Η περιπέτεια του 13χρονου Ιμάντ (όνομα) Ιμπραήμ (επώνυμο), έληξε σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων, που τον αναζητούσαν.

Ο ανήλικος Ιμάντ Ιμπραήμ, εξαφανίστηκε στις 18/02/2024 από την περιοχή του Μεταξουργείου στην Αθήνα και στις 20/02/2024 εκδόθηκε Amber Alert κατόπιν Εισαγγελικής Εντολής.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα αποδείχτηκε κρίσιμη στην εύρεση του Ιμάντ, καθώς εξέδωσε άμεση εντολή για την ενεργοποίηση του συναγερμού Amber Alert Hellas, λόγω της επικινδυνότητας που βρισκόταν. Η ενεργοποίηση αυτή αποδείχτηκε ξανά ζωτικής σημασίας, καθώς το προσωπικό του χώρου φιλοξενίας, όπου είχε μεταφερθεί ο Ιμάντ μετά από αίτημα των αστυνομικών αρχών, αναγνώρισε το παιδί και επικοινώνησε άμεσα μαζί μας.

Συγκεκριμένα, το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε ότι ο Ίμαντ Ιμπραήμ, στις 18/02/2024, μετά από κλήση που δέχτηκε η Άμεση Δράση, μεταφέρθηκε στο Τμήμα, καθώς λανθασμένα κατηγορήθηκε για απόπειρα κλοπής. Λόγω της ανηλικότητάς του και του γεγονότος ότι θεωρήθηκε ως ασυνόδευτος ανήλικος, ξεκίνησαν οι διαδικασίες και το παιδί μεταφέρθηκε στις 20/01/2024 σε χώρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στη Βόρεια Ελλάδα.

Το Χαμόγελο Του Παιδιού θα βρίσκεται δίπλα στον Ίμαντ και την οικογένειά του, προσφέροντας υποστήριξη και βοήθεια για οτιδήποτε χρειαστούν, όπως τόσα χρόνια βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί που το χρειάζεται.