«Προδήλως ψευδή» χαρακτήρισε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, τα όσα υποστήριξε νωρίτερα σήμερα το πρωί συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ, ότι ήταν εκείνος που επέτρεψε να κατέβει ο σέρβερ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποτέλεσμα να μη γίνουν διαδικτυακές εξετάσεις, συμπληρώνοντας «πως όλα αυτά καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα».
Όπως τόνισε ο κ. Ευσταθόπουλος, «εγώ είμαι αυτός που έχω αναλάβει τον συντονισμό της υλοποίησης των εξ αποστάσεως εξετάσεων στο ΕΚΠΑ. Επιπλέον, εγώ είμαι αυτός που έχω αναλάβει με εντολή του πρύτανη τη διενέργεια της ΕΔΕ». Μάλιστα, ο κ. Ευσταθόπουλος καλεί το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ να ανακαλέσει, προσθέτοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη».

«Αυτό που έγινε με τον server το έχω ήδη χαρακτηρίσει ως δολιοφθορά και παράνομη ενέργεια σοβαρού βαθμού»,
σημείωσε ο κ. Ευσταθόπουλος.

ΕΚΠΑ: Όλη η γραπτή δήλωση του αντιπρύτανη Ευσταθόπουλου

«Ενημερώθηκα ότι ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ κ. Βαϊνάς δήλωσε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή σήμερα ότι εγώ ''κατέβασα'' τον server του πανεπιστημίου τη Δευτέρα το πρωί. Αυτό είναι προδήλως ψευδές και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Αντίθετα, εγώ είμαι αυτός που έχω αναλάβει τον συντονισμό της υλοποίησης των εξ αποστάσεως εξετάσεων στο ΕΚΠΑ. Επιπλέον, εγώ είμαι αυτός που έχω αναλάβει με εντολή του πρύτανη τη διενέργεια της ΕΔΕ. Αυτό που έγινε με τον server το έχω ήδη χαρακτηρίσει ως δολιοφθορά και παράνομη ενέργεια σοβαρού βαθμού. Αν ο κ. Βαϊνάς δεν ανακαλέσει όσα ανυπόστατα δήλωσε για μένα, είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη».

Τι υποστήριξε ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ

Για «ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου», έκανε λόγο ο Παντελής Βαϊνάς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, αναφερόμενος στο «ρίξιμο» του server στο ΕΚΠΑ.

Όπως υποστήριξε ο κ. Βαϊνάς, μιλώντας στον ANT1, επρόκειτο για μία συμβολική κίνηση, η οποία είχε την έγκριση του αντιπρύτανη.

*Διαβάστε εδώ: ΕΚΠΑ: Σε αναστολή καθηκόντων ο υπάλληλος που δήλωσε ότι συμμετείχε στο σαμποτάζ στον σέρβερ

«Ζητήσαμε συμβολικά να γίνει διακοπή του server, το ζητήσαμε από τον αντιπρύτανη και έδωσε την έγκρισή του», επισήμανε ο συνδικαλιστής. Ο ίδιος τόνισε πως πρόκειται για δείγμα υποστήριξης στον αγώνα των φοιτητών, ενώ εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν θα υπάρξουν «ποτέ μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

Τέλος, μιλώντας για την απόλυση του διοικητικού υπαλλήλου, είπε πως «απολύθηκε ο αδύναμος κρίκος, ένας συνδικαλιστής με 19 χρόνια στη δουλειά».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4lmmzlgntl)