Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ουσιαστικά την αποφασίζει η κυβέρνηση μη δίνοντας λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Τζέλλας.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Κ.ΤΖΕΛΛΑΣ: Αυτό που εισέπραξα εγώ από τους συναδέλφους μου από χθες το βράδυ είναι οργή και αγανάκτηση για τον εμπαιγμό που μας έκανε η κυβέρνηση. Δυστυχώς επανέλαβε τα ίδια πράγματα αυτά που είχε ανακοινώσει και πριν, πέραν ότι θα μειώσει λίγο το ρεύμα, το οποίο δεν θα είναι αγροτικό βέβαια και αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν θα τιμωρηθούν και από πάνω αντί να βοηθηθούν από το κράτος.

Κ.ΤΖΕΛΛΑΣ: Αυτό που διεκδικούμε εμείς είναι για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, εμείς δεν πάμε για μεγιστοποίηση κερδών, αυτά τα αιτήματα αφορούν την επιβίωσή μας. Αυτά τα επτά αιτήματα που θέσαμε ουσιαστικά θα μας δώσουν το κίνητρο να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να είμαστε στα χωριά μας και να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε. Και από την άλλη αν λυθούν όλα αυτά, θα διασφαλίσουν και χαμηλότερη τιμή στα αγροτικά προϊόντα για όλους τους καταναλωτές και θα ξέρουμε όλοι τι τρώμε, γιατί αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει κανένας από εμάς τους καταναλωτές το τι τρώμε και από πού είναι αυτό το προϊόν που παίρνουμε.

Κ.ΤΖΕΛΛΑΣ: Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ουσιαστικά την αποφασίζει η κυβέρνηση μη δίνοντας λύσεις σε αυτά τα δίκαια αιτήματα, όπως τα αναγνώρισε και η κυβέρνηση.

Ερωτηθείς αν σκέφτονται να κατέβουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα

Κ.ΤΖΕΛΛΑΣ: Είναι στο τραπέζι, ούτως ή άλλως είχε πέσει όταν είχαμε κάνει τη σύσκεψη των μπλόκων εδώ στη Νίκαια και σίγουρα θα το ξανασυζητήσουμε αύριο γιατί ξαναέρχεται στην επιφάνεια. Και με τα τρακτέρ και με τα πόδια.

ΔΗΜ: Σκέφτεστε και το κλείσιμο εθνικών δρόμων;

Κ.ΤΖΕΛΛΑΣ: Αυτό θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί και αυτό είναι ένα θέμα που είναι στο τραπέζι.

Για τους συνεταιρισμούς

Κ.ΤΖΕΛΛΑΣ: Είδαμε χθες ότι κάποιοι από την ΕΘΕΑΣ «πάτησαν» στον αγώνα των αγροτών που είμαστε στον δρόμο για να κλείσουν μια συνάντηση και να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, αυτό είναι ανέντιμο.

ΔΗΜ: Γιατί είναι ανέντιμο, δεν έχουν αγρότες και κτηνοτρόφους οι συνεταιρισμοί μέσα;

Κ.ΤΖΕΛΛΑΣ: Βεβαίως και εμείς εδώ έχουμε συνεταιρισμένους αγρότες πάρα πολλούς, το ανέντιμο είναι ότι πήγαν αμέσως μετά τη σύσκεψη που έκαναν τα μπλόκα για να πούνε ότι είμαστε σε καλό δρόμο και κατανοούμε την κυβέρνηση. Αυτό είναι ανέντιμο, έπαιξαν το παιχνιδάκι που ήθελε η κυβέρνηση να βρεθούν κάποιοι να πουν ότι τα μέτρα είναι σε σωστή κατεύθυνση. Να ρωτήσουν τους ανθρώπους που είναι στον δρόμο και που δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο στο χωράφι.

ΔΗΜ: Άρα ενιαία απόφαση και στάση ειναι δύσκολο να παρθεί...

Κ.ΤΖΕΛΛΑΣ: Ενιαία απόφαση και ενιαία δράση είναι εύκολο από τους αγρότες που είμαστε στον δρόμο. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που είμαστε στον δρόμο θα αποφασίσουμε με ποιο τρόπο θα γίνει η κλιμάκωση.