Για το πρόβλημα στη λειτουργία του server του ΕΚΠΑ που παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης 14/02, ως μέρος της αντίδρασης στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, μίλησε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παντελής Βαϊνάς.

Ο κ. Βαϊνάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε πως το κλείσιμο του server για 1 ώρα ήταν «συμβολικό» και έγινε με τη συμφωνία του αντιπρύτανη κ. Ευσταθόπουλου.

*Διαβάστε εδώ: Μέλος εκτελεστικής επιτροπής ΑΔΕΔΥ: Ο αντιπρύτανης έδωσε την έγκρισή του να κλείσει ο server στο ΕΚΠΑ για μία ώρα


"Οι φοιτητές δεν έπαθαν τίποτα που περίμεναν μία ώρα"

«Τη Δευτέρα στο κέντρο Πληροφορικής του ΕΚΠΑ υπήρχε μια κινητοποίηση του συλλόγου Διοικητικών, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί από την Παρασκευή. Η κινητοποίηση δεν είχε στόχο να κάνει καμία δολιοφθορά. Είχε ένα αίτημα, στο οποίο υπήρξε συνεννόηση να διακοπεί ο server συμβολικά, ώστε να δείξει την αντίθεσή της κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων. Οι φοιτητές δεν έπαθαν τίποτα που περίμεναν μία ώρα. Κάθε κινητοποίηση έχει ένα κόστος», δήλωσε ο ίδιος.

«Το κτίριο ήταν κλειστό δεν μπήκε κανένας μέσα, παρουσία του προϊσταμένου του τμήματος ζητήσαμε να γίνει μία διακοπή», πρόσθεσε.

«Με τον αντιπρύτανη συζητήσαμε σε ανοιχτή ακρόαση, σε πλαίσιο διαπραγμάτευσης, πόση ώρα θα "πέσει" ο σέρβερ, η διακοπή του server έγινε από απόσταση. Ο κ. Ευσταθόπουλος συμφώνησε. Τη διακοπή την έκαναν σε συνεννόηση ο προϊστάμενος του τμήματος με τον κ. Ευσταθόπουλο. Υπάρχουν μάρτυρες και δημοσιογράφοι που ήταν μπροστά. Είχαμε μία ώρα διακοπή», σημείωσε.