεμήνυε ότι «αν δεν φύγεις από το σπίτι, θα σε κάψω σαν ποντίκι».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz45evu69lbd)


Βοηθούσε τους πάντες

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλούν οι μαρτυρίες για τον χαρακτήρα του δολοφόνου, που στο τέλος έβαλε και ο ίδιος τέλος στη ζωή του, με τους ανθρώπους που τον γνώριζαν επί δεκαετίες να κάνουν λόγο για έναν άγιο άνθρωπο, που βοηθούσε τους πάντες.

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Live News» του Mega, ο 76χρονος φέρεται να είχε τραπεζικό λογαριασμό στη Citibank της Ελβετίας, τράπεζα στην οποία υπήρχαν εταιρικοί λογαριασμοί των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένειας Καρνέση. Στον προσωπικό λογαριασμό του δράστη αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 1.500 ευρώ, ωστόσο είχε περάσει από αυτόν τουλάχιστον 1.500.000 ευρώ. Ταυτόχρονα διέθετε λογαριασμό και σε ελληνική τράπεζα, με σημερινό υπόλοιπο 500.000 ευρώ.


Γλυφάδα: Τι ανακοίνωσε η ναυτιλιακή

Απαντήσεις σε κάποια από τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί γύρω από την τριπλή δολοφονία στη Γλυφάδα έδωσε χθες ανακοίνωση της ναυτιλιακής εταιρείας, στην οποία υπογραμμίζεται ότι ο δράστης «ένας κοινός δολοφόνος, χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο γνωστό σε εμάς, εκτέλεσε τη Μαρία Καρνέση, τον Αντώνη Βλασσάκη, ιδιοκτήτες και αφεντικά της εταιρείας μας, καθώς και τον ηρωικό Καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη, πολύτιμο και πιστό συνεργάτη μας για δεκαετίες, ενώ από καθαρή τύχη γλίτωσε τη ζωή της η Δέσποινα Καρνέση-Βλασσάκη, ιδιοκτήτρια της εταιρείας μας».

Στη συνέχεια τονίζεται ότι πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα, καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν ακουστεί πολλά. «Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρεία μας είχε καταγγελθεί την 31η/3/2023, δηλαδή σχεδόν πριν από έναν χρόνο, και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ. Έκτοτε ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρεία μας είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση (σ.σ. εννοούν τον Σπύρο Καρνέση) στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz42jl5lbund)

«Ουδέποτε η Μαρία Καρνέση είχε παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι»

Όσον αφορά όσα ακούστηκαν για το σπίτι στη Γλυφάδα, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρεία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει. Εξάλλου, όπως καλώς γνωρίζουμε, ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος, αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα. Συνεπώς το πώς και γιατί αποφάσισε ο δολοφόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή πράξη δεν μας είναι γνωστά και διερευνώνται».