Για τον server του ΕΚΠΑ που «έπεσε» για 1 ώρα μίλησε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, Ευστάθιος Ευσταθόπουλος.

«Αυτά που λέει ο κ. Βαϊνάς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι ψέματα. Δεν διαπραγματεύτηκα με κανέναν που κάνει παράνομες ενέργειες και δολιοφθορές», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, απαντώντας σε όσα του καταλόγισε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παντελής Βαϊνάς.

Ο κ. Ευσταθόπουλος τόνισε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη σήμερα ή αύριο και πρόσθεσε ότι σήμερα έχει καλέσει να καταθέσουν άτομα που έχουν εμπλοκή στο περιστατικό, καθώς έχει αναλάβει ο ίδιος την ΕΔΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη 1 ώρα που έπεσε ο server χάθηκαν οι εξετάσεις σε 6-7 μαθήματα.

Την υπόλοιπη μέρα, καθώς και την Τρίτη και την Τετάρτη, οι εξετάσεις έγιναν κανονικά.

*Διαβάστε εδώ: Βαϊνάς: Δεν έπαθαν και τίποτα οι φοιτητές του ΕΚΠΑ που "έπεσε" ο server και περίμεναν μία ώρα - Ο αντιπρύτανης συμφώνησε να γίνει διακοπή


Παντελής Βαϊνάς: Ο κ. Ευσταθόπουλος συμφώνησε να "πέσει" ο server

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Παντελής Βαϊνάς δήλωσε πως ο server έκλεισε για 1 ώρα με τη συμφωνία του αντιπρύτανη κ. Ευσταθόπουλου.

«Τη Δευτέρα στο κέντρο Πληροφορικής του ΕΚΠΑ υπήρχε μια κινητοποίηση του συλλόγου Διοικητικών, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί από την Παρασκευή. Η κινητοποίηση δεν είχε στόχο να κάνει καμία δολιοφθορά. Είχε ένα αίτημα στο οποίο υπήρξε συνεννόηση να διακοπεί ο σέρβερ συμβολικά, ώστε να δείξει την αντίθεσή της κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων. Οι φοιτητές δεν έπαθαν τίποτα που περίμεναν μία ώρα. Κάθε κινητοποίηση έχει ένα κόστος», δήλωσε ο ίδιος.

«Το κτίριο ήταν κλειστό, δεν μπήκε κανένας μέσα, παρουσία του προϊσταμένου του τμήματος ζητήσαμε να γίνει μία διακοπή. Με τον αντιπρύτανη συζητητήσαμε σε ανοιχτή ακρόαση σε πλαίσιο διαπραγμάτευσης πόση ώρα θα "πέσει" ο σέρβερ, η διακοπή του server έγινε από απόσταση. Ο κ. Ευσταθόπουλος συμφώνησε. Τη διακοπή την έκαναν σε συνεννόηση ο προϊστάμενος του τμήματος με τον κ. Ευσταθόπουλο. Υπάρχουν μάρτυρες και δημοσιογράφοι που ήταν μπροστά. Είχαμε μία ώρα διακοπή», πρόσθεσε.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5fr19uz1sx)