Το ενδεχόμενο παράτασης των κινητοποιήσεων και μετά από την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος των αγροτών Δερβενίου Κώστας Χατζηπαραδείσης στην ΕΡΤ, σε συνέχεια και της απόφασης των αγροτών να κατέλθουν στην Αθήνα με τρακτέρ την ερχόμενη εβδομάδα, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Ενώ είπε, σχετικά:

«Υπάρχει απόλυτη σύμπνοια σε όλα τα συντονιστικά. Δεν υπάρχει διάσπαση στο μπλοκ των αγροτών. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο επουδενί. Υπήρξε ένα θέμα συνεννόησης μόνο στο κομμάτι ότι εμείς, σε Κεντρική Μακεδονία και Θράκη έχουμε μεγάλες αποστάσεις σε σχέση με τη Θεσσαλία, όπου ο χρόνος για την ενημέρωση των μπλόκων ήταν περισσότερος.

Από εκεί και πέρα ήρθαμε σήμερα εδώ για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, να υπάρχει μια κοινή γραμμή σχετικά με το συλλαλητήριο στην Αθήνα. Φαίνεται ότι προχωράμε για την Τρίτη και έως τότε συνεχίζουμε κανονικά τους αποκλεισμούς, όπως υπήρχε το πλάνο μέχρι και πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό».

Διαβάστε ακόμα: Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Κατεβαίνουν με τα τρακτέρ την Tρίτη στην Αθήνα – Θα αποκλείσουν δρόμους, τελωνεία και λιμάνια

Για το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων και μετά από την Τρίτη, σημείωσε:

«Φυσικά – και περιμένουμε κινήσεις και από την κυβέρνηση, ανάλογα.

Επειδή όλα τα κόμματα είναι ενημερωμένα και ξέρουν τις θέσεις μας και ξέρουμε τα προβλήματα, περιμένουμε να μας καλέσουν στα γραφεία τους για να μας κάνουν την ενημέρωση για το τι λύσεις δίνουνε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον αγροτικό χώρο.

Καμία αγροτική κινητοποίηση δεν είναι πεδίο πολιτικής διαμάχης και δεν θέλουμε να γίνουμε βορά στην πολιτική διαμάχη που υπάρχει στα κόμματα».