Ραντεβού στην Αθήνα την Τρίτη με τα τρακτέρ δίνουν οι αγρότες των μπλόκων.

Στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στη Νίκαια της Λάρισας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 50 μπλόκα, αποφασίστηκε συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φλεβάρη με τρακτέρ, λεωφορεία και αγροτικά οχήματα, ενώ την ίδια μέρα τα μπλόκα που είναι μακριά από την Αθήνα θα αποκλείσουν τελωνεία και λιμάνια.


Αγρότες: Συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φλεβάρη με τρακτέρ

«Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου με τα τρακτέρ μας, με αγροτικά μηχανήματα, με λεωφορεία, καλώντας τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή, από όλη τη χώρα, από τον βορρά μέχρι τον νότο», τόνισε και κάλεσε τον λαό της Αθήνας «να αντιμετωπίσει αυτή τη συγκέντρωση ως και δική του συγκέντρωση», μετά το τέλος της σύσκεψης, το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας.

Μέχρι τότε, θα συνεχιστούν οι αποκλεισμοί δρόμων σε όλες τις περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν αγροτικά μπλόκα. Χθες το απόγευμα οι αγρότες της Φλώρινας έκλεισαν τον δρόμο στο μπλόκο Κόμβου Φιλώτα για περισσότερο από δύο ώρες.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz66y2szbo6h)


Οι κινητοποιήσεις

Νωρίτερα, το πρωί, οι αγρότες από τα μπλόκα Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και Κοζάνης προχώρησαν σε αποκλεισμό του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Αγρότες της Επανομής προσπάθησαν, χθες το πρωί, να φτάσουν με τα τρακτέρ μέχρι το αεροδρόμιο, καθώς, όπως είπαν, όσα τους αντιπρότεινε η κυβέρνηση αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό του κόστους παραγωγής.

Δύναμη της Τροχαίας που βρισκόταν στο σημείο τούς ενημέρωσε ότι δεν επρόκειτο να τους επιτραπεί να φτάσουν έως το αεροδρόμιο, κάτι που τελικά απετράπη από ισχυρό αστυνομικό φραγμό. Πριν αποχωρήσουν οι αγρότες πέταξαν προς τους αστυνομικούς άδεια βαρέλια, μια πράξη που παραπέμπει στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «θα ξύσει τον πάτο του βαρελιού». Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα και στον κόμβο του Μεγαλοχωρίου στα Τρίκαλα, όπου πραγματοποιήθηκε συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού Τρικάλων - Λάρισας.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή