Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας για τη «πτώση» του σέρβερ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Κατά πληροφορίες οι εισαγγελικές αρχές ανέμεναν κάποια έγγραφη αναφορά ,αλλά τελικά προκρίθηκε η αυτεπάγγελτη παρέμβαση για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Αντικείμενο της έρευνας θα είναι να αναζητηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων και συγκεκριμένα αυτές της παρακώλυσης λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και της φθοράς ψηφιακών δεδομένων.

Η εισαγγελική έρευνα έχει ως στόχο να διακριβωθεί ποια η έκταση της ζημίας στη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος του ΕΚΠΑ και να ερευνηθεί ποια πρόσωπα είχαν πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα.

Η εισαγγελική έρευνα θα διενεργηθεί από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού θα ληφθούν καταθέσει εκπροσώπων των πρυτανικών αρχών και θα ζητηθεί να διαβιβαστεί αντίγραφο της ΕΔΕ που φέρεται να διενεργείται.

Στη συνέχεια και αφού ο φάκελος της δικογραφίας επιστρέψει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού και τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες