Αρκετοί ήταν οι αγρότες που πέρασαν όλη τη νύχτα μπροστά από το Κοινοβούλιο. Μια βραδιά στην «καρδιά» της πρωτεύουσας, στη μέση του δρόμου, με τους περισσοτέρους να μην αφήνουν λεπτό τα τρακτέρ τους.

Στο… μπλόκο του Συντάγματος είχε μουσική αλλά και ζεστή φασολάδα.

Ικανοποιημένοι οι αγρότες από τη δυναμική του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα

Στην… αγρυπνία των τρακτέρ μπροστά από τη Βουλή κυριαρχούσε η ικανοποίηση για τη δυναμική, αλλά και την απήχηση που είχε το συλλαλητήριο, ακόμη και στους Αθηναίους.

Η Πλατεία Συντάγματος «βούλιαξε» από τρακτέρ, λεωφορεία και αγρότες που κατέφθασαν στην πρωτεύουσα από κάθε γωνία της χώρας για να διαδηλώσουν.

«Αγώνας για να μείνουμε στη γη μας» ήταν ένα από τα συνθήματα των αγροτών στο Σύνταγμα.

Ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης, νέος αγρότης από τη Θήβα, παλεύει με νύχια και δόντια για να το καταφέρει.

«Είμαστε νέοι και ζοριζόμαστε πολύ να συνεχίσουμε αυτή τη δουλειά. Μας αναγκάζουν να την παρατήσουμε. Όνειρα ζωής δεν θα μπορέσουμε να τα πραγματοποιήσουμε».

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czay239w48td)

Στο πλευρό των αγροτών Αθηναίοι και τουρίστες

Μαζί με τους αγρότες που διανυκτέρευσαν στο Σύνταγμα μέσα στα τρακτέρ βρέθηκε και άλλος κόσμος που πήγε για να στηρίξει τον αγώνα τους.

Αλλά και τουρίστες που πέρασαν μια βόλτα από το Σύνταγμα ξημερώματα, πλέον, της Τετάρτης και δεν προσπέρασαν.

Στάθηκαν για να συμπαρασταθούν στους αγρότες.

«Είδαμε σήμερα τα μπλόκα και τον τεράστιο δρόμο με τους αγρότες στη διαδρομή για τους Δελφούς, γι' αυτό και ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμε. Πείτε μας  για την κατάσταση στην Ολλανδία; Πιστεύω ότι είναι ακριβώς το ίδιο, έχουμε το ίδιο πρόβλημα», δήλωσε μία τουρίστρια από την Ολλανδία.

Πέρασαν πάνω από 24 ώρες στον δρόμο. Πήραν κατάκοποι τον δρόμο της επιστροφής αλλά πολλοί είναι εκείνοι που εμφανίζονται διατεθειμένοι να μείνουν για πολύ καιρό στα μπλόκα, έως ότου δικαιωθούν.

Στην Ανθήλη θα διανυκτερεύσουν οι αγρότες της Λάρισας

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czaya0a839z5)