Mπλόκα και σήμερα από τους αγρότες, οι οποίοι συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις του, προχώρησαν στο "κλείσιμο" δρόμων τόσο στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Αταλάντης όσο και στο Θεσσαλικό κάμπο, σε Καρδίτσα και Λάρισα

Σύμφωνα με το lamiareport.gr. από τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης (14/2) και για περίπου δύο ώρες η Εθνική Οδός έκλεισε και στα δύο ρεύματα, με τους αγρότες να ανάβουν φωτιές σε λάστιχα.


LamiaReport.gr: Έκλεισε η εθνική στο ύψος της Σκάλας Αταλάντης


Μάλιστα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και αναμένεται να τους δοθούν, δεν μπορούν να τους βοηθήσουν να παραμείνουν στη γη τους και στις καλλιέργειές τους.

Επιπλέον, επισημαίνουν αισθάνονται ότι τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αφού το έργο και τη σημασία του πρωτογενούς τομέα καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν τον έχει δει όπως θα έπρεπε.





Κινητοποιήσεις αγροτών: Συνεχίζουν τα μπλόκα σε Λάρισα και Καρδίτσα


Οι αγρότες σε Λάρισα και Καρδίτσα με τα τρακτέρ τους αλλά και πεζή προχώρησαν και σήμερα στον αποκλεισμό κεντρικών δρόμων. Σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι του κλάδου επέμειναν στα αιτήματά τους και δήλωσαν αποφασισμένοι για κλιμάκωση του αγώνα, λίγο προτού ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, αύριο, Πέμπτη (15/2), στην πανελλαδική σύσκεψη που θα λάβει χώρα στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια Λάρισας. Εκεί θα δώσουν το παρών εκπρόσωποι απ’ όλα τα μπλόκα και από κοινού θα αποφασίσουν πώς θα κινηθούν μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.



Στην Καρδίτσα, οι αγρότες προχώρησαν στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, ενώ για εμπαιγμό της κυβέρνησης μίλησε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Παλαμά Καρδίτσας, και τόνισε ότι γίνεται κλιμάκωση του αγώνα. «Δυναμώνουμε τα μπλόκα, καλούμε την κυβέρνηση να δωσει λύσεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας» τόνισε και σε άλλο σημείο των δηλώσεών του είπε, μεταξύ άλλων, καταλήγοντας, πως «θα φτάσουμε και στην Αθηνα. Θα συντονίσουμε την κλιμακωση του αγώνα».



«Περιμένουμε λύσεις και κλιμακώνουμε τον αγώνα», τόνισε από την πλευρά του ο Γιάννης Τσιούτρας, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

«Δεν θα κάνουμε πίσω, θα κλιμακώσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας» δήλωσε ο Νίκος Γούσιος, αγρότης από τα Φάρσαλα, Συντονιστική μπλόκου Ε-65 Καρδίτσας.





Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4yk6nea5ax)