Φρίκη στην περιοχή της Πελασγίας Φθιώτιδας, όπου το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον τέσσερα σκυλιά έχουν δηλητηριαστεί από άγνωστο.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά, καθώς λείπουν από το ίδιο σημείο άλλα τρία σκυλιά, ενώ τα γαυγίσματα έχουν σιγήσει σε ολόκληρη σχεδόν την Πελασγία Φθιώτιδας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκυλιά δηλητηριάστηκαν μπροστά στα μάτια κατοίκων ακόμη και μικρών παιδιών.

Αρχικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στυλίδας για την εποπτεία και φροντίδα των Αδέσποτων Ζώων Δημήτρης Καραγκούνης, εντόπισε δύο νεκρά σκυλιά το πρωί της Τρίτης (13.02.2024).

Ένα ακόμη σκυλί εντοπίστηκε την ίδια ημέρα το απόγευμα έξω από σπίτι κοντά στην πλατεία του χωριού και το τελευταίο το πρωί της Τετάρτης (14.02.2024) κοντά στο νηπιαγωγείο.



Όλα τους ήταν με αφρούς στο στόμα, δείγμα ότι δηλητηριάστηκαν από φόλα. Το τελευταίο σκυλάκι που εντοπίστηκε σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, βρήκε μαρτυρικό θάνατο μπροστά στα μάτια πολλών κατοίκων ανάμεσά τους και παιδιά. Παρά τις ενέργειες κατοίκου, με ένεση ατροπίνης να το σώσει, το σκυλάκι δεν τα κατάφερε.

H εκπαιδευτικός Δέσποινα Εξάρχου που τα φρόντιζε, υπέβαλλε μήνυση και της υπόθεσης έχει επιληφθεί το ΑΤ Στυλίδας.