Στην απόφαση των αγροτών να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη. «Θέλουμε να πιέσουμε την κυβέρνηση να δώσει τις λύσεις που πρέπει», εκφράζοντας την άποψη πως η κυβέρνηση θα επιτρέψει το συλλαλητήριο αυτό να γίνει, όπως έγινε και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ειδικότερα, ο κ. Τζέλλας, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Η απόφασή μας είναι να κατέβουμε με τρακτέρ στην Αθήνα ώστε να πιέσουμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να δώσει τις λύσεις που πρέπει να δώσει. Τον καλούμε άλλη μία φορά, έως την Τρίτη είναι κάποιες μέρες».

Πρόσθεσε, δε, πως «θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα μας αφήσει να κάνουμε αυτή τη διαμαρτυρία και το συλλαλητήριο στην Αθήνα, εξάλλου σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τα τρακτέρ έχουν μπει μέσα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, δεν νομίζω ότι σ' εμάς θα υπάρχει κάτι άλλο. Η συγκέντρωση θα γίνει στο Σύνταγμα και πιστεύουμε ότι θα επιτρέψει όλα τα τρακτέρ να μπούνε μέσα. Ειρηνικά θα μπούμε...».

Και κατέληξε λέγοντας: «Κάνω κάλεσμα στον λαό της Αθήνας να είναι δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα που κάνουμε γιατί μας αφορά όλους μας, γιατί παλεύουμε όχι μόνο για την επιβίωση τη δική μας αλλά συγχρόνως όλοι μας σαν καταναλωτές να έχουμε φθηνά και ποιοτικά αγροτικά ελληνικά προϊόντα».